Pienoismallit.net

Pzl P.11c

Tervehdys!
Tässä ensimmäinen mallini tälle sivustolle. Kyseessä oleva Azurin malli on melko miellyttävä kokemus, koska olin osannut varautua "short run" laatuun. Tiedossa oli siis runsaasti hiontaa ja koesovitusta. Osien laatu vaihteli yksittäisissä valurangoissakin. Mukana oli myös etsi- ja resiiniosia, joten aivan aloittelijalle en voi sarjaa suositella. Malli on rakennettu suoraan laatikosta löytyneistä paloista lukuun ottamatta EZ-linesta tehtyjä antenneja.

Kyseinen puolalainen ylätasoinen lokinsiipinen kone on aina kiehtonut minua. Kyseessä on siis Państwowe Zakłady Lotnicze -tehtaan valmistama hävittäjä, joka teki ensilentonsa vuonna 1931. Kone oli käyttöönottonsa aikana edistyksellinen ja nopeampi kuin kaksitasoiset hävittäjät. Saksan hyökätesä Puolaan vuonna 1939 se oli kuitenkin jo auttamattomasti vanhentunut. Siitä huolimatta puolalaislentäjät saavuttivat P.11 koneilla n. 120 ilmavoittoa.

Malli on maalattu Mr. Hobbyn ja Tamiyan maaleilla. Puolalainen khaki on oma tulkintani ja sekoitin sen Tamiyan XF-13 J.A. Greenista ja Mr. Hobbyn H-81 Khakista. Mukana taisi olla tippa Mr. Hobbyn H 406 Chocolate Brownia. Siipien alapintojen väri on Tamiyan valkoisella vaalennettu Mr. Hobbyn RLM 67. Käytin lisäksi Tamiyan panel line accent coloria sekä öljyvärejä vanhentamiseen. Yksityiskohtia on maalattu Revellin Aqua -maaleilla.

Kesän jatkoa ja mallailuiloa kaikille!

Kommentit

No niin, komea PZL on kuoriutunut Azurin paketista ja ensimmäinen kyseistä tyyppiä oleva saitilla. Tässä konetyypissä on jotain samaa viehättävyyttä kuin aaltopelti Junkkerseissa ja minusta olet hienosti mallintanut siiven yläpinnan kulumis efekteineen.
Oikein onnistunut pikkuskaalan leko. Kiva nähdä myös näitä harvinaisempia koneita. Säistämisen myös hienosti olet tehnyt!
YT
Kalle
Kyllähän tästä täytyy pitää. MPM-perheen limited-run sarjat ovat aina haasteellisempia rakentaa kuin mainstream-mallit. Hyvin olet mielestäni onnistunut. Fotoetsitkin olet saanut hyvin paikoilleen. Ehkä kuvaukseen hieman syväterävyyttä lisää.
Heikki 12.7.2017 17:47 Vastaa lainauksella
Kuvien perusteella onnistuneen näköinen malli mielenkiintoisesta koneesta. Kuvat voisivat kuitenkin olla hieman parempia, nyt ne ovat epätarkkoja ja lokkisiiven kärjet näyttävät osoittavan kohti maata, mutta se voi johtua laajakulmaisen objektiivin aiheuttamasta vääristymästä. Kamera lienee ollut kännykkäkameratasoa.
Onpa hyvännäköinen pikku PZL. Ensimmäinen mallisi tällä saitilla mutta tuskin ensimmäinen jonka olet rakentanut. Viimeistely on sen verran hyvin onnistunut.

E-P

P.S.
Muistelen lukeneeni, että Humbrolin 28 ja 142 värit olisivat hyvin lähellä Puolan Khaki sävyä.
Olli J. 13.7.2017 10:55 Vastaa lainauksella
Kiitokset palautteesta! Kuvauskamoissa on tosiaan parannettavan varaa, kuten kuvaajan taidoissakin…
Olen samaa mieltä kanssasi että noissa PZL -hävittäjissä on jotain kiehtovaa, design on ainakin poikkeava monesta muusta ajankohdan koneesta. Hyvin on malli onnistunut, maalaus ja kulumat/lika näyttää hyvälle.