Pienoismallit.net

Flintmobile

Viimeisestä onkin kulunut jo aikaa, joten laitetaan välillä jotain uutta. Lindbergin Flintmobile snapkit tuli vastaan keväällä kun oltiin porukalla ruotsissa 08 open/CCM open kisoissa ja sehän piti mukaan ostaa. No tovi meni ennen kuin mitään tapahtui, mutta kun tapahtui, tämä oli valmis noin kolmessa päivässä. Simppelin alustankin meinasin tehdä, mutta sen pohjalta en suosittele spray maalaamaan säkkipimeällä parvekkeella ilman maskeja "ihan vaan pikaisesti". Mallihan on ratkiriemukas, eikä snäppärinä tarvitse edes liimaa, mutta itse sitä kuitenkin käytin. Paketti pitää sisällään huimat 22 osaa, joten tämän rakentaminen sujuu keneltä vain.
Sarja esittää 1994 vuoden Flintstones elokuvan autoa, joissain määrin. Elokuvan autohan oli rakennettu jonkun golfkärryn päälle, mitä tähän sarjaan ei tietenkään ole tehty, eihän sellaisia oikeasti ollut kivikaudella. Tämä esittää kivikautista muuttuvamoottorista (1-4 puuromoottoria) ja 2-8 jalkavetoista puurunkoista puoliavoperheautoa, johon kuuluu varustepaketissa Good Rock täyskivirenkaat ja sapelihammastiikeri sukolit penkeillä. Valitettavasti sukolit olivat kuvaushetkellä juuri pestävinä.
Rakensin sarjan suoraan laatikosta säännöillä, joten sukoleita en voinut sen takia lisätä, mutta muuten koitin pitää hauskaa rakentaessani. Penkkien päätyihin kaiversin hieman kasvurenkaita ja renkaita sorvasin akkuporakoneen ja askarteluveitsen avulla hieman kuluneemmiksi. Maalaus oli se millä tämä malli tehdään ja niin se tapahtui nytkin. Esivarjostuksia, useita eri ruskea sävyjä ruiskulla ja päälle washit, sekä hieman sivellin maalausta joihinkin yksityiskohtiin. Vaikeimpana pidin kojelaudan jadekivisen radion sävyttämistä, enkä siinä onnistunut niin kuin olisin halunnut. Mutta onnistuinpas tekemään mallin suoraan laatikosta, jonka on kaikki kaverit epäilleet olevan mahdotonta mulle.

Kommentit

Jabadabaduu..! Nyt vielä Retu ja Tahvo figuurit mukaan niin ainakin minä pissin hunajaa!!
UPEA!
Peukku nousee täältäkin!

Näyttää aivan esilkuvaltaan. Materiaalien tuntu (kivi, nahka ja puu) on just eikä melkein!
Figuja ei ole vielä vastaan tullut, joten niitä joutuu odottelemaan. Tämä on siinä mielessä hankala malli, että siitä ei voi tehdä kovin "oikean" puun näköistä, sillä alkuperäinen leffa-autokaan ei sitä oikeastaan ole. Mutta pikaisena välipalana tämän kanssa oli ihan hauska huvitella, nyt taas vakavampaa mallailua pöydällä ja niillä ei ole mitään tekemista OOB luokan kanssa.
AJ 5.9.2017 22:44 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan Petrejä edellä; loistava ja humoristinen aihealue; upea toteutus! Parhain terveisin, AJ