Pienoismallit.net

Panther G "Steel Wheels"

Moi,

Ohessa Tamiyan Panther G "Steel Wheels" Ardennien taistelun aikoihin, La Gleize, Belgia. Mallia on höystetty Aberin etsiosilla ja tykinputkella. Siirtokuvat ovat Archerin kuivasiirto arkilta. Telat ovat Friulin. Maalaus on tehty ruiskulla Tamiyan maaleilla. Pintakäsittelyyn on käytetty omia Tamiya-pohjaisia sekoituksia. Lisäsin malliin jonkin verran Easy Mudin mutaa vuonna 2017, koska malli näytti mielestäni vähän turhan siistiltä. Alkujaan malli on valmistunut noin 2008 / 2009.

Tamiyan tapaan malli oli mukava rakennettava, ja kuten arvata saattaa siitä ole oikeastaan tämän enempää kerrottavaa.

Lyhyt "esittely", mutta Tamiyan malleista ja Pantherista lienee turha kirjoittaa mitään "uusia" totuuksia.

t. Jake

Kommentit

Eipä näin upea malli selvittelyjä/selittelyjä kaipaakaan!

Jälleen kerran upeaa Jarmon laatua meille muille katseltavaksi!! Eipä voi kuin mykkänä ihastella lopputulosta! On se vain niin upea!! Mielestäni tuo jälkikäteen tehty ”mutaaminen” vain parantaa lopullista ilmettä!!

Pidän👍👍👍!
Moi Petri ja kiitokset kommenteistasi.

t. Jake
Hieno Pantteri :) Oletko maalannut telat vai uittanut ne blacken-it-tms-happokylvyssä?
Tästä sen näkee että ison T:n vanhemmistakin malleista saa ihan näyttävää jälkeä. Pikku knoppitietona tässä mallissa tulevat pyörät ovat ilmeisesti liian isot, ovat halkaisijaltaan samaa luokkaa kumireunaisten pyörien kanssa kun teräspyörät ovat tosiasiassa pienemmät. Tämä ei siis tarkoitettu kritiikiksi vaan huomio itse rakennussarjasta, käytännössä noita ei juuri huomaa.
Tamiyan Panther on rakennettavuudeltaan yms mitä parhain malli. Ei liikaa osia (kuten Dragonin G-Pantherissa), kaikki sopii yhteen ja tulos on hyvä. Hassua että minä vanhana pieruna käytän tästä mallista termiä "Tamiyan uusi Panther" vaikka nämä ovatkin 1990-luvun alusta. Tamiyan "vanha Panther" on sitten 1960-luvulta..

Muistan kun nämä ilmestyivät, olivat ison riemun ja ilon aihe. Ennen näitä malleja G-Pantheria haluavan piti hommata Gunze Sangyon überkallis high-tech sarja jota ei saanut kuin Englannista kovaan hintaan (olisiko ollut 600 markkaa tai jotain, Jake muistatko?) tai matkustaa Tukholmaan Wentzelsille ostamaan Nichimon malli.
Moi Esko ja Tomi,

Telat on maalattu Tamiyalla, sekoitus mustaa ja hiukkasen gun metalia. Päällä kuraus yms. omilla Tamiya sotkuilla sekä Track washilla yms.

Myös itselleni nämä Tamiyan uudet Pantterit ovat niitä uusia ja hyviä. Vanhempaa edustaa se A malli, joka on noita uudempia varmaan sen 30 vuotta vanhempi.

Muistan hyvin nuo Gunzen hi tech sarjat ja itsekin rakensin G Pantherin, Sturmin ja III:n J:n. Mallithan olivat sekoitus hyvää muovia eli valu oli hyvää ja siistiä, valkometallia ja etsejä. Mukana tui Kastenin irtotelat. Itselleni nuo mallit tulivat Japanista, josta tuttavani ne lähetti. Mallit olivat varmaan halvempia kuin englannissa, mutta hinta taisi tasaantua postikuluissa. Sen verran yhdellä mallilaatikolla oli painoa.

Pitäisikin kuvata nuo mallit ja laittaa tänne.

T. Jake
Moi Jake!

Ota ihmeessä kuvat ja laita tänne ihmeteltäväksi.

Onko sinulla vielä jossain kaapin perällä rakentamatonta Gunzen high-tec -sarjaa? Siitä otetut kuvat voisivat kauhistuttaa nuorempaa väkeä - osattiin sitä silloinkin tehdä "smart kittejä". Ja näihin ei tarvinnut edes ostaa etsisarjaa, tarvikeputkea tai irtoteloja :) Jos arvioidun 1990-luvun ostohinnan vielä käyttäisi elinkustannusindeksin tms mukaan niin näkisi mitä nuo maksaisivat nykyään.
Moi Esko,

Itselläni ei ole enää noita Gunzen sarjoja iskemättöminä. Yhdellä kaverilla muistaakseni saattaa Sturmi olla vielä olemassa.

Oli Gunzella vielä 1,5 t:n puolitela, jonka päällä oli 50mm PAK 38. Sarjassa oli Escin muovit ja Gunzen valkometalli tykki. Tämänkin sarjan rakensin ja se oli kamala, sekä sarja että lopputulos. Nuo muuthan olivat suhteellisen ok.

Sitten oli näitä konversiosarjoja, kuten Kastenin valkometallinen tykkisarja siihen ensimmäiseen Dragonin Nashorniin. Tämä tekele löytyy kuvapankistani.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_2804/

T. Jake
Hieno on, samanmoinen odottaa itsellä rakentamista.
Kiitos Jyri.

Tamiyan Pantteri, ja muutkin mallit, ovat varsin mukavia rakennettavia juurikin noiden Eskon edellä mainitsemien seikkojen vuoksi.

t. Jake