Pienoismallit.net

Ford Coupe 1948

Ford esitteli tämän automallin prototyypin jo vuonna 1941, mutta II-maailmansodan takia Fordin tehtaat siirtyivät valmistamaan enimmäkseen sotilaskalustoa. Vasta sodan jälkeen vuonna 1946 Ford Coupen tuotanto jatkui ja vuoden 1948 lopussa tämän Coupe mallin tuotanto lopetettiin. Autossa oli voimakas Flathead V-8 moottori, tehokkaat jarrut ja paljon kaikenlaisia "herkkuja" kuten esim. sähköllä toimivat tuulilasinpyyhkimet ja auto käynnistettiin "painonapilla"

Maalasin mallin Vallejon ja Humbrolin maaleilla. Viimeisessä kuvassa ovat kaikki tähän mennessä rakentamani "laki & järjestys" aiheiset pienoismallit skaaloissa 1/24 ja 1/25.

Kommentit

Terve Raimo!
Kaunis poliisi-Coupe. Ehkä viimeisen kuvasi kaikista "lainvalvojista" onnistunein.
YT
Kalle
Näppärän näköinen liikkuva sheriffiyksikkö. Maalipintakin sopivasti kiiltoasteeltaan luokkaa "virkamies". Äkkiseltään laskien tämä on seitsemäs pollariauto kokoelmissasi. Vielä muutama niin on täysi kymppi kasassa?
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Vielä muutama niin on täysi kymppi kasassa?
Parhaillaan on työn alla 1/25 Dodge Monaco vuosimallia 1974 - siitä on tulossa kokovalkoinen Hazzard Countyn sherrifin menopeli. Varastossani odottaa myös rakentamista 1/25 Highway Patrollin Dodge Charger Sedan - nämä kaksi kun saisi rakenettua niin sitten olisi koossa yhdeksän lain & järjestyksen edustajaa … jospa sitten vielä sen kymmenennenkin joskus hankkisi …
Kalle Korkala kirjoitti:
Kaunis poliisi-Coupe.
Kiitos kovista pisteistä !
Eugene S 6.7.2017 14:14 Vastaa lainauksella
Hieno poliisiauto!
Yksinkertaisesti, hieno !
Todella tyylikäs Ford. Siis hieno.
Hiivatin hieno. Mukava säistys kuuluu asiaan ja siinä onnistuit hyvin.
Mallina myös erikoinen ja ainutlaatuisuuden tekeen Raimon taidot. Mutta mitä seriffit tekivät tällaisella vehkeellä? Ei ainakaaan putkareissuille kuskailleet porukkaa. Vai oliko se silloin, että laaki ja vainaa..??

Kun olet nuo lain & järjestyksen mallit saanut kasaan, niin olisiko seuraava kokoelma rosmot? Joku Bonnie & Clyde olisi lähtökohta ja siitä eteenpäin. He taisivat pölliä myös Fordin -30 luvulla pakoautokseen.
Kiva lisä kokoelmaasi.
-T-
Tally-ho 6.7.2017 22:20 Vastaa lainauksella
Mahtavaa työtä jälleen Raimo! Maalaus ja säistäminen ovat menneet ihan nappiin. Auto on todella kutkuttavan näköinen, mutta miten tuolla kottaraisella onnistui roistojen takaa-ajo!?. Miten olet muuten maalannut tuon valkoisen osan autoa? Jos se on pensselillä maalattu, kuten tunnetusti toimit, niin suuri hatunnostoni. Jossain vaiheessa voisit mallata vaikka kotimaisen Mustan Maijan :-)
Timo Rissanen kirjoitti:
Mutta mitä seriffit tekivät tällaisella vehkeellä? Ei ainakaaan putkareissuille kuskailleet porukkaa.
Enpä tiedä mitä tällaisella tekivät - poliisiautoversion siirtokuvat ym. poliisiversioon kuuluvat osat tulivat tässä Revellin paketissa mukana - mahdollisuus oli rakentaa poliisi- tai siviiliversio. Oletan siis että tätä kaksiovista Coupe mallia on todella ollut Yhdysvalloissa poliisin käytössä.
Tally-ho kirjoitti:
Auto on todella kutkuttavan näköinen, mutta miten tuolla kottaraisella onnistui roistojen takaa-ajo!?. Miten olet muuten maalannut tuon valkoisen osan autoa?
Noh, oli tässä "kottaraisessa" kuitenkin V-8 moottori joten vauhtia löytyi varmasti. Valkoiset osat on maalattu Citadellin mainiolla akryylispraymaalilla nimeltään Skull White - tuo on todella hyvä esim. pohjamaaliksi ihan mihin projektiin tahansa - sen päälle voi huoletta vetäistä esim. emalimaaleja tai emalilakkaa.
AJ 9.7.2017 14:49 Vastaa lainauksella
Moi raimo, Kompaten kehuja yllä näyttävä ja upea Ford Coupe 1948 poliisiauto. Näyttävä kokoelma poliisiautoja kuva 7; missä vaiheessa olet ehtinyt rakentaa ne kaikki… Hyvältä näyttävät! Terkuin, AJ
Onnea, viikon mallista.
Ansaitusti onnea Raimosetä.
AJ 20.7.2017 23:34 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ
Onnea tuplaviikon mallista. ( 24.7.)
Vai eikö minulla sivut päivity.