Pienoismallit.net

Grumman F6F-3 Hellcat

Mallailutahtini hidastuu huolestuttavasti, tämäkin projekti aloitettiin jo helmikuulla ja vasta nyt sain sen valmiiksi. Projektin idea oli tehdä taistelupari edelliselle mallilleni eli klassiselle Zerolle.

Sarja on Eduardin ja vaikka laatu oli hyvää, sarjan ikä näkyi yllättävänkin runsaina valupurseina ja prässisaumoina. Missään kohtaa nämä eivät lopullisessa mallissa häiritse mutta rakennusvaiheessa niiden poistamiseen alkoi jo tuskastua. Muuten olin sarjaan tyytyväinen, ohjeet taattua Eduardin laatua ja dekaalivaihtoehtoehtoja oli todella runsaasti.

Itse halusin käyttää nimenomaan tämän harvinaisemman, punareunaisen kansallisuustunnuksen vaikka ilmavoittomerkinnöillä varustettu kone olisi himottanut myös. Maalauskaaviossa yläpuolen tummansininen vaikutti jo maalatessa liian tummalta ja lakkakerroksen jäljiltä se tummeni edelleen. Kuvat hiukan valehtelevat koska keskimmäistä vaaleansinistä ei juuri erota vaikka mallissa se selkeästi näkyy. Osa kuvista on tarkoituksella ylivalotettu jotta ero näkyisi selvemmin.

Pakokaasu- ja ruutivanoja tein tällä kertaa vähän runsaammin referenssikuvien innoittamana.

Kommentit

Terve Jonkka!
Pieteetillä hyvin rakennettu malli! Ensin luulin, että siipikokardi on liian kärjessä mutta refekuvia katselemalla selvisi, että oikein olet sen asemoinut. Pakokaasu- ja ruutivanat onnistuneet!
YT
Kalle