Pienoismallit.net

35 (t)

CMK:n 35 (t) saksalaisin tunnuksin operaatio Barbarossan alkuaikoina.

Saksalaiset ottivat toisen maailmansodan aikana käyttöönsä tsekkiläistä vaunukalustoa kuten LT vz.35 ja LT vz. 38 vaunuja. Kalustoa pidettiin yleisesti ottaen suhteellisen hyvänä ja luotettavana. Saksalaiset antoivat vaunuille merkinnät 35 (t) ja 38 (t). LT vz.35 vaunun muunnoksia olivat ainakin komentovaunu, tykistön hinausvaunu ja rynnäkkötykkivaunu. LT vz. 38:n alustalle saksalaiset kehittivät jos jonkinmoista taisteluvälinettä, kuten erilaisia panssarintorjuntavaunuja (Marderin eriversiot ja Hetzer), telatykkejä, it-vaunun, ammusvaunun, korjaus / hinauspanssarivaunun ja tiedusteluvaunuja.

CMK:n pienoismalli ei ollut mikään miellyttävä rakennettava. Osien yhteensopivuus oli keskitasoa huonompia ja kittiä kului kiitettävästi. Niitin olivat osittain liian pieniä ja osa puuttui, joten korvasin kaikki niitit after market niiteillä. Niittien lisäksi työtä aiheuttivat työkalut ja niiden kiinnikkeet, sarjan osat kun olivat käyttökelvottomia. Malli on muutettu komentovaunusta tavalliseksi taisteluvaunuksi. Telat ovat Master Clubin, tykki ja konekiväärit ovat nekin after market tuotantoa, en muista minkä firman. Joitain etsiosia Eduardin arkilta on myös käytetty.

Malli on maalattu Tamiyan maaleilla ja kuraukset on tehty omatekoisilla litkuilla ja Easy Mudin tuotteilla. Merkinnät ovat Archerin arkilta.

t. Jake

Kommentit

No nyt.. Lekomallarin alaleuka on jossain lattialla ! Voiko enää hienoimmin tehdä panssarivaunua ?
Maalaus, säistys ym. ihan kohdallaan. esimerkiksi sanko on ihan mahtava. Johdotus hieno. Kokonaisuus
hivelee silmiä.
Hieno peli! Nuo after market -niitit ovat "nice".

YT
Kalle
OH 8.8.2017 22:53 Vastaa lainauksella
Siisti kuin sika pienenä 😀. Peruslaadukasta tuotantoa Jarmon linjastolta. En ole yhtään CMK:n mallia rakentanut…en ole uskaltanut. Onko yhtään työvaihekuvaa saatavilla? Näkisi miten paljon tuohon on tehty parannuksia. Koska aina on jotain parannettavaa, niin heitän muutaman kehitysehdotuksen: Niitit suorastaan huutavat pinwashia luoksensa. Ei liian tummaa eikä ehkä liian vaaleaa, vaan juuri sopivan ruskeanharmaata, että ne nousevat sopivasti esiin. Lisäisin myös kuraa telapyörien väleihin. 👍🏻
Tervehdys kaikille ja kiitos kommenteista,

Oli, työvaihekuvia otin aikoinaan kännykällä, vaan sitten kävi niin että känny sekosi ja se piti asentaa uudestaan. Mielestäni joitain kuvia on jossain tallessa. Kun löydän tuon "jossain", niin laitan tänne parit kuvat. Parannettuja kohtia ovat olleet vaunun niitityksen uusinta, työkalut, niiden kiinnikkeet, aseet, ajovalo, takavalot ja telat.

Mallille taisi käydä niin,että pitkän työrupeaman jälkeen iski jonkinlainen kyllästyminen ja pintakäsittelyn tein tyyliin asap. Onneksi noihin ehdottamiisi parannuksiin voi vielä panostaa, koska kyse on pinnan pintakäsittelystä eikä pohjakäsittelystä.

T. Jake
Terve, nyt ei voi kun yhtyä edellisiin kehuihin. Olen itsekin yrittänyt parhaani CMK:n mallin kanssa, eikä siinä juuri kehumista ole. Osien sopivuus on tosiaan varsin surkea. Tuohon niittien lisäykseen en ruvennut, ja sepä muuttaakin mallin yleisilmeen heti paremmalle puolelle. Siihen kun lisätään hieno maalaus ja säistäminen sekä lisäosat kuten hieno puinen taakkateline takana, tämä on kyllä hieno suoritus. Hienoa jos laitat vaihekuvia vielä näytille. - Tätä klassista vaunuahan ei olut pitkään mallina, mutta Tamiya markkinoi samaa CMK:n mallia nykyään mutamalla lisäosalla, samoin kai Revell. Academy ja Bronco ovat tehneet uudet, joten nyt on valinnanvaraa ihan kunnolla. Kunnollista vertailevaa arvioita en ole löytänyt.
AJ 11.8.2017 16:21 Vastaa lainauksella
Moi Jake,
Loistotyötä, kuten aina. Tämä olisi kiva nähdä livenä - ota joskus mukaan. Terkuin, AJ
Moi Jaakko ja AJ ja kiitos kommenteista,

Jaakkoa saattaa kiinnostaa, että seuraavaksi pintakäsittelyn alle menevät Fine Moldsin Type 95 Ha-Go ja Type 94 tankette Te-ke.

Pitänee AJ ottaa mukaan seuraavaan mallareiden kokoontumisen tuo 35 (t) sekä yksi "Kissa" ja pari "Kenraalia".

T. Jake
AJ 12.8.2017 16:03 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Ota ihmeessä mukaan, kiitos! Olisi tosiaan kivaa nähdä taas ja turista niitä näitä mallauksesta. Terkuin, AJ
Jarmo, jään odottamaan mielenkiinnolla pintakäsittelykuviasi, japanilaiset olivat värikkäitä vempaimia.
Moi,

Kuinka ollakaan, kännykän varmuuskopioista löytyi pari rakennusvaiheen kuvaa.

t. Jake