Pienoismallit.net

AgustaWestland AW101

007 Skyfall

"Boom boom boom boom, Gonna shoot you right down"
Kyseinen malli kuvaa AgustaWestlandin AW101 helikopteria James Bond 007 Skyfall elokuvan loppukohtauksesta jossa The Animalsin Boom Boom soi kopterin ämyreistä sen lähestyen elokuvan loppumähinää.
Kohtauksen löytää youtubesta jos se ei ole vielä tuttu. Kyseinen kopteri on oikeissa tehtävissä ilmeisesti AgustaWestlandin koelentokopteri.

Itse malli oli itselleni ensimmäinen tämän skaalan malli come backin jälkeen. Mallin valut oli aika karskit ja osien yhteensopivuus aika kehno. Haasteita oli saada pienimmät osat siistittyä, mutta liimaaminen onnistui hyvin pinsettien avulla. Mallin haastavin osuus oli ikkunoiden kiinnittäminen jonka tein aluksia Erikeepperillä kuten olin foorumilta lukenut, no teippaus vaiheessahan muutama ikkuna lennähti irti ja liimasin ne takaisin Tamiyan vihreäkorkkisella. Tämähän teki juuri sen mistä olin myös lukenut: se sumensi lasien reunat. Siperia opettaa vaikka siitä on varoitettukkin.

Mallin maalasin Tamiyan Dark Greenillä ja koitin muutamalla eri sävyllä saada elävyyttä malliin. Pienten siirtokuvien laittaminen oli mukavan haastavaa. Lakkasin mallin satiinilakalla ja laitoin vähän panel lineria kehiin. Tein vanhasta saunamittarista lentokentän. Mukava ja opettavainen malli kokonaisuudessaan. Jatkossakin voi jatkaa ilmailun saralla.

sanallinen piiska ja ruoska tervettullutta!

Kommentit

Rakentelukokemuksesi kuulostaa tyypilliseltä Italerilta. Lopputulos näyttää minun mielestäni ihan hyvältä vaikka en elokuvaa olekaan nähnyt. Poislukien tosiaan nuo ikkunat. Suosittelen kirkasosiin Gator's grip-nimistä liimaa. Se toimii kuin Eri-keeper mutta on huomattavasti tehokkaampaa. On toiminut ainakin minulla hyvin.
M.A. 7.8.2017 08:11 Vastaa lainauksella
Moro, kiitos vinkistä täytyy etsiä tuota liimaa jostain kaupasta.
Microscalen Krystal Clear tai Klear toimii kanssa ikkunoiden kanssa, saman kaltaiset ominaisuudet, kuin tuossa Gatorsissa.

Mutta itse mallista, tykkään maalauksesta tosi paljon, on hyvää jälkeä. Kasaus on myös hyvin tehty ja kokonaisuutena on nätti kone. Nuo ikkunat ei varmasti livenä näytä niin huuruisilta, kuin kuvissa.
M.A. 7.8.2017 15:29 Vastaa lainauksella
Moro, hyvä kun vinkkasit tuon Krystal Clearin sitä sattui juuri saapumaan viime ostosten yhteydessä, täytyypä kokeilla kun seuraavat kirkasosat tulevat pöydälle.
Kiva kuulla että malli on onnistunut kohtalaisesti, tästä on taas hyvä jatkaa. Ikkunat eivät tosiaan ole livenä niin sakeat kuin kuvissa.
Crystalia voi vielä laittaa reilusti, jolloin täyttää raot, ylimääräiset lähtee veteen kastetulla pumpulipuikolla pois. Pienet ikkunathan voi tehdä tällä suoraan. Youtubesta löytyy videota asiasta. :)
Jussin ja Samun kanssa samaa mieltä, kokonaisuutena onnistunut malli. Renkaista voisi viilata alapuolelta materiaalia pois, saisi vähän painon tuntua.
M.A. 8.8.2017 09:26 Vastaa lainauksella
Nyt on tullut jatkon kannalta hyviä vinkkejä, kiitos siitä teille herrat!
AJ 15.8.2017 08:55 Vastaa lainauksella
Moi M.A., Rakentavat kritiikit ovat annettu jo edellä, turha toistaa niitä. Kuten herrat edellä tykkään kokonaisuudesta, samoin diggaan aihealuetta, 007 Skyfall elokuvan AgustaWestland kopteri. Rakentaminen, maalaus ja säistys/kuluminen ovat menneet nappiin. Nuo muutamat edellä jo tuodut pikkuviilaukset kondikseen, niin a vot - eipä sitten muuta tarvitse tehdäkään. Piristävä hekomallli! Parhain terveisin, AJ
M.A. 15.8.2017 18:25 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ piristävästä kommetista.