Pienoismallit.net

Swissair Caravelle III

HB-ICY, "Lausanne"

Ranskalaisvalmisteisen Caravelle-matkustajakoneen historia alkaa 1950-luvulta. Prototyypin ensilento tapahtui toukokuussa 1955, ja tyyppihyväksynnän kone sai neljä vuotta myöhemmin. Caravellesta valmistettiin vuosien varrella useita eri versioita, jotka oli varustettu yhä tehokkaammilla, taloudellisimmilla ja hiljaisimmilla moottoreilla, ja esim. viimeisten tyyppien lentoonlähtöpaino oli jo lähes kaksinkertainen alkuperäiseen prototyyppiin nähden. Caravelleja rakennettiin kaikkiaan 279 kappaletta, ja kuulemma kaksi konetta olisi vielä aktiivisessa käytössä Afrikassa.

1960-70-luvuilla Caravelle oli käytössä erittäin monessa lentoyhtiössä niin Euroopassa kuin muillakin mantereilla. Caravelle pääsi jopa USA:n markkinoille. United airlines oli yksi konetta käyttänyt amerikkalainen lentoyhtiö. Tärkeimpiä eurooppalaisia Caravellen käyttäjiä olivat mm. SAS, Finnair, Air France, Alitalia, Sabena, Austrian Airlines, Air Inter, Iberia, TAP ja JAT. Mielestäni yksi tyylikkäimpiä Caravellen maalauskaavioita oli Finnairin ohella Sveitsin kansallisella lentoyhtiöllä, Swissairilla, joka operoi aikanaan yhdeksällä Caravelle III-tyypin koneella.

Päätin rakentaa Lausanneksi kastetun koneyksilön, HB-ICY. Rakennussarjaksi valitsin Authentic Airlinersin erittäin yksityiskohtaisen hartsimallin ja siirtokuvat tilasin F-DCAL:ilta.

Mallin rakentaminen ei tuottanut sen suurempia ongelmia. Joitain saumojen kittauksia jouduin tekemään. AA:n rakennussarjojen erityispiirteenähän on se, että niissä ei ole mitään ohjeita tai siirtokuvia. Pääkomponenttien kasaaminenhan ei yleensä aiheuta päänvaivaa, mutta pienten osien kuten laskutelineiden, moottorien sisäosien ja muiden oikeiden kohtien löytäminen maalliin kuuluville fotoetsiosille on välillä aika työlästä. Helpotuksena tähän AA julkaisee kotisivuillaan vinkkejä eri mallien rakentamiseen.

Swissairin dekaalit olivat F-DCAL:in laserprintatatut siirtokuvat, jotka olivat aika paksut ja hyvin läpikuultavat. Tämän tyyppiset siirtokuvat toimivat kyllä oikein hyvin, mutta mallin pinnan täytyy olla erittäin tasainen ja kiiltävä, jotta dekaalit istuisivat tiukasti koneen pintaan. Ohjaamon ja matkustamon ikkunoiden aidonnäköiset siirtokuvat tilasin erikseen AA:lta.

Käsittelin mallin aluksi Mr Surfacer 1000-pohjamaalilla ja sen jälkeen maalasin valkoiset osat Tamiyan Fine Surface primerilla. Lopuksi ruiskutin pinnan Tamiyan kiiltävällä spray-lakalla. Alumiiniset kohadat pohjustin aluksi Tamiyan kiiltävällä mustalla, jonka päälle ruiskutin AK:n Extreme metal-polished aluminium:ia. Käytin myös Vallejon maaleja pieniin yksityiskohtiin. Siirtokuvien lukitsemiseen mallin pitaan käytin Humbrolin kiiltävää lakkaa.

Markkinoilta löytyy siirtokuvia muiden lentoyhtiöiden tyylikkäisiin Caravelle-koneisiin, ja tulen varmaankin rakentaman vielä jonkun muukin koneyksilön. Esimerkiksi Caravelle Alitalian alkuperäisessä värityksessä kutkuttaa kovasti mieltä.

Kommentit

Maailman kaunein suihkumatkustajakone maailman toiseksi kauneimmasta (arvatkaapa mikä oli kaunein) maalauksessa..! Veli Tallyho on jälleen kerran onnistunut!! Aivan täydellisen upea Caravelle!! Muistan vieläkin ensimmäisen suihkarikokemuksen välillä Kuopio-Helsinki joskus 70-luvun alkupuolelta - oli se upea kone ja kokemus!!
PIDÄN!!
Eugene S 16.6.2017 12:16 Vastaa lainauksella
Kaunis ja harvinainen malli!
Tally-ho 16.6.2017 12:41 Vastaa lainauksella
Petri ja Eugene, kiitos positiivisista kommenteista. Eugenille voisin sanoa, että Caravellen kauneudesta olen aivan samaa mieltä. Kone on varmaankin harvinainen nykyoloissa, mutta 60-70-luvuilla se oli hyvinkin yleinen näky varsinkin Euroopan kentillä.
Henkka H 16.6.2017 19:33 Vastaa lainauksella
Hienoa työnjälkeä! Kaunis kone jolla on tullut aikoinaan lenneltyä. Hiljainen ääniltään ja korkea liitosuhde. Pehmeälentoinen kone jossa aina mukava tunnelma. Ruuma oli ahdas lastata, sitäkin on tullut tehtyä.
Hyvin onnistunut malli.
Tally-ho 16.6.2017 22:59 Vastaa lainauksella
Kiitos Henry!
Laadukasta matkustajakoneenrakennusta taas Tally-Ho´n pajalta. Tätäkin katselee mielellään.
Tally-ho 17.6.2017 13:56 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Laadukasta matkustajakoneenrakennusta taas Tally-Ho´n pajalta. Tätäkin katselee mielellään.
Kiitos kommenteista ja pojoista

T. Tally-ho
Henry Hammar kirjoitti:
Hienoa työnjälkeä! Kaunis kone jolla on tullut aikoinaan lenneltyä. Hiljainen ääniltään ja korkea liitosuhde. Pehmeälentoinen kone jossa aina mukava tunnelma. Ruuma oli ahdas lastata, sitäkin on tullut tehtyä.
Hyvin onnistunut malli.
En muista mikä oli se kone, jolla lennettiin Helsingistä Ouluun 1973. Jonkinverran pieni poika olin silloin, Voihan se olla, että se oli joku muu konetyyppi. Se kuiitenkin on jäänyt ensimmäisenä lentomuistona mieleen.

Malli on taaskin hienoa Tally-ho tuotantoa. Ja täytyy kyllä kiittää myös Henryä kommenteista, jos on aidosti lentänyt kyseisellä konetyypillä.
Henkka H 18.6.2017 03:27 Vastaa lainauksella
Kyllä on aidosti lennetty! Muistaakseni myös lentäjien erityisen pitämä kone. Ohjaamo tai oliko se koko nokka oli kopsattu/lainattu De Havilland Cometista, ellen nyt ihan väärin muista. Caravelle oli ihan kentälläkin katsottuna pahuksen kaunis matkustajakone.
Hieno malli taas Tally-hon verstaasta! Konetyypin kauneudesta olen samaa mieltä lajikumppanien kanssa! Upea kone ja vielä komiampi malli! Minä pidän kovasti.

yst.terv. Seppo V
Tally-ho 22.6.2017 16:51 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja tähdistä Seppo! ..ja hyvää juhannusta!

T. Tally-ho