Pienoismallit.net

Höyryroomu

Haastava rakentaa vähillä piirrustuksilla,mutta hauskaa oli käyttää omaa mielikuvaa apuna.Kyllä tunteja on mennyt paljon ei ole tullut niitä laskettua,kolme vannttiruuvia olen ostanut,muut olen koittanut itse näperrellä.

Kommentit

On muuten hieno,nyt vain klapeja pilkkomaan mittakaavan mukaan.Klapit olisi 1/50.n.30mm pitkiä ja n.4mm paksuja.noin 4-5000.kpl.

T.Marko ja Anne.

P.s.Onneksi tein tulevalle lotjalle halot jo valmiiksi.On muuten hirmuinen urakka.
Kiitos Anne Ja Marko.Katselin halkolastia roomussasi,ovat kyllä aidon näköiset Pienoismalleistani löytyy Facebookkista useampia kuvia sivuiltani.
No nythän näitä alkaa ilmestyä enemmänkin. Ensin Ahto ja sitten tämä. Todella aidon näköinen hyvin vanhennettu "roomu". Ja kait näillä muutakin kuljetettiin kuin halkoja, eiköhän ne olleet tavallaan yhteysaluksia tiettömillä taipaleilla, joten maitotonkkia, polkupyöriä, hevosia kärryineen, ym vaan kannelle.
Onko muuten toimiva malli? Olis hauska nähdä joskus vaikka Model Expon altaassa tämä.
AJ 30.6.2017 08:49 Vastaa lainauksella
Moi Risto, Yllä olevia kehuja kompaten - loistava laivamalli - viikon mallin ainekset kasassa. Upeaa työtä! Parhain terveisin, AJ
Tästä pienoismallistani käy ilmi se kirvesmiehen taito,joka oli välttämätön kokonaan puusta rakennetun aluksen kokoamiseksi.Talonpoikaisessa rakentamisessa ei käytetty piirrustuksia,vaan taito perustui kokemukseen ja joihinkin mallikaariin ja mittalautoihin.Rakennusmestari John Simonen on 1922 laatinut tämän terva-höyryn rakennuspiirrustukset.