Pienoismallit.net

1954 Hudson Hornet Special

Kevyesti kustomoitu – Mild Custom – menneiden aikojen tyyliin

Olipa positiivinen yllätys ja minulle ensituttavuus Moebius Models Incorporationin tuotantolinjalta tämä Hudson. Kromiosat ovat todella kiiltäviä, lasiosat kirkkaita ja muutenkin rakennussarja on kokonaisuutena oikein hyvä. Suoraan laatikosta rakennettu olisi kelvannut mutta tein silti pieniä muutoksia: Sivulistat saivat lähteä, samoin sivuikkunoiden ympäryslistat ja muutama muu kromikoriste, takalokasuojia piti vähän avata, ja renkaisiin valittiin valkosivuttomuus. Näin tuli maltillista ilmettä ja erilaista custom-henkeä.
Bare Metal Foil pääsi ensimmäistä kertaa hyppysiini tämän mallin kohdalla. Ihan nappiin eivät taka- ja tuulilasin kehykset ensikertalaiselta menneet. Yritin ensin tehdä ”listat” koko lasin peittävästä BMF-biitistä mutta siitä ei tullut kuin sutta ja sekundaa. Joten sivu kerrallaan eli neljästä liuskasta, vaikkei se lopputuloksen kannalta paras vaihtoehto olisikaan, mutta ”my way or no way”. (Päivä ennen foilausta seurasin Lahden XI Pienoismallinäyttelyssä paikan päällä Tuomas Seppälän erinomaisen ”oppitunnin” aiheesta. Siellä foilihomma homma näytti helpolta :-) )
Rattiin ja ilmanputsariin tuli hiukan bling-blingiä (kynsilakasta). Kaasariksi oli pakko askarrella 4-kurkkuinen romulooran löytö koska sarjan toinen oma hieno kaasari hävisi…
Väritys on metallihopean ja sinisen kuultolakan sekoitus, päällä lakkaa ainakin kolme kerrosta.

Kommentit

Tosi upea maalipinta, kuten tällaisessa Kustom Kempissä kuuluukin olla! Siistiä ja tarkkaa työtä muutenkin, varsinkin konehuone. En keksi mitään huomautettavaa noista foilatuista ikkunalistoista, ihan hyvältähän ne näyttää.
No hups,ompa komea,kiiltävä ja hienosti valmistettu gruisailu peli.
Mikko Kukkonen kirjoitti:
Tosi upea maalipinta, kuten tällaisessa Kustom Kempissä kuuluukin olla!
>Kiitos kehuista! Tuota noin, mikä on Kustom Kemp?
Osmo Järvelä kirjoitti:
No hups,ompa komea,kiiltävä ja hienosti valmistettu gruisailu peli.
Kiitos!
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
>Kiitos kehuista! Tuota noin, mikä on Kustom Kemp?
Mun käsittääkseni Kemp on nimitys 60-luvulta, jolla tarkoitetaan mitä tahansa autoa joka on jollain lailla muokkailtu, custom-kulttuurin hengessä. Tämä sisältää customien lisäksi lowriderit, rodit jne.. Eli kai se on aikanaan ollut vähän niinkuin "rassi" tms. täälläpäin, eli rennompi nimitys bensalenkkarin silmäterälle.