Pienoismallit.net

1947 Chevrolet Fleetmaster Aerosedan

Shaved, not chopped

Galaxie Ltd:n rakennussarja on parasta A-ryhmää eli aikaisemmin en ole näin hyvään 1:24/1:25-pienoismallisarjaan törmännyt. Osat sopivat erinomattaisen hyvästi yhteen, valumuotit ovat vimosen päälle ja mikä tärkeintä: malli on taitavasti ja tarkasti skaalattu. Yksityiskohdissa nimittäin piisaa ihmettelemistä. Galaxie Ltd:n pojat osaa! (Otsikon tiedoista poiketen valmistaja ei ole Gran’ Ltd, koska valmistajaluettelossa se oli lähin ”osuma” Galaxie Ltd:n puuttuessa). Hintaa sarjalla on sen verran että pari Lindbergiä saa samalla rahalla, mutta kyllä panostus kannatti. Ainoa miinus oli ikkunat: sivuikkunoissa oli valujälkiä ruutujen keskellä eli niillä ei tehnyt mitään. Evergreenin ”kirkaslasi” sopi sijaiseksi.

Choppaus olisi tehnyt kivan vaikutelman, mutta päätin jättää lievän kustomoinnin vain listojen poistoon. Kylkilistojen lisäksi sivuikkunalistat saivat kyytiä, ja etu- ja takalasilistojen materiaali on alumiini (= alumiinimaali mallimaailmassamme tällä kertaa). Renkaat vanteineen irtosivat jostain Revellin suht tuoreesta julkaisusta, ja maavaraa jäi tuuma (eli 1 mm koossa 1:25). Muuten auto on ”box stock”.
Maalaus oli melkoinen päänvaiva: aluksi suihkin valkoisen matan jonka seassa oli hopeaa, ja sen päälle oli tarkoitus laittaa punainen candy, jonka alta hopeakiteet välkkyisivät. Ihmettelin maaliseoksen vaisuutta maalin kuivuttua auton pintaan, ja tutkin käyttämiäni purkkeja, joista toinen olikin Flat Aluminium eikä Silver. No, sitten vaan odottelin kuivumista, ja hopea pohjaväri päälle. Lisää kuivattelua, ja punaisesta vihreäksi vaihtunut kirkaslakka pintaan. Vaan sepä ei mennytkään joka paikkaan, eli lokasuojien ja korin liitoskohdat jäivät vaaleammiksi ja lopputulos oli laikukas. Väri vaihtui, jälleen kerran, ja suihkin metallihohtoruskeaa pintaan. Maalissa oli joitain klönttejä, joita en sekoittelusta huolimatta saanut liukenemaan joten ruiskutettaessa pinnasta tuli laikukas – jälleen kerran. Tässä vaiheessa loppui kirosanat kesken… ja malli meinasi päätyä tossun alle ja saunan pesään. Koska alusta ja kone oli jo tehty, annoin armoa ja löin korin yöksi kloriittiin. Seuraavana päivänä hammasharja käteen, ja primerin päälle vedetyt kerrokset kuoriutuivat kivasti pois. Yes! Kevyt vesihionta 2000-paperilla ja taas maalaushommiin. Sekoittelin kultaa ja pronssia, suihkin pintaan ja sitten vielä lakkaa pariin kertaan. (Kuvia maalausvaiheista: public.fotki.com/Mikko2020/my-first-album/?view=roll#1)
Muutama virhe jäi maalin ja lakan alle. Ovisaumojen ja maskin tasainen litkutus ei ihan mennyt nappiin, mutta ehkä sitä muuten täytyy olla tyytyväinen.

Kommentit

Kerrassaan upea Fleetmasteri. Kuten tarinasi kertoo: "vaikeuksien kautta voittoon".
YT
Kalle
Kiitos ja kumarrus.