Pienoismallit.net

Tiger II

Karl Brommann

Malli kuvaa SS-Untersturmführer Karl Brommannin (schwere SS Panzer Abteilung (103) 503) tiikeriä maaliskuulta 1945. Brommannin nimiin merkittiin Danzigin (Oliwa ja Wrzeszcz) ja Sopotin alueilla käydyissä taisteluissa muutaman viikon aikana 66 voittoa. Tiedä sitten pitävätkö luvut paikkaansa, mutta hän sai tekojensa vuoksi ritariristin.

Brommannin tiikeristä on olemassa muutama kuva ja käytin niitä mallissa referensseinä. Kuvat ovat kuitenkin aika heikkolaatuisia ja moni yksityiskohta jäi pimentoon, eli pientä taiteilijan vapautta on joissain kohdissa jouduttu käyttämään.

Dragonin malli oli todella mukava rakennettava, osat sopivat hyvin yhteen, eikä ohjeissa ollut kauheasti epäselvyyksiä. Yksi osa (tornin katolta) tosin puuttui laatikosta ja päädyin tekemään sen itse. Malli on melkein oob, siirtokuvat (putken rinkulat) on Peddinghaus-Decalsilta ja etsiset fenderit on Eduardin tuotantoa. Kyltti on Fredericus-Rexiltä ja alusta Täyttötarvikkeelta.

Maalattu, kurattu jne. lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

No voi …tti, että on hieno kunkku :0) ! Mä en ala enää mitään, hyllyssä on neljä kunkua odottamassa ja nyt kyllä pistit riman aika korkealle.
Vetipä Esko nyt todella kovan Kunkun hihasta… Kaikinpuolin upea lopputulos!! Ei negatiivista sanottavaa - ainakaan tästä suunnasta..! PIDÄN!!!!!!
Kyllä on kova toteutus ja hyvä historia taustalla, onnittelut! Paljonko kului aikaa kasaamiseen?
YT
Kalle
Esko P. 12.6.2017 16:08 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kommenteista!
En osaa sanoa ajan määrästä. Aloittelin tietojen keruun joskus maaliskuun puolivälin tietämillä, eli yhteensä kesti n. 2,5 kk. Tuohon tosin liittyy paljon odottelua ja ihmettelyä (esim. nimilaatan saamisessa meni todella pitkään, erinäisten ongelmien takia). Tunteja mallin tekemiseen meni yhteensä ehkä jotain 40-50.

Esko P.
Todella hienosti rakennettu King Tiger!
Camo maalaus on kyllä todella hienosti tehty!
No on kyllä vakuuttavaa jälkeä tehty tämän mallin kanssa. Hienosti toteutettu camo ja muutenkin näyttää siltä miltä pitää (ainakin minun mielestäni), eli uhkaavalta teräshirviöltä.
Komia on Eskon II Tigru! Tuo ns."ambush"-camo on kyllä noin hienosti toteutettuna aivan mahtava juttu! Eikä tuossa kasauksessakaan vikoja ainakaan minun silmiini tökännyt!

yst.terv. Seppo V
Esko P. 16.6.2017 00:02 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kommenteista, taas!
Oli eka kertani testata ambushia ja vähänkö jännitti, kiva jos onnistui :D
AJ 30.6.2017 08:11 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Hienosti olet onnistunut Brommannin Kunkkutikrun mallintamisessa - hyvää työtä! Ja heti perään onnittelut ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ

PS Eiköhän nuo venäläisten tappioluvut s.SS-Pz.Abt.503:n käsittelyssä pidä paikkansa, kun tutkii Grigoriy Krivosheev:n opuksen Soviet Casualties and Combat Losses in the Twentieth Century tietoja ko. ajanjaksolta ja paikasta. Seuraavaksi sitten vaan työn alle Hauptscharführer Karl Körner:n Kunkkutikru…
Esko P. 30.6.2017 09:14 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ tiedosta ja onnitteluista!
Esko P. 30.6.2017 09:19 Vastaa lainauksella
Ja kiitos vielä AJ avustasi tämän rakentamisen ja taustoittamisen kanssa! Tiedoistasi ja lähteistäsi oli tosi suuri hyöty!
AJ 1.7.2017 11:50 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Ole hyvä.

Mielestäni juuri tämä Royal Tiger-mallisi on tämän saitin paras King Tiger-vaunumalli.

Hyviä Kunkkutiikeri-malleja on tässä vuosien varrella nähty tällä saitilla, mutta tämä luomuksesi Tiger II-vaunun mallintamisesta on yksinkertaisesti paras. Syitä siihen on useita, mm. se ettet ole vetänyt kulumia, säistämistä yms… överiksi. Lisäksi et ole tehnyt malliisi kaikkia naurettavia ja epärealistisia "MiG Jiminez"-temppuja, joita on nähty eri saiteilla ja näyttelyissä väsymiseen ja kyllästymiseen saakka.

Lopuksi olet mallintanut olemassa ollutta vaunumallia parhaan tietämyksen mukaan erinomaisesti - ja siitähän mallailussa loppupelissä on kyse, kuten itse pienoismallin määritelmä ja tarkoituskin sanoo: "Mittakaavaltaan pienemmäksi tehty esine esikuvastaan." tai vastaavasti "Pienoismalli on jostakin esineestä, rakennuksesta tai muusta kohteesta tehty, alkuperäistä huomattavasti pienempi kopio."

Erinomaista työtä Esko ja todellakin ansaitusti viikon malli. Ansaitusti myöskin saitin paras Kunkkutikru-malli.

Terkuin, AJ