Pienoismallit.net

MT-452

Mersun facelift

Poikavuosina (viime vuosituhannella) valmistunut malli selviytyi kuin ihmeen kaupalla kaikki muutot ja mullistukset kunnes…
Heräsipä ajatus, että saisiko vanhasta mersusta aftermarket hankinnoilla vielä mallin aikaiseksi. Pistin mallin palasiksi, poistin maalit ja annoin dremelin laulaa. Uusia osia ovat Eduardin ohjaamosetti sekä moottori tuliseinineen ja konekivääreineen, laskutelineet renkaineen ja siipitykit. Miljoonalaatikosta kuomu ja tuulilasi.
Mitään järkeä tässä projektissa ei ole, paitsi tietysti mallailun riemu, koskapa hankintojen hinnalla olisi ostanut vaikka pari nykylaatuista mallisarjaa.
Mielestäni ihan hyvä tästä tuli ja menee osaksi kokoelmaa, jonka tarkoitus on esittää kattavasti Suomessa sodan aikana ja sen jälkeen toimineet mersumallit.
Tämähän esittää siis ltn Jorma Saarisen (2/HÄVLLV24) käytössä ollutta bf-109G6/R6 MT-452:sta kesällä 1944. Mahtava DB605 ei ollut kovin pitkäikäinen, niinpä tässäkin on vaihtotyö meneillään.

Kommentit

Hieno resurrection-Mersu! Hyvin onnistunut maalaus, moottori ja ohjaamo. Pitäisikö tässä kuitenkin olla siipien yläpinnoissa nuo ylimaalatut Saksan "palkkiristit"? Lisää kuvia erinomaisesta mallista ja pientä historiikkia jäin kaipaamaan (olihan heinäkuussa -44 MT-478:n pakkolaskussa kaatunut Saarinen yksi merkittävimpiä ässiä), nämä hieman laskivat pisteitä.
YT
Kalle
Hatunnosto siitä, että retrofittasit vanhan mallin. Uuden kanssa olisit varmasti päässyt helpommalla. Hyvännäköinen kierrätysmersu on kuitenkin lopputuloksena. Menikö purkamiseen ja vanhojen osien kunnostamiseen pitkäkin aika? Ja saitko kaiken tarpeellisen ehjänä irti?

E-P
No en saanut. Alapelti piti alkuperäisen suunnitelman mukaan jättää nokkaan, mutta ei se kestänyt työstöä. Tämä poiki sitten sen, että moottorin alaosaan piti rakentaa hieman jäähdytysjärjestelmän putkistoa scratsina (mersun syylarihan on moottorin alapuoliseen peltiin integroitu). Ei se kyllä lähempää tarkastelua kestä mutta riittää "normaaleista" katselukulmista.
"Mitään järkeä tässä projektissa ei ole, paitsi tietysti mallailun riemu, koskapa hankintojen hinnalla olisi ostanut vaikka pari nykylaatuista mallisarjaa."

Mielestäni tässä projektissa on MALLAILUA isolla M:llä. Hatunnostot siitä. Lopputuloskin näyttää hyvältä.