Pienoismallit.net

West Germany vs. Holland

World Cup Final 1974

Jalkapallon MM-kisojen finaali Länsi Saksa - Hollanti pelattiin Munchenissä 4. heinäkuuta 1974. Nämä olivat ensimmäiset MM -kisat joita muistan (9 vuotiaana mummolassa) katsoneeni. Maalitykki Gerd Müller teki ratkaisevan maalin ja Saksa voitti pelin 2-1.

Tämä pieni vignette kuvaa joukkueiden kapteeneja Franz Beckenbauer (Länsi Saksa) ja Johan Cruyff (Hollanti).
Käytin lähtökohtana tätä Masterboxin settiä. Päät ja kämmenet on vaihdettu Hornetin resiinisiin. Peliasut, hiukset, kengät jne. on muokattu Magic sculpt ja Greenstuff kittien sekoituksella. Nauhat on ohutta tinalankaa.

Masterboxin setissä mukana tulleessa pallossa oli vanhanaikainen suorakaiteista muodostuva ommelkuvio. Kittasin tämän umpeen ja hioin pallon sileäksi. En uskaltanut ruveta kaivertamaan oikeanlaista perinteistä kuviota pienehköön palloon, vaan maalasin sen suoraan pintaan. Tässä meinasi oikeasti mennä hermot, sillä jos viisi- ja kuusikulmat ovat millinkään liian pieniä tai suuria ei ommelkuvio yhdisty saumattomasti.

Malli on maalattu Andrean ja Vallejon akryyleillä.

Kommentit

Kylläpä näin jalkapallon ystävän mieltä lämmittää tämä työ! Upea työ!
Figumaalauksesta en ymmärrä tuon taivaallista, mutta ilman alustaa voisin sanoa katsovani värikynäpiirrosta. Nätti silti kuin sika pienenä. Ymmärrän varsinkin jos kyseessä hölökohtaisia muistoja.
Aivan käsittämättömän hieno! Ja upeahan tuo ottelukin oli…
AJ 30.8.2017 19:18 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Kuten Juha edellä jo osuvasti toteaa, tämä vignette lämmittää futiksen ystävän mieltä. Ja kuten myös Petrikin edellä toteaa, ko. ottelu oli legendaarinen ja upea. Samoin voi vielä yhtyä Markuksenkin toteamukseen - "Nätti kuin sika pienenä".

Kerrassaan mestarillista työtä jälleen ja aihealue kyllä kolahtaa kuin miljoona volttia! Pakkohan tästä on tulla jonkun viikon malli… Petri, mieletön suoritus ja ässä-aihealue! Terkuin, AJ
Kiitos kommenteista! Mukavaa että mallareissakin löytyy jalkapallon ystäviä :-)
Todella hieno aihe ja toteutus. Peliasujen yksityiskohdat ovat hämmentävän skarppeja, kun ottaa huomioon mittakaavan.
Kun näin tämän figupaketin aikanaan julkaisun yhteydessä niin heti tuli sama ajatus mieleen, jonkun perusfutispelin vinjetti sotateeman sijaan. Paketti jäi ostamatta mutta nyt näkee mitä sarjasta voi saada aikaan. Aika paljon olet kuitenkin joutunut tai päässyt muokkaamaan figuureita. Työn jäljestä nyt ei erikseen tarvitse sanoa että virheetöntä, niin rakentelun maalauksen kuin alustankin osalta. Legendojen tunnistettavuudesta en osaa sanoa, ei nyt ainakaan heti tullut sellaista ahaa-elämystä että "Franssihan se siinä", joskin tähän mittakaavaan jos ei valmista tehtyä hahmoa ole voi kasvojen fotorealismi olla aika kaukaa haettua. Tosin täytyy sanoa että itse olen sitä ikäluokkaa että lähinnä 80-90 lukujen potkupalloa muistissa, ehkä täytyykin jostain youtubesta vähän kelailla vanhoja klassikkopelipätkiä. Aikansa isoja ja varsinkin Saksa myös tunteita herättäviä joukkueita.

(tosin nyt kun mietin niin Suomi 100-hengessä tämän sijasta varsinainen kulttuuriteko olisi ollut "TPS-Internazionale" vinjetti…)

Kokonaisuutena hieno vinjettiajatus, hieno toteutus.
Mikko Lipponen kirjoitti:
Legendojen tunnistettavuudesta en osaa sanoa, ei nyt ainakaan heti tullut sellaista ahaa-elämystä että "Franssihan se siinä", joskin tähän mittakaavaan jos ei valmista tehtyä hahmoa ole voi kasvojen fotorealismi olla aika kaukaa haettua.
Kiitti kommenteista Timo-Matti ja Mikko.

Kompaan Mikkoa siinä, että näköisyyden saaminen edes lähelle esikuvia näin pienessä mittakaavassa on todella haastavaa. 3D skannaus/printtaus tuo tähän tulevaisuudessa toivottavasti uusia ulottavuuksia.

Kävin läpi koko mittavan Hornetin (pdf)pääkavalkadin ja valkkasin omasta mielestä näköisimmät + pari vaihtaria ja laitoin tilaukseen Historex Agentsilta. Muokkasin vielä valittuja päitä lähinnä nenistä ja leuoista, mutta tämän lähemmäksi en näköisyyttä saanut. Peliasut ja numerot helpottavat tunnistamista :-)
Mikko, totta, etenkin Aaltosen maali olisi syytä ikuistaa. Litmanen tai Hyypiä UCL-pokaalia nostamassa saisi myös sinivalkoisen kyyneleen poskelleni…
Mahtava aihe! Toteutus on myös loistava kuten Petriltä voi odottaakin. Täällä myös yksi jalkapallon ystävä, tosin Cruyff ja Müller olivat hieman liian varhaisia tähtiä minulle. Cruyff-käännös toki on tuttu!

Ihailtavaa on Petrin aiheiden kirjo ja se millä taidolla jokainen vinjetti/dio/figu on toteutettu.
AJ 15.9.2017 22:29 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ