Pienoismallit.net

Goldie in Normandy

Sherman M4A1

Standarditankki ei sinänsä varmaan esittelyjä liiemmälti kaipaa. ”Goldie” valikoitui yksilöksi työn alle lähinnä sen vuoksi että referenssimateriaalia oli hyvin löydettävissä juuri tästä nimenomaisesta vaunusta, toki ajanjaksolta näistä alamalleista ylipäätäänkin. Lähdin alun perin rakentamaan vain Shermania mutta lopputuloksen onnistuttua kohtuullisesti ajattelin että se ehkä ansaitsee alustankin.

Lopputuloksena syntyi pätkä Normandian hedgeroweja halkovaa tietä ja kesäkuulle 1944 ajoittuva kohtaus. Jenkkien 2. panssaridivisioona on saapunut Ranskaan ja ottanut kontaktia alueella jo pitempään toimineisiin 101 Ab:n laskuvarjojääkäreihin Band of Brothersissakin esitettyjen taistelukenttien maisemissa, jossain Carentanin pohjoispuolen maastoissa. Edessäpäin on havaittu jotain mutta puskissa pötköttävä vihollinen on jäänyt huomaamatta. Georgialainen 795 pataljoona lyötiin Utah-sektorin alueella maihinnousun alkuvaiheessa mutta hajanaisia joukkoja jäi vaeltelemaan epämääräisten rintamalinjojen väliin, lähinnä antautumista odotellen.

Asetelma on siis löyhän historiallinen. Pyrin tekemään sekä vaunun että figuurit kuvattavan hetken mukaan totuudenmukaiseksi, mutta mitään tiukan puritaanista linjaa ei ole vedetty. Tietyn hetken täsmällistä esittämistä valokuvarealismin tapaan ei ole haettu.

Eduardin sarja oli ainakin minun rajallisella kokemuksella arvioiden erinomainen laadultaan ja detaljoinniltaan ja voin helposti suositella sitä. Vaunu onkin suoraan laatikosta rakennettu ainoastaan ulkopuolisia romuja lisäillen. Figuurit ovat sekalaista seurakuntaa; Verlinden, Dragon, MK35, Royal Models, Hornet.

Kommentit

Oikein nättiä jälkeä! Figujen ja tankin maalaukset sointuvat hyvin yhteen. Mukavan napakasti rajattu, turhaa tyhjää tilaa ei juuri jää, mutta ilman että vaikutelmasta tulisi klaustrofobista. Paha on napistavaa yrittää keksiä, ehkä ainoana juttuna vähän pistää silmään lokarilla istuvan osoittelijamiehen tyhjän päällä roikkuva oikea käsi, joka vaikuttaa siltä että alunperin tarkoitettu nojaamaan johonkin.
Kiitos Eetu kommentistasi. Käden asentoon en itsekään ole ihan tyytyväinen. Kaikkia figuureja on hiukan modifioitu, kyseinen käsi ei kuulu alun perin tähän ukkoon vaan on jostain toisesta sarjasta. Asennon saaminen luontevaksi tuossa paikassa osoittautui tosi hankalaksi. Figuuri nojaa kyynärpäästään vaunuun, ehkä kämmenosan katkaisu ranteesta ja uudelleenasettelu roikkumaan ikään kuin rennommin alaspäin olisi auttanut.
Ja kiitos muillekin arvioijille, sanallisia kommentteja saa kyllä jättää enemmänkin mikäli vähänkään siltä tuntuu! Mitä asioita lähdetään petraamaan seuraavaan?