Pienoismallit.net

Spitfire AT-900

Fiktiivinen Spitfire AT-900

Prototyyppi Spitfire AT-900
Kun ensimmäinen lento tehtiin joskus kesällä 1946 tai sinnepäin, se päättyi katastrofiin. Käsittely oli erittäin hankalaa huonon aerodynamiikkan takia. Kun ilmavirta osui ensimmäiseen siipieen, tuli toiseen siipeen käänteinen vaikutus. Tämä teki hyvin vaikeaksi nostaa 900A kiitotieltä. Kun nopeutta nostettiin, vaati kovaa työtä pitää kone ilmassa ja 900A:n piti tehdä laskeutuminen vatsatuuleen.

(Alkuperäiset kuvat koneesta on Photoshopattuja.) :)

Kommentit

Onpa ällöttävä mutantti, mikä ei ole ollenkaan huono asia what-ifissä. Hyvä idea ja aika mainio toteutus. Ei ole tullut aiemmin vastaavaa vastaan.
MITÄ? Höh, He He… Uniikki luomus. Ei tosikoille…
Tämähän on kuin illuusio, menee silmät kieroon :)
Tervehdys Pasi , E-P ja Timo !
Tämä malli ei ole tosiaankaan tosikoille :) .
Niistä kuvista mitä netissä on ;) , tuntui olevan aika "iisi" rakennettava, eipä kuitenkaa ollut.
Kaksi spittiä paloiksi ja kauhee homma sovituksessa. Sisusta, maalaukset ym. piti tehdä kahteen kertaan.
Hauska oivallus ja hyvin tehty kokonaisuus - siitä nelonen. Ei varmastikaan ollut niitä helpoimpia töitä…
YT
Kalle
Olenkin aina miettinyt, mistä niitä uusia lentokoneita tulee. Nyt selvisi ;)
Kiitos Kalle ja Mauri kommentoimisesta !
Kieli poskessa on kiva tehdä muutakin kuin esikuvansa näköisiä pienoismalleja :).
Olen aina ollut sitä mieltä, että spittejä ei koskaan näe täällä liikaa. Nyt en ole ihan varma. :)
Yksi kysymys jää vähän vaivaamaan mieltä - miksi?
Terve Mikko !
"Yksi kysymys jää vähän vaivaamaan mieltä - miksi?".
Miksi ei ?, kaikki erikoiset ja mahdottomat mallit on mukavia koota ja mallailussahan kaikki on mahdollista :).
Olen Tuomon kanssa samaa mieltä. Miksei voi välillä antaa "taiteellisen vapauden" lentää? Siinä voi samalla jopa syntyä jotain kaunista. Kun kerran on tuo "What if…" -palsta, niin siihen mielestäni tuo Tuomon Spitti istuu kuin nenä päähän. Itsellänikin on siellä pari lekoa.
YT
Kalle
Vilkaisin kuvia lauantai-iltana saunan ja saunajuoman jälkeen ja ajattelin, että nyt riitti tältä iltaa. Kahtena kun näkyy, niin paras kömpiä sänkyyn vaikka nälissään.
Nytkin näkyy kahtena, mutta vika ei olekaan päässäni vaan Tuomon kekseliäisyydessä. Eikä kekseliäisyyttä viaksi voi sanoa, vaan päinvastoin. Niin kuin olen usein täällä todennut, että mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita. Tässä siitä oiva esitys.
Hieno "ruåttalaisversio" Spiteistä. Vaikka työ on ollut vaativa, niin aikas pirun saumattomasti olet saanut koneet yhteen joka osoittaa mallarintaitojen jälleen hioutuneen paljon.

Maalaus on onnistunutta, eikä maalienrajat niin paksua, kuin joissain edellisissä koneissasi. Upea luomus ja vähintäänkin insinööritason selostus, miksi kone oli niin vaikea lennettävä.

Mutta mitenkäs, jos tällaisia olisikin ollut sotatoimialueilla? Olisikohan koneet aiheuttaneet tutkiin heijastushäiriöitä ja kiikarivalvonnalle myös sellaisen näköharhaefektin, että niistä ei olisi kukaan uskaltanut pikku Jägermeisseripieruissa tehdä ilmoitusta eteenpäin ja sitten vaan ratatatata ja pian jälki kuin Pearl Harborissa??

"Naimaspittiterveisin" ja ehdottomasti yksi parhaista, ellei paras mallisi. Vaikka kunnianosoitus isäsi lentäviä laitteita kohtaan onkin mielestäni suurempi.
-T-
Kiitos Timppa !