Pienoismallit.net

1950 Chevrolet 3100

Hang O’Dude / Hirttolava-auto

Lavan rekvisiitaksi piti keksiä jotain tavanomaisesta poikkeavaa sekä humoristista ja idea syntyi lopulta Lucky Lukea lukiessani. Hirsipuu on styreeniprofiilia ja pyörivää mallia. Viimeistely lavan puuosissa on tarkoituksella hieman karkea.
Muutoslistaa: rungon etu- ja takapäät scratch:inä styreenipalkista madalluksen vuoksi, akselien kiinnitykset, kone siirretty taaksepäin ja vaihdettu Triftmasterista V8-lättäpäähän, flippikeula, ohjaamon sisuskaluja ja lattia, ohjausmekaniikka, bensatankki ja muuta pientä osien lainailua ja omaa valmistusta.
Perävaloja markkeeraavat 3100-kilpien nollien sisään sijoitetut ”ledit”.
Maalaus onnistui muuten kohtalaisesti, mutta yhteen kohtaan sain aikaiseksi kuplan ja toiseen pienen valuman. Huomasin ne vasta neljän viikon kuivatuksen jälkeen enkä jaksanut alkaa vääntää niitä kuntoon, koska mallissa on muutakin huomautettavaa ja epäuskottavia kohtia. Omia virheitään luettelemalla oppii… ehkä. Tarkkasilmäinen saattaa huomata mm. että etulokarit ovat melko lähellä renkaita. Takaikkuna istuu hyvin, muut eivät. Sekin tuli huomattua vasta asennettaessa. Ehkä pitäisi koesovittaa klasit ennen korin maalausta. Kerran jos toisen meinasi koko hökötys päätyä romukoppaan, mutta päätin rakentaa valmiiksi vaikka virheet olivatkin jo tiedossa, ja pääasiahan on että tämä tuli yli puolen vuoden askartelun jälkeen valmiiksi sillä haastetta oli jos jonkinlaista.
Taustalla on Motormaxin vastaava metallimalli luomassa kontrastia.

Kommentit

Siisti maalaus ja hieno pinta, vaikka en automalleista juuri ymmärräkään.
Mutta pisti simmuun tuo "humoristinen" hirsipuu lavalla. No parempi se, kuin giljotiini..

Sarjakuvissa se saattaa olla humoristinen, mutta tuskin muuten. Ja sen rakennusmateriaali olisi voinut olla ihan vaan puuta tai sen jäljitelmää, joka ei vaatisi kummoistakaan työtä. Vaikka Googlaamalla löytyy kuvia oikean näköisistä tappokoneista.
Se olisi myös pitänyt sitoa kiinni lavaan jollain. Kuorma ei pysy kiinni noin. Tai sitten auto ajetaan hirttopaikalle ja nostetaan hökötys kyytiin ja aletaan laittaa tuomioita täytäntöön.

Myös tuon hirttoköyden olisit voinut tehdä aidommaksi. Rautalanka ei oikein sovi moiseen hommaan. Köyden solmiminen "oikeaoppisesti" saattaa olla oikein. Tai olihan niitä silmukoita monenlaisia.
Pojotusmahdollisuutta et antanutkaan??
Nätti on maalaus,ei siinä pari pientä näkymätöntä virhettä haitaa,eipä huomaa missä on vika.Hyvä että on alkuperäismalli esillä rinnalla huomioimaan customin muutoksia.ämä,huumorilla höystetyt mallit ovat parasta antia kun saa mielen iloiseksi.Joo, hieno on.
Kiitos kommenteistasi!
Moi Timo!
Kiitos huomioistasi ja kannanotoistasi! Kyllähän se puinen hirsipuu olisi paremmalta näyttänyt puisella lavalla mutta ajattelin että se näyttäisi "liian aidolta". Ei tällä laitteella ole tarkoitus tuomioita täytäntöön panna vaan herättää hilpeyttä 1/25-kokoisissa cruising-ajoissa. Tein hirsipuusta tarkoituksella sen verran lyhyen ettei sen ja lavan väliin taida "asiakas" mahtua.
Kiinnityslaipat olisi tosiaan voinut tehdä ja markkeerata pulttikiinnitystä puulavaan. Kiitos vinkistä, pidän kuormansitomisvinkin mielessä.
Täytynee sitten seuraavaan avolavaan askarrella giljotiini… No ei vaineskaan, keksin sitten jotain muuta "älytöntä" - vaikkapa koko lavan kokoinen shakkilauta…
Hyvin onnistunut tuo koneen siirto noinkin paljon taaksepäin. Hirttosilmukkateline herätti Lahden näyttelypöydällä katsojissa hilpeyttä, joten toimii sekin idea.