Pienoismallit.net

Dewoitine D.501

Dewoitine D.500 oli Ranskan ilmavoimien '30-luvulla käyttämä kokometallinen, avoimella ohjaamolla ja kiinteillä laskutelineillä ollut taisteluhävittäjä.

Prototyypin ensilento tapahtui 18.6.1932 ja ensinmäiset tuotanto versiot lensivät 29.11.1934.
D.500 ja D.501 aloittivat palveluksensa heinäkuussa 1935 ja tehokkaampi D.510 lokakuussa 1936.
Koneet olivat Raskan päähävittäjiä, kunnes ne korvattiin Morane-Saulnier M.S.406:lla 1939.

Syksyllä '39 D.500/D.501 oli siirretty paikallispuolustukseen, sekä koulutus laivueisiin.

D.500.01 ensinmäinen prototyyppi.

D.500 ensinmäinen tuotanto versio Hispano-Suiza 12Xbrs moottorilla. Versio oli aseistettu kahdella 7.7mm Vickers kk:lla tai kahdella 7.5mm Darne kk:lla nokassa moottorin yläpuolella, sekä mahdollisuudella kahdelle Darne kk:lle siipiin (yksi per siipi).

D.501 uudelleen suunnitellulla Hispano-Suiza 12Xcrs moottorilla. Versio oli aseistettu 20mm Hispano-Suiza S7 tykillä syliterilohkojen välissä nokassa, ampuen propellin keskiön läpi, sekä kahdella siipi kk:lla.

Myöhemmin koneesta kehittyi vielä tehokkaampi D.510, joiden hankintaa myös Suomi harkitsi, mutta Fokker oli halvempi ja rakenteeltaan vastasi ilmavoimilla jo olevia koneita.

Malli on Hellerin tuotantoa, perus-sarja ilman hienouksia. Huolellisella rakentamisella siitä saa ihan kelpo mallin.
Sarjasta on mahdollisuus rakentaa joko D.500 tai D.501, eroina moottorin yläpuolinen pellitys, kk:lla tai ilman sekä propelli ilman spinneriä tai propelli spinnerillä, tykillä tai ilman.

Omina lisäyksinä, ohjaamon kylkiin pari rungon raamia ja muutama detalji palikka, sekä eduardin istuinvyöt. Polttoaine säiliöt siipien alle, joissain piirrustuksissa nuo näkyy, mutta ei kaikissa eli ilmeisesti niitä ei ainakaan kaikissa olisi ollut tai ei alunperin. Pitot "putki" siiven kärkeen. Etsi tähtäin ja pari kuparilanka tappia tähtäimen eteen ja taakse, joiden merkitystä en kyllä tiedä. Jäähdyttimen takaosaan etsi ritilä.

Siirtokuvat ovat sarjan omat, alapuolen kansallisuustunnuksia lukuunottamatta, jotka oli leikattu pois (sarja ostettu käytettynä), mitkä korvasin ylijäämä decaaleista. Nuo ovat liian pienet, mutta alapuolella nuo kaiketi menettelee. Kylkien decaalit hajosivat käsiin, oikeapuoli kahteen ja vasenpuoli kolmeen osaan, lisäksi nuo kellertävät "kivasti", muut siirtikset toimivat. Sivuvakaimeen tai peräsimeen ei ollut kuin teksti siirtokuvat.

Maalattu Valejon alumiinilla, Humbrollin kiiltävä musta pohjalla ja sivuvakain, sekä peräsin Humbrolleilla.

Kommentit

Terve Jukka!

Kiva, että näitä harvinaisempia lekoja mallinnetaan myös. Tämä oli minulle ennestään tuntematon kone ja mukava näin tutustua. Taustahistoria oli myös mielenkiintoinen, tiedätkö oliko koneella minkäänlaista taistelukäyttöä?

Malli kasattu nähdäkseni ok. Paikkapaikoin liima tai maali vähän pursoilee. Epätasainen pintamaalaus sekä mainitsemasi dekaaliongelma ikävä kyllä pudottavat pisteitä. Mutta näppärä ja mielenkiintoinen tuttavuus!

YT
Kalle
Jukka T 29.7.2017 18:18 Vastaa lainauksella
Moi.

Käsitykseni mukaan D.500 tai 501 ei osallistunut taisteluihin, mutta D.510 näki toimintaa espanjassa sekä kiinassa, tuohan oli pääpiirteittäin samanlainen.

Maalipinnan epätasaisuus johtuu osittain sen herkästä pois kulumisesta, vaikka kuinka varovasti yritin mallia käsitellä, niin joutui tekemään paikkamaalauksia.
Ihan siististi rakentunut wanhempi ranskatar. Mielenkiintoinen tuttavuus, en muista aikaisemmin törmänneeni ko konetyyppiin. Noihin vanhempiin siirtokuviin kannattanee tehdä Decal Fix käsittely ihan varmuuden vuoksi. Kellastuneita siirtokuvia voi parannella laittamalla ne ottamaan aurinkoa pariksi päiväksi.

Irtosiko se Vallejon väri lähes pelkästä hipaisusta (omakohtainen kokemus Vallejon Olive Drabista)?

t: E-P
Jukka T 30.7.2017 11:11 Vastaa lainauksella
Ei aivan hipaisusta, mutta kevyestä mallin käsittelystä maalauksen aikana. Maalasin ensin rungon ja sen jälkeen siivet, jonka jälkeen totesin paikoitellen kulumaan rungossa. Tuon jälkeen huomasin alumiini pinnan kuluvan pois kevyestä pyyhkäisystä. En tiedä kuinka paljon kiiltävä pohjamaali vaikutti asiaan, olisiko tuo ollut liian liukasta.

Työn alla olevassa mallissa käytän myös muutamaa Vallejon maalia, eikä vastaavaa ongelmaa ole ollut.
Seuraavalla kerralla alumiinin kanssa, täytyy varmaan laittaa suoja vaha / lakka ennen jatko käsittelyä.

Decaalit näyttivät ihan hyviltä, mutta olihan sarja tietysti vanha. Enpä edes kyllä muistanut tuota aurinko käsittelyä.
Jukka T kirjoitti:
Käsitykseni mukaan D.500 tai 501 ei osallistunut taisteluihin, mutta D.510 näki toimintaa espanjassa sekä kiinassa, tuohan oli pääpiirteittäin samanlainen.
Käsittääkseni D510 osallistui myös Ranskassa toisen ison kähinän aikana takarintamatehtäviin. Ohessa kuva omasta versiostani, joka on tehty monta vuotta sitten, enkä kehdannut laittaa sitä tänne esille.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/60/19/136019.jpg[/img]