Pienoismallit.net

Harley-Davidson WLA 1942

Italerin "US Army WWII Motorcycle" on suomeksi siis tuo WLA. Ilmeisen paljon rojalteja olisivat kai HD:lle joutuneet maksamaan jos markkinoisivat tätä oikealla nimellään; nyt on astinlautojen kumeistakin sutattu HD:n logo näkymättömiin. Itse rakennussarja on varsin laadukas ja menee kasaan ilman isompia vaikeuksia. Suurin vaje on pohjapanssarin puuttuminen. Vihreän sävy ja merkinnät ovat aika lailla hatusta vedettyjä, niiden suhteen - ja muutenkin - otetaan mielellään vastaan rakentavaa kritiikkiä.
Erinomaista referenssimateriaalia tarjosi Jerry Hatfieldin kirja "Inside Harley-Davidson: an engineering history of the Motor Company from F-heads to Knuckleheads 1903-1945" sekä www.jwboon.com

Kommentit

-QWQ- 23.9.2007 21:41 Vastaa lainauksella
Kyllä on komee pyörä!
Ikävä kyllä ei pysty kritisoimaan millään, vaikka miten yrittää keksiä jotain. Itselläkin odottaa sama sarja kaapissa, en vaan ole vielä keksinyt mitä sille tekis.

Yksi juttu kyllä on, mitä olisin itse tehnyt toisin (tai siis lisäksi), käytetyn pyörän ollessa kyseessä. Bensatankin korkkeihin olisin saattanut tehdä maalikulumaa, eli alta loistais kromi / metalli.

Eikä tässäkään tapauksessa kannata tuosta väristä tehdä suurta numeroa, inspiraatiota etsiessäni törmäsin yhteen tällaiseen entisöityyn, joka oli maalattu ruskeaksi. Liekö sitten mitään todellisuuspohjaa sille värille. Ja aika monessa on tankit eriväriset kuin muut osat (eri vihreän sävy).

Taidan kyllä tehdä ihan siviilimallin omasta, ei pysty venymään tuollaiseen lopputulokseen millään. Kiitti vaan :D
Tommo 23.9.2007 22:46 Vastaa lainauksella
Jälleen kerran herää kysymys, että yritetäänkö tässä vedättää hyväuskoista mallaria esittelemällä 1:1 pyörää ?? :)
Mikäli joudun jälleen kerran pettymään siihen, että kyseessä todella on pienoismalli, niin eipä voi sanoa muuta kuin että on pirun hienoo jälkee. Kateeksi käypi. Toiset ne vaan osaa.
Oletko siis tehnyt vanteiden puolauksen uudestaan itse ohuesta metallilangasta kuten ymmärsin?Hieno pyörä ja hienot yksityiskohdat vanteiden puolauksen lisäksi tuo käynnistyspolkimen pedaali.Missäs näyttelyssä tämän voipi bongata ihan livenä?
Todella hieno ja autenttisen oloinen lättäpää.
Todella hieno malli, ja varsinkin noin isossa mittakaavassa on varmasti upea myös livenä - kai tuot tämän vaikkapas IPMSin tapahtumaan marraskuussa? Erityisesti ihastelin tuota satulalaukkua, aivan nahan näköistä.
On kyllä hieno. Hyvin vanhennettu kokonaisuudessaan. Korkin vanhentaisin vielä hieman;)
Erittäin hieno lättäpää harley. Onko tää muuten WLA vai pelkkä WL?? Eli eiks WLA ollu 1100 kuutioinen ja WL vain 650 kuutionen. Molempia on käytetty sotapyörinä. Ei kyllä mitän hajua et miten ne ulko näöllisesti nuo moottorit eroo toisistaan. Itekki jossain vaiheessa oon tätä malli hommaamassa ja teen siitä hieman oman näkösemmän.
Mikko Valkeapää kirjoitti:
Erittäin hieno lättäpää harley. Onko tää muuten WLA vai pelkkä WL?? Eli eiks WLA ollu 1100 kuutioinen ja WL vain 650 kuutionen. Molempia on käytetty sotapyörinä. Ei kyllä mitän hajua et miten ne ulko näöllisesti nuo moottorit eroo toisistaan. Itekki jossain vaiheessa oon tätä malli hommaamassa ja teen siitä hieman oman näkösemmän.
WL-mallit olivat 750-kuutioisia. Tavallinen WL ja WLD olivat siviilipyöriä. WLD:stä kehitetty sotapyörä oli nimeltään WLA.
Samasta mallista edelleenkehitetty WLC oli Kanadan armeijan erikoismalli, jossa oli mm. hieman korkeampi etupää ja siten myös maavara. Isompi lättäpää oli sitten tyyppiä UL ja se oli 1200-kuutioinen. UL:ssä toisioveto oli päinvastaisella puolella pikkulätyskään verrattuna - siis takaa katsoen vasemmalla puolella.
Ekku Tarvainen kirjoitti:
Oletko siis tehnyt vanteiden puolauksen uudestaan itse ohuesta metallilangasta kuten ymmärsin?
Pyörä on tosiaan rakennettu samalla tavoin kuin "oikea", eli puolat ovat yksittäisistä langoista. Jos saan aikaiseksi niin laitan niksipalstalle prosessista esimerkin kunhan nykyinen projekti ehtii niin pitkälle.

HD valmisti myös koeluontoisen 1000 kpl erän bokserimoottorista, kardaanivetoista 750-kuutioista XA-sotapyörää joka oli saanut vaikutteita saksalaisista kollegoistaan. WLA:ta tehtiin hieman enemmän, yli 89000 kappaletta.

U-malli lienee ollut armeijakuosissa nimeltään UA (A = army) ja sivuvaunullinen, siksi kai tuo voimansiirto oli vasemmalla puolella. ELA on ollut vastaava mutta 1000-kuutioinen. Näistäpä ei hevin kuvia löytynyt edes googlettamalla.
Hyvältä näyttää!
Virheitä ei näytä pahemmin löytyvän,vaikka epäilin ensin tuota moottorin väriä
vääräksi.
Kyseessähän näyttäisi olevan kolmossarjan eli valmistenumerosta 16001-32229:een
tuotettu Wla.Kakkossarjassa oli mm. pyöreä ilmanputsari,nelossarjassa moottorin alakerta
muuttui oliivinvihreäksi ja kannet mustiksi.
Jos aiot rakentaa toisen niin suosittelen Bruce Palmerin kirjaa How to restore
military Harley Davidson 1932-1952.
Voin ottaa kopioita jos tarvitset ja 1/1 referenssiä löytyy tarvittaessa.

t.vellu
Kiitoksia Vellu, etenkin kun WL45:si perusteella olet aiheeseen syvällisesti perehtynyt. Palmerin kirjasta olisi ollut tekovaiheessa varmasti paljon iloa, nyt on jo muut aiheet menossa. Hatfieldin opuksessa on enimmäkseen tehtaan arkistokuvia, mustavalkoisina tietty, joten arvailemaan joutui jonkin verran (löytyihän sieltä sitten kuva tuosta UA:stakin).
Mokia jos etsiskelee, omaan silmääni pistää tuo moottorin yläpuolinen tyhjä tila joka tuntuu olevan liian suuri. Ehkä tankkia olisi pitänyt runnoa alemmaksi.
Hieno, hieno, hieno. WLA:sta hiukan lisää: 739,4 kuutiocm, teho 23,5 heppaa, 3-portainen vaihteisto, akku 6 V, springer-keula, 12,8 litran säiliö, huippunopeus 105 km/h, hinta 380 dollaria. Jos nyt jostain ihan väkisin haluat huomatuksia, niin tankin tähti on ehkä liian suuri. Virallinen värikoodi tuolle oikealle pyörälle oli olive drab eli harmahtavan vihreä. Mielestäni WLA on Harrikan hienoin malli (ja myöskin 41 FL ja 41 WLDR) ja itse olen ajatellut rakentaa/entisöidä oikean sellaisen jossain vaiheessa, jos jostain vain sopiva aihio löytyy.
juha korkeila kirjoitti:
niin tankin tähti on ehkä liian suuri.
On se ohjesäännön mukainen kuuden tuuman tähti, hiukka muotopuoli kylläkin. Maskikalvoa oli yllättävän hankala saada istumaan kaarevan tankin pintaan…