Pienoismallit.net

Mitsubishi A6M2 Zero

Pitkästä aikaa sain jotain aikaan tässä on tullut pidettyä pitkään taukoa mallailusta. Sateinen kesä ja leikattu olkapää antoivat sopivasti aikaa muovimallin rakenteluun. Mallina on Saburo Sakain käyttämä kone Denpasarin tukikohdassa, Balin saarella helmikuussa 1942. Tähän aikaa Japanilaiset lentäjät eivät käyttäneet radiota vaan kevensivät konetta ottamalla kaikki ylimääräinen pois. Tämän takia ei mallissa ole antennia sen enempää kuin antennilankaakaan. Maaleina käytin Tamiyan maaleja ja erinäisiä öljyvärejä säistykseen. Tamiyan malli oli kohtalaisen helppo koota, mutta mallina ei kovinkaan tarkka, mutta riittävä jotta esikuvan tunnistaa.

Kommentit

No kyllä tuon helposti Zeroksi tunnistaa. Rakennusjälki ja viimeistely on siistiä työtä. Säistäminen tuo kummasti eloa yksiväriseen pintaan. Alapuolikin olisi kiva nähdä. Käytitkö jotakin kuvaa referenssinä vai onko taiteilijan näkemys? Onnistunut lopputulos kaikin puolin.

t: E-P
Onnistunut leko kaikin puolin!
YT
Kalle
Malli on taitelijan näkemys valitettavasti ei ole kuvaa Saburon Zerosta, josta näkisi kulumat jne. Kiitos kommenteista seuraavaa mallia jo tässä kasailen.

YT
Tarmo
AJ 23.9.2017 13:25 Vastaa lainauksella
Moi Tarmo, Tämä hieno lekomalli Petty Officer Saburo Sakain Mitsubishi A6M2 Type 0 Model 21 "Zero tai Zeke", tunnus V-103, Tainan Kokutai, Bali, indonesia, helmikuu 1942 koneesta oli livahtaa ohitse, onneksi ei päässyt. Mitsubishi A6M oli kiistatta paras lentotukialuskone ennen F6F Hellcat:n käyttöönottoa vuoden 1943 lopulla. Toki Zerojen varhainen menestys johtui myös pitkälti lentäjien hyvästä koulutuksesta; laivaston piloteilla oli paljon lentotunteja tuohon aikaan (800+) ja useilla oli sotakokemusta Kiinasta. Liittoutuneiden P-36 Hawk, P-39 Airacobra, P-40 Warhawk, F2A Buffalo, F4F Wildcat ja Hurricane koneista ei yleensä ollut paljoakaan vastusta Zeroille 1941-42.

Komppaan kehuja yllä, kaikinpuolin hyvältä näyttää. Sakaihan lensi useampaa Zeroa, joista yksi on tämän lekomallin esikuva. Melko varmasti Sakain kone oli välillä puhtaammassa kunnossa ja välillä likaisemmassa, joten säistys lienee paikallaan ja se tuo kivasti eloa malliin, kuten E-P edellä toteaa.

Sakain tst-kuvauksia on mielenkiintoista ja viihdyttävää tavailla ja onhan Zero esteettisesti erittäin kaunis kone. Kuten sanot Tamiyan jo vanha rakennussarja ei liene niitä yksityiskohtaisempia sarjoja, mutta se on helppo rakentaa. Ilmeisesti Hasegawalla löytynee parempia 1/48 skaalan Zero- rakennussarjoja…

Hyvännäköinen Sakain A6M2 Zero! Parhain terveisin, AJ