Pienoismallit.net

Panzer IV

Ausf. D

Panzerkampfwagen IV (PzKpfw IV, Panzer IV) eli Sonderkraftfahrzeug 161 on natsi-Saksassa 1930-luvulla kehitetty panssarivaunu, jota käytettiin laajasti toisessa maailmansodassa. Se kehitettiin aluksi keskiraskaaksi jalkaväen tukivaunuksi. Panzer IV:n runkoa käytettiin myös monien muiden taisteluajoneuvojen, kuten rynnäkkötykkien pohjana. Kaikkiaan eri Panzer IV malleja rakennettiin noin 8 600 kappaletta sodan loppuun mennessä. Siinä typistys Wikipediasta.

Kyseinen vaunu esittää Balkanin rintamalla esiintynyttä yksikköä. (tarkempaa tietoa tästä minulla ei ole)

Malli oli ihan mukava rakentaa, maalausvaiheessa tuotti hiukan harmaita hiuksia saada tähän panssariharmaaseen vähän eloa. Säistäminen meni tuputellessa pigmenttejä sekä hiukan emalimaalilla koitin tehdä valumia ympäri vaunua. Lisäksi chippailin pensselillä mikä ei oikein omaa silmääni miellyttänyt. Mutta tälläinen tästä nyt tuli. Tästä projektista puuttui vähän intohimoisen tekemisen meininki ja meinasinkin työntää sen monesti takaisin kaappiin odottamaan otollisempia aikoja. Kumitelojen kanssa samoja ongelmia kuin aiemmin eli en saanut niitä istumaan mitenkään nätisti vaikka kokeilin hiukan lämpöä ja rautalankaakin. Oppipahan tästä sentään jotain tulevaisuuden varalle. kehitysehdotuksia ja ruoskaa saa antaa sanallisesti, kiitos.

Kommentit

Hieno peli! Jäävi olen arvioimaan, mutta pisteitä laski hieman mielestäni kuvien ylivalotus? Keulan viritys, mikä oli sille tarkoitus, ei oikein istu kokonaiskuvaan?
YT
Kalle
M.A. 22.7.2017 10:11 Vastaa lainauksella
Kiitos kommetista Kalle, valokuvausta parannan hiljalleen kuten sika juoksuaan. Oli spotti valot tällä kertaa ilman mitään välikangasta niin ainakin valoa riitti ilmeisesti vähän liiaksikin vaikka sulkimen aika oli erittäin pieni. Keulan viritys eli varateloilla toteutettu lisäpanssarointi tuli näkemyksessäni reilusti roikkuvammaksi kuin ohjeet ilmoittivat. Itse pidän siitä mutta tosiaan muita tilpehöörejä ympäri vaunua olisi voinut laittaa saavuttaakseen tasapainoisemman kolonaisuuden.