Pienoismallit.net

The Sd.Kfz. 9 "Famo" with Flak 88

Loppusodan hybridi

Revellin ja Zvezdan sarjoista yhdistetty, kuvitteellinen ajoneuvo, jossain päin Saksaa vuonna 1945. (Revellin Famo ja Zvezdan Flak 88)

Tausta

Saksa kärsi sodan loppuvaiheessa vuonna 1945 sotamateriaalin puutteesta, kuten tykeistä, panssarivaunuista, miesalivoimasta, sekä polttoaineen puutteesta.

Jatkuvien pommitusten aikana insinöörit yhdistivät pikaisesti vetoajoneuvona toimineen puolitelavaunun, sekä Saksan sen ajan tehokkaimman 88mm Flak 18 ilmantorjuntatykin. Näin ajoneuvo pystyi vielä tekemään alkuperäistä tehtäväänsä, eli vetämään hajonneita panssarivaunuja korjaukseen, sekä toimimaan liikkuvana ilma-ja panssarintorjuntatykkinä.

Pienoismalli

Sarjaan on tehty pienoisia muunnoksia, kuten paranneltu moottorin detaljointi, sekä tuulilasin ja lavan muunnokset. Lavalle tein paikan tykin ammuksille, sekä rakensin lavan reunat avatuiksi. Lavan yksityiskohtiin lisäsin muovileyä, muovitankoa, sekä messinkistä pientä ketjua.

Flakin ammuksiksi hankin messinkisiä tarvikeosa-ammuksia.

Malli on maalattu Vallejon akryyleillä. "Vanhennukseen" käytetty erilaisia MIG:in ja AK:n litkuja ja mömmöjä ja vetinen ilme alarunkoon on toteutettu Vallejon still water aineella.

Alusta on mahonkia, sekä maastoalusta MDF-puukuitulevyä.

- Waltter Holm

Kommentit

Siis tämä on 1/72 skaalan malli!

Loistavaa!

Tankki- ja tykkimallailusta enempää tietämättä en voi kommentoida enempää.
On kyllä todella näyttävän näköinen malli. Sulla on selvästi taipumusta reippaamman puoleiseen pintakäsittelyyn ja nyt on mielestäni saatu kokonaisuus oikein harmoniseksi. Tykki on ehkä hieman enemmän kovia kokeneen näköinen kuin muu vaunu, mutta istuu silti kokonaisuuteen nätisti. Aplodit. En lainkaan pahastuisi, vaikka kertoisit hieman tarkemmin tuosta vanhentamisprosessistasi. Pohjamaalin ja lopputuloksen välillä on varmaan monta työvaihetta. Jos sulla on vielä kuvia, aina kivempi!

Taitaa olla hankalaa löytää sopivan kokoista ketjua tähän mittakaavaan? Vaikka hyvältä nuokin näyttävät.