Pienoismallit.net

Panzer 35(t)

Hylätty Moskovan edustalle talveksi

Tämä on avaukseni täällä foorumilla. Ehdotan keskusteltavaksi alumiinifolion käyttöä. Tämän vaunun vasen lokasuoja on aivan tavallista foliota kärkiosastaan, jonka olen sitten rutannut. Onko muita folion käyttäjiä?

Kommentit

Perusfoliota en ole käyttänyt, mutta erinäisiä einesruokien foliovuokia olen hyödyntänyt ja noissahan se onkin hieman jämäkämpää tavaraa. Ihan käyttökelpoista materiaalia.

Mallista on nyt noiden kuvien perusteella vaikea sanoa muuta kuin että perushyvää jälkeä. Enemmän kuvia eri kulmista, lisäksi valaistus on aika raju joten ruosteen sävyerot jäävät hieman mysteeriksi. Lisäksi teloihin hieman riippumista yläjuoksuun joka korostaa mukavasti vaunun hylättyä luonnetta.
-----"Enemmän kuvia eri kulmista, lisäksi valaistus on aika raju joten ruosteen sävyerot jäävät hieman mysteeriksi. Lisäksi teloihin hieman riippumista yläjuoksuun joka korostaa mukavasti vaunun hylättyä luonnetta.-----"

Morjens! Otin kuvat parvekkeella, jossa valaistus oli vähän mitä sattui enkä käyttänyt kameraa, vaan puhelinta, joten siitä pahoitteluni. Telaketjut ovat tässä koottavassa jäykkää muovia, joten niitä ei saa laskettua alemmaksi mitenkään rikkomatta niitä. Linnun skeidaa lisäsin vaunuun siinä toivossa, että se voisi vähän vetää huomiota pois liian kireistä teloista (hih hih).
Joo, luonnonvalo voi toimia tai sitten ei, monasti suora auringonvalo onkin aika jyrkkä vaikka on luonnollista valoa. Teloissa on kyllä vaihtelua sagin suhteen oikeissakin vaunuissa joten sikäli tuo luotisuora kireyskään ei ole väärin.
Hyvältä tuo minulle näyttää. En tosin ole niin harjaantunut ammattilainen näissä pienoismallijutuissa. Säistämistä pitää treenata itsekin vielä lujasti - tosin se tulee vähän kaupanpäällisenä, kun maalaamisen taso itselläni on mitä on. Hieno ruoste. Ja hyvä idea käyttää foliota - kas kun ei ole tullut mieleen, vaikka muuten oikean elämän rakentamisessa ja remontoinnissa tulee käytettyä rakennusmateriaaleja aika reippaallakin mielikuvituksella "väärin".
En ole minäkään mikään "ammattilainen" vaikka ensimmäistä lentokonetta väsäsinkin jo vuonna 1968. Tämä "säistäminen" on tullut minulle vasta muutaman viime vuoden aikana ohjelmistoon. Aikaisemminhan kaikki kyhäelmät maalattiin upouuden väreihin eikä kukaan tiennyt mitään mistään varjostuksista, litkutuksista tai korostuksista. Se oli silloin se.

Mutta folioihin: se on yllättävän monikäyttöinen materiaali. Olen moneen lentokoneeseen painellut alumiinifoliota siipipinnoille tai runkoon, leikannut sitten muovin pois ja paikannut foliolla aukon. Sitten olen pistellyt siihen neulalla reikiä ja joskus repinytkin peltiä auki tehdäkseni hurjaakin hurjemmat osumajäljet koneisiin. Se on ollut varsin antoisaa. Tällä hetkellä ei tosin ole näyttää yhtään kappaletta, koska minulla on jälkikasvustossa eräs 4-vuotias, joka puolestani hoitaa vanhan kaluston "purkamisen", jotta hyllyille saadaan tilaa uutuuksille. Ajattelin kyllä tänä kesänä yrittää tehdä foliosta jotakin oikein näyttävää ja laittaa tänne sitten katseltavaksi.
Nätti pelihän tuo on. Mainio idea käyttää foliota ja linnun kakkaa, heh, parvekeikkunani näihin aikoihin näyttää vähän samalta lokkien syöksypommitusten jäljiltä…

Tervetuloa sivustolle mukaan!
YT
Kalle
Kiitoksia tervetulotoivotuksista ja kehuista. Omasta ikkunastani minäkin sen lokinp:an idean sain.
T.Tony