Pienoismallit.net

Hurricane Mk I HC-454

2/LeLv 26 Kilpasilta toukokuu 1943

Esikuva

HU454 saapui Suomeen 7.3.1940 LLv 22:lle. Ei ehtinyt talvisotaan.

Koneeseen kokeiltiin -41 keväällä suksiasennusta - ei tainnut olla oikein toimiva.

SIH-12 kirjassa oleva konehistoria ja kuvateksti sivulla 74 ovat ristiriitaiset. Olettaisin koneen käytön olleen:
Jatkosodan alussa LeLv 32, jossa sillä saavutettiin yksi ilmavoitto.
12.8.1941 vaurioitui it-tulessa.
Peruskorjattiin Valtion Lentokonetehtaalla rauhalliseen tahtiin?
Luovutettiin keväällä 1943 2/LeLv 26:lle.
Luovutettiin 20.5.1943 varikolle.
1950 poistettiin.

Koneella lennettiin kaikkiaan 166 tuntia; lentotuntien määrän puolesta se on ollut tehdasuusi poistettaessa. Kone on LeLv 26:ssa ollut luultavasti erittäin vähällä käytöllä, niinpä se ei ole pahasti maatunutkaan, vaan on toukokuussa 1943 suunnilleen siinä kunnossa kuin se tehtaalta lähti. Miten lie säilytetty, tuskin se ainakaan talvea on ollut taivasalla.

Pienoismalli

Malli on Gunzen akryyleilla maalattu. Lakkaus Hannants satiinilakalla, joka tekikin yllättävän kiiltävän pinnan.
Pohjapuoli harmaa vai DN-sininen? Erilaisia käsityksiä on. Mitä aikaisemmin kone on tehtaalla maalattu, sitä varmemmin harmaa. Kallistuin nyt harmaan puolelle, mutta perustelut ovat hataria.

Kaikki merkinnät on maalattu Montexin maskeilla. Montexin maalausohje HC-454:lle on kehno, kumma kyllä, materiaalia olisi ollut. Siiven hakaristin sinisen leveys kannattaa tarkistaa ennen maalausta, eikä ihmetellä jälkeenpäin, niin kuin minä tein. Englannista tullessa hakaristit olivat laihempia. Rungon hakaristi on pienempi ja tuhdimpi kuin siipien, nämä maskit ovat toiselta Maketarin arkilta.

Aftermarketia oli käytössä yli oman tarpeen. Iso osa tuli Antti Pentikäiseltä mallin mukana:
Aires laskutelinekuilu ja sisäosat, resin - en käyttänyt, sarjan omat osat ihan hyviä.
Aires ohjaamo, resin - mittaritaulun ja tähtäimen käytin, muuten sarjan omat osat ihan hyviä.
Eduard etsi laipat
Eduard Mk I etsi sisäosat, puolet jäi käyttämättä
Quickboost resin potkuri de Havilland - joko minä tai Quickboost ei ole ymmärtänyt jotain, potkuri oli minusta aivan liian pieni: spinneri kaikkiin suuntiin pieni ja lavat kapeat. Melkein teki mieli lähteä Ilmavoimamuseoon mittailemaan.
Quickboost resin pyörät, ne kuuluisat viispinnaiset keskiöt
NeOmega resin potkuri - no tässä taas lavat on aika leveän oloiset, mutta en uhmannut kohtaloa ja ruvennut kaventamaan. Se on mallissa. Pakoputket tuli myös tässä paketissa.
NeOmega resin ohjainpinnat ja korkeusvakaaja. Laitoin malliin vaikka en oikeastaan juuri parannusta huomannut alkuperäisiin.
Rob Taurus vacu kuomun takaosa.
Montex maskit.

Lähteitä:
Squadron/Signal Walk Around Hurricane
SIH 12 Englantilaiset hävittäjät
Internet, erityisesti Ilmavoimamuseon hieno 360 asteen kuva ohjaamosta

Malli nro 2 tälle forumille.

Edit: Päivitetty Montex -tuotemerkki.

Kommentit

Hieno peli !
Tein v. 2013 tuosta koneesta sen suksiversion.
[url=[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/20/57/102057_preview.jpg[/img]]Linkki[/url]
Hyvännäköinen Suomi Hurricane. Yälpuolen sävyt sopivat hyvin toisiinsa. Alapuolen harmaa on mielenkiintoinen valinta. Olisi kuvitellut että se on DN-värillä (=RLM65). Mutta hyvin sopii harmaakin. Kolmas kuva, onko siiipien kk-luukut samanlaisia molemmissa siivissä? Tai sitten kuvakulma hieman hämää. Summasummarum, tasapainoinen Suomi malli.

t: E-P
Kaunis kone ja kiva historiikki. Ehkä kuitenkin jotenkin liian "puhtoinen"?

YT
Kalle
Kiitos kommenteista.

E-P, alapuolen väristä on ollut keskustelua ennenkin.
Raimo Heikkinen 12.7.2017:
Lainaus:
HC-454 sai lääkelaatikon ja miehistösuksitelineen asennukset 17.12.1942 sekä kenttäkirveen asennuksen 23.11.1943. Maalauksia korjailtiin 17.12.42, mutta näyttää että DN-väri oltaisiin maalattu koneeseen vasta 23.11.1943?
KK-luukut ovat samanlaiset, kuvakulma hämää.

Kalle, puhtaus… Niin kuin sanottu, kone on lentänyt hyvin vähän peruskorjauksen jälkeen. Toisaalta, eihän se mikään mekaanikkojen lemmikki ole ollut, vaikea huoltaa ja jokseenkin hyödytön.

Nämä valokuvat antavat erilaisen vaikutelman mallista kuin luonnossa nähtynä. Pitäisi vanhentaa todella paljon ennen kuin näkyy kuvissa. Se minun edellinen Hurricane on ylivanhennettu, mutta ei se kuvissa niin pahalta näytä.

Lisäsin kuvan renkaasta. Rengas on maalattu sisältä mustalla (voisi näkyä paremminkin), sitten rusehtavalla ja lopuksi ruiskutettu vankka harmaa pölykerros: kuivan kentän pölyä. Ei tällä kumminkaan ole sateessa lennetty. Keskiö alumiininen, siihen on lisätty pari kerrosta AK:n lika-washia kertymään koloihin. Ei se vaan tuon likaisemmalta näytä, vaikka minusta voisikin vastata sitä miltä erittäin vähän käytetty kone näyttää. Pakokaasuvanatkin on vedetty hyvin hennosti, kun konetta on niin vähän käytetty. Renkaat pölyyntyvät, potkuri saa pikkuisen kiveniskemää, aseita ei ole käytetty, siivellä ei ole paljon hypitty.

Henkilökohtaisia näkemyksiä, ainahan näissä näkyy tekijän mielikuvituksen luoma kuva.
29.8.2017 09:38 Vastaa lainauksella
Hei!

HC-454:sta saa hyvinkin pitkän selostuksen, mutta nyt kuitenkin lyhyesti: Kävin HC-454 dokumentit uudelleen läpi, eikä löytynyt tukea sille että koneen alapinnat olisi maalattu DN-värillä ennen Sakarin mallin mukaista ajankohtaa - toukokuuta 1943. HC-454:kin vähäiset lentotunnit johtuivat Merlin III -moottorien puutteesta, kone kun joutui pitkiksi ajoiksi varastoon.
Raimo Heikkinen kirjoitti:
HC-454:sta saa hyvinkin pitkän selostuksen…
Kiitos tiedosta! Ei tainnut RR olla kovin kaksinen moottori, kun sitä ei saanut paria sataa tuntia kestämään… No, asiantuntemattomuutta varmaan, tuskin on ollut suurta intoakaan laitella näitä koneita.

Pari kysymystä 454:sta:
Onko koneessa ollut alun perin kangaspäällysteiset siivet, siivistä kun on ristiriitaista tietoa?
Onko kone ollut RAF:ssa kovassa käytössä ennen Suomeen tuloa?
29.8.2017 14:39 Vastaa lainauksella
HC-454 oli alkujaankin metallisiipinen. Koneen verhousmateriaalista muuten kysyttiin työtilauksen yhteydessä 12.10.1942; Verhous? On metalliverhous.

Kone oli aivan uusi, tehtaalla lennetty 35 min. ja tehty kaksi laskua. Res.vänr. Taskinen oli ensimmäinen suomalainen joka lensi koneella. Se tapahtui 24.2.40 ollen 30 min. lento.
AJ 30.8.2017 19:00 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Erittäin nätti Suomi-Hurricane, komppaan kehuja yllä. Hyvä historiikki ja kaikki näyttää onnistuneen lekomallissa erinomaisesti; rakentaminen, maalaus ja säistys. Tykkään tuosta puhtoisuudesta, sopii malliin mainiosti, koska koneella oli lennetty vähän.

Raimolle myös erityiskiitos erinomaisista täsmennyksistä koskien esikuvaa.

Kaikenkaikkiin erinomainen lekomalli, kyllä tykkään. Parhain terveisin, AJ

PS Tämäkin malli sopisi Suomalaisuus-ryhmikseen aivan loistavasti.
Kiitos AJ.

Toivottavasti järjestyy juttutuokio Raimo Heikkisen kanssa. Ei yhtään haittaisi se pidempikin selostus HC-454:stä, ja muutamasta muustakin asiasta!

Laitoin HC:n suomalaisuus-ryhmään, toivottavasti en rikkonut mitään toimintaohjeita tai hyviä tapoja…
AJ 1.9.2017 09:03 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Ole hyvä - upean Hurricanen olet kyllä rakentanut; voisi olla hyvin viikon malli. Tuskinpa rikoit mitään oleellista, sillä kyllähän näin upea Suomi-Hurricane istuu suomalaisuus-ryhmään kuin nenä päähän. Toivottavasti juttutuokiosi Raimon kanssa onnistuu; Raimo tuo tietämyksellään oivan syventävän lisän pienoismalliin. Parhain terveisin, AJ
Hienosti toteutettu Hurricane. Kivasti mallissa on kaikki tasapainossa ja puhtoinen olemus näyttää myös oikein mainiolta!