Pienoismallit.net

Locheed F-94C Starfire

Locheed F-94C oli USA:ssa suunniteltu ja valmistettu, kaksipaikkainen jokasään suihkuhävittäjä. Konetyypin ensilento tapahtui 19.1.1950 ja se oli F-80 Shooting Starin seuraaja. F-94 kykeni 1030 km/h huippunopeuteen ja sitä käytettiin Korean sodassa. Koneen pääasiallinen käyttö tapahtui B-29 Superfortress pommikoneiden suojahävittäjänä.

Tämä mallisarja on KittyHawkin valmistama ja ensimmäinen rakentamani kyseisen mallivalmistajan tekele. Ja taitaa jäädä ainoaksi - oli nimittäin sen verran kauhean hankala koottava. Muovi oli kovaa kuin vanhanaikainen bakeliitti, pikkuruisia osia oli valtava määrä ja ne oli kiinnitetty valurankoihin massiivisilla tapeilla - sitten kun noita pikkuosia yritti irottaa rangoista veitsellä tai pihdeillä, niin kova muovi pyrki murtumaan koko ajan. Rungon puoliskojen sovituksessa kiinni toisiinsa ei ihme kyllä ongelmia ollut - mutta mikään muu ei sitten oikeastaan "sopinut mihinkään" - valtavasti joutui leikkelemään, hiomaan ja täyttämään isoja rakoja pakkelilla.

Rakennusohjeet vilisivät virheitä - esim. osien numeroinnissa oli useita virheitä eikä sekavista kuvista saanut kunnolla selvää kaikkien osien sijoituspaikoista. Aivan erityinen painajainen muodostui laskutelineiden asentamisesta. Noh, sain tämän kuitenkin valmiiksi.

Kommentit

Onneksi teit valmiiksi, sillä kuvia katselee mielellään. Alumiinipinta näyttää hyvin luonnolliselta ilmavoimien palveluskäytössä olevalle koneelle (kiillotetut kansalliskaartin koneet sitten erikseen), eikä muutenkaan löydy moitittavaa. Hyvän näköinen kone.

Minullakin on samanlaisia kokemuksia Kittyhawkin malleista (OV-10D ja F-86D). En tosiaankaan suosittele valmistajaa, ja harmittavasti hyllyssä on vielä kaksi konetta odottamassa aloittamista.
Hyvin oot saanu tuon kasaan, maalaus on komee.
Hieno!
YT
Kalle
PhantomII 10.9.2017 17:26 Vastaa lainauksella
Nämä P-80-, T-33- ja F-94-suvun koneet ovat sitä oikeaa ´50-luvun Amerikan ilmailua! No joo, olihan siellä muitakin hienoja koneita, mutta nämä ovat ajalta "kun lentokoneet olivat vielä lentokoneita".

Samoin kuin yllä, maalipinta tai oikeammin alumiinipinta näyttää realistiselta, sellaiselta kuin se ilmeisesti suurimman osan aikaa oli? Lisäksi eri vivahteiset paneelit tuovat pintaan eloa. Pidän näistä high visibility-ajan vehkeistä.
Upeaa jälkeä!
50-luku rulettaa! Todella tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus. Sävykäs metallipinta. Kiitoradan pätkä on piste iin päälle. Valokuvista ei kyllä huomaa että malli olisi tapellut niin paljon vastaan kun kuvauksessa kerrotaan.
Hieno malli josta ei tosiaan uskoisi että haasteita on ollut sarjan kanssa. Hirveän montaa mallia en kyseisestä konetyypistä ole nähnyt, eli senkin puolesta kiva lisä saitille. Harmi että Kitty Hawk on ilmeisesti jättänyt hieman toivomisen varaa muihinkin malleihin, aiheet ovat kuitenkin kiinnostavia.
AJ 15.9.2017 22:51 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Yhdyn kehuihin yllä, kaikinpuolin huipputyötä ja alumiinipinta tosiaan näyttää realistiselta. Kuten Phantom yllä diggaan näitä high visibility-ajan sukoja versus nykyiset low visibility sukot; nämä ovat paljon näyttävämpiä. Loistavaa työtä!

En omista yhtään Kitty Hawkin sarjaa, mutta yllätys oli melko suuri, kun kerroit sarjan ongelmista. Samoin Pasi vielä yllä vahvisti valmistajan sarjojen ongelmat. Missään Kitty Hawkin sarjojen arvosteluissa netissä ei mainita tai kerrota ko. ongelmista. Aika jännä juttu, kun netissä Kitty Hawk:n sarjoja vain kehutaan; kuten esim. täällä:
aeroscale.kitmaker.net…=Reviews&file=index&req=showmaker&makerid=1436&rid=9
Ko. 1/48 skaalan Lockheed F-94C Starfire sarjakin saa 90/100% arvosanan
aeroscale.kitmaker.net…load&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=8194
En siis mitenkään epäile, etteivätkö kertomistasi ongelmat olisi totta; enkä epäile myöskään Pasin vastaavia kokemuksia ongelmista. Mielenkiintoisaksi asian tekee se, ettei niistä ole arvosteluissa kerrottu lainkaan.

Joka tapauksessa huippulekomalli! Terkuin, AJ
Nätti malli melkoisen rumasta esikuvasta. Onnitteluni malin saamisesta valmiiksi. Melkoisesti kuraa Kitty Hawkin mallit ovat saaneet niskaansa,niitä rakentaneilta. Kineticin Daggerin kasaan tapelleena en itse luota enää pätkääkään netin laatikkoarvosteluihin. Kineticin mallitkin ovat saaneet pelkkiä kehuja ja ainakin Dagger ja SHAR ovat täyttä tuskaa rakentaa. Osat eivät kyllä tarkemmin katsottuna laatikossakaan kauheasti vakuuta. Pientä pursetta joka paikassa ja lasiosissakin sanomista. Harva kai sitä ilmaiseksi saatua mallia uskaltaa arvostelussa lytätä,jää pian seuraava uutuus saamatta arvosteltavaksi. Raimon rakentelukertomuksen perusteella taidan tyytyä Super Etendardin kohdalla varastosta jo löytyvää Kineticiin,vaikka harkitsin Kitty Hawkin mallin ostoa.
AJ 17.9.2017 21:07 Vastaa lainauksella
Moi, Veli-Matti,
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Melkoisesti kuraa Kitty Hawkin mallit ovat saaneet niskaansa,niitä rakentaneilta. Kineticin Daggerin kasaan tapelleena en itse luota enää pätkääkään netin laatikkoarvosteluihin… Harva kai sitä ilmaiseksi saatua mallia uskaltaa arvostelussa lytätä,jää pian seuraava uutuus saamatta arvosteltavaksi.
Enpä tiennyt tuota, että KH:n mallit ovat saaneet kuraa niskaansa; no, aina oppii uutta… Tuo lienee totta, kun saa rakennussarjat ilmaiseksi, niin eipä niitä uskalleta oikein arvostella.

Joka tapauksessa Raimo onnistui vastoinkäymisistä huolimatta hienosti F-94C Starfire lekomallissaan. Parhain terveisin, AJ