Pienoismallit.net

Lockheed F-104G Starfighter

JG74

Kun näin kuvan saksalaisista muodostelmassa lentävistä Starfightereista jossa oli etualalla tämä yksilö, niin heti tuli tunne, että tämä on pakko rakentaa:)

Malli oli todella nautinto rakentaa. Osien sopivuus oli huippuluokkaa eli tyypillistä Hasegawaa. Malliin käytin jonkin verran aftermarketosia kuten; Airesin ohjaamo, Masterin pitot-putki, Eduardin fotoetsit, jälkipoltin ja kuomumaskit, Astra Decalsin stensiilit ja Victory Productionsin dekaalit(kiitokset Vikille niistä).

Maaleina käytin Lifecolorin maaleja ja osa maastokuviosta sävytin eri sävyillä saadakseni esikuvansa mukaisen kulahtaneisuuden. Malli on öljyväripesty kauttaaltaan Abteilung 502:n Shadow Brown-öljyvärillä ja loppusilaukseen käytin akvarellivärikyniä ja Tamiyan Weathering setistä pastellisävyjä.

Kommentteja, kritiikkiä ja kysymyksiä saa antaa!

Kommentit

M.A. 4.9.2017 13:57 Vastaa lainauksella
Moro, omaan silmääni hyvä ja tasapainoinen malli. Pidän tässä starfigterissa sopivasta vanhentamisesta. Nätti Tähtitaistelija kaikin puolin.
Esivarjostustekniikka on onnistunut todella hyvin. Valokuva esikuvasta on häkellyttävän saman näköinen.
Tyylikästi rakennettu ja tasapainoinen malli.
Täytyy nostaa hattua mallarille,mutta myös piloteille jotka noilla lensi.
On vaatinut rautaisia hermoja kun on tuonnut koneen laskuun noilla siiven tyngillä.:)
Annan kritiikkiä siitä että tämä malli on niin hyvä että pitää työntää omaa Starfighter-projektia kauas tulevaisuuteen :) Tässä mallissa on kyllä kaikki kohdallaan, maalaus, detaljit, kulumat yms. En kyllä keksi miten tästä mallista saisi paremman, niin upea se on.
Kiitos kaikille kommenteista!:)
Hienosti tehty malli, onnittelut! Vanhennus hienoa työtä!
YT
Kalle
AJ 5.9.2017 22:56 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Yhdyn edellisiin kehuihin. Starfighter on tyylikäs ja kaunis kone; tosin oli usealle pilotilleen melko tappava laite. Ei mitään narinaa tai nillitystä, pelkästään kehuja loistavasta toteutuksesta; kaikki on kohdallaan kuten Janne jo edellä totesi. Parhaita ellei peräti paras mallisi. Kyllähän tämänkin pitää olla jonkun viikon malli. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista Kalle ja AJ!
Kyllähän tuo kone lyhyillä siivillä oli matalissa nopeuksissa hyvin vaikea hallita. Muistan kuitenkin lukeneeni, että Länsi-Saksan ilmavoimien suuret onnettomuusluvut ko. koneella johtuivat puutteellisesta/lyhyestä koulutuksesta?

AJ (tai muut) - korjatkaa, jos olen väärässä?

YT
Kalle
Moi Antti! Muiden kehuja kompaten upea leko-malli! Tuo Norm 62 värikaavio on onnistunut hyvin ja säistäminen on asiaankuuluvaa. Viimeisenä yksityiskohtana lisäisin kajuuttaan johtavat tikkaat.

-Juuso T
AJ 6.9.2017 16:22 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Joo, olet oikeassa Länsi-Saksan ilmavoimien suuret onnettomuusluvut F-104G tyypin alkutaipaleella Länsi-Saksassa johtuivat juuri puutteellisesta ja lyhyestä koulutuksesta. Onnettomuuden vähenivät, kun koulutus saatiin kuntoon.

Pakko vielä kehua Antin Starfighteria - erittäin upea; olisi kivaa nähdä livenä. Parhain terveisin, AJ
Edellä on kehuttu ja aiheesta: todella hyvin tehty malli. Liekö osittain Ikean miesten suunnittelema, koska isommassakin mittakaavassa menee olemattoman kärkivälinsä ansiosta mihin tahansa vitriiniin?:)
Todella arvokkaasti harmaantunut Starfighter. Tuo alkuaikojen saksalais camo on todella tyylikäs.

Gunther Rall kertoo muistelmakirjassaan myös Starfighterien hankinnasta ja käytöstä. Luftwaffella oli peräti Starfighter taitolentoryhmäkin joskaan ei kovin pitkäikäinen.

t: E-P
Lyhyestä virsi kaunis: Onnistunut kokonaisuus :)
Kiitos kommenteista!:)
Hieno starfighter
Joko olet asentanut puuttuvat navigointvalot siipien kärkiin :D
Yhdyn kaikkiin kehuihin. Todella hieno "lentävä ruumisarkku". Runsaat siirtokuvat luovat oikeanlaista "kiireisyyde" tuntua. Lähikuvia voisi olla enemmänkin.

Meinasin kysyä onko säistäminen saksalaiseksi koneeksi ehkä vähän reipasta, mutta googlen kuvahaku kertoi, ettei ole. Ja ylipäänsä who cares, kun näyttää hyvältä.

Saksassa oli muuten tiettävästi kasku, että jos haluaa omistaa Starfighterin, niin paras tapa on hankkia läntti maata ja odottaa, että siihen tipahtaa yksi.
JuhaO 9.9.2017 15:02 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli ja kun koneessa ei ole siivenkärjissä ohjuksia tai lisäsäiliöitä, niin tyypille ominainen siipien lyhyys vain korostuu. 104 lisäksi esimerkki siitä, että liiallinen käyttäjien kuuleminen voi olla pahasta. Muistaakseni Lockheed kyseli Korean sodan lentäjiltä hävittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia, vastaukseksi tuli nopeus ja nousukyky. Ja elektroniikalla ei niin väliä, tosimies ei mitään ihme tähtäinvempaimia tarvitse. Lockheed veti sitten toiveet vähän överiksi.