Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2 "MT-222"

"Ilmari Juutilainen lensi tällä koneella paljon"

Seuraava Illun lentämä kone valmis; MT-222. Lähtokohta oli aikanaan nettikirpparilta ostettu Monogram Pro-Modeller 1/32 Messerschmitt Bf 109G-4 Trop kitti, joka osottautui itse asiassa Hasewagan tekemaksi G-6 malliksi jossa oli F ja G-4 kamaa mukana; mm kapeammat resiiniset renkaat ja patiton moottorisuojus ja ohjeissa peitella joitakin rungon huoltoluukkuja. Trop version aurinkovarjon kiinnikeet poistin rungon vasemmalta puolelta. Siis pitemmän kaavan kautta; Nykyäänhän Hasewagalla on MT-222 saatavilla suoraan laatikosta. Edelleen malliin jäi virheelisesti G-4:n isompi kiinteä takagummi ja suljettu takapyorän kotelo ja rungossa voi olla viela joku huoltoluukku liikaa.

Osa siirtokuvista on tehty itse omalla Inkjet-printterillä kun osa vanhoista Techmoden Messerschmitt Bf-109G-2 Finnish Air Force - siirtokuvista hajosi kirjaimellisesti käsiin.

Malli on maalattu ruiskulla ja maaleina on käytetty monen eri valmistajan akryyylejä. Camo Saksan Bf190 persuskamo (RLM74, 76 ja 75) jonka päälle ylimaalaisin koneet kyljet ohuin kerroksin RLM 74 ja 75:lla. Ennen siirtokuvia ruikkasin kerroksen Johnson lattiavahaa ja vanhennusten jälkeen viela kerroksen mattaa akryylilakkaa.

Vanhentamiseen käytin mustaa ja ruskeaa öljyvariä plus hopea- ja lyijykynällä piirtelyä. Antennilanka on EZ lineä (HEAVY).

Kuvattu Canon EOS digi-järkkärillä. Alustana käytin kaapin perukoilta löytämääni paketissa-valmis-diorama-alustaa.

Laatikossa odottaa vielä yksi Illun kone kasaamista, Special Model:n 1:48 Fokker D.XXI. Onko muuten yhtä vaikea kasattava kuin Classic Disastering Brewster?

Kommentit

Upea Mersu, ainesta viikon malliksi. Paljonko kului työtunteja?
YT
Kalle
Todella upea Illun Mersu! Ja kiva kun laitoit tuon "Ruutu Ässän" kylkeen… Mielestäni se sopii tuohon todella hyvin.
Onko kenelläkään muuten tietoa siitä kuka tuon "Ruutu Ässän" määräsi poistettavaksi? Joissakin lähteistä on mainittu, että Illun komentava upseeri (Luukkasen Eikka??) ja toisissa taas kerrotaan, että poiston määräsi Illu itse…
Pidän lopputuloksesta todella paljon!!!
On hieno, ja uskottavasti säistetty Mersu.
Hienosti onnistunut maalaus ja vanhennus.
Moottoripelleissä ei tainnut olla saumoja, joten keltaisen kakkosen yläosan kohdalla oleva liimasauma olisi pitänyt kitata sileäksi. Myös laskutelinekuilujen aukot kuuluisi olla kulmikkaat (pyöreät oli vain F-mallissa?) Jälkimmäinen olisi vielä helppo korjata leikkaamalla aukot malliin merkittyjä uria pitkin auki.
Pikkujuttuja kuitenkin ja kokonaisuutena loistava.

-Ville
Hieno mersu, niin kuin muutkin ovat jo todenneet.
Pintakäsittely varsin onnistunut ja oikeastaan mikään ei ole mennyt pahasti pieleen.
Ville tuossa viisaana kertookin jo pienet parannusehdotukset. Isoista asioista ei ole kyse, mutta koska tämä on tavallaan nimikkokone ja oikeaa konetta mallintava yksilö, niin ainakin nuo pyöräkuilut voi tosiaan vielä korjata.

Kivana lisänä pieni alusta, joka antaa heti lisää näköä mallille.
Fokkeria odotellessa tästä nelkku.
-T-
Pete N 21.5.2017 06:00 Vastaa lainauksella
Kiitos rakentavasta palauteesta ja tähtiloisteesta, eritoten kehuista LOL. Tuo ylimääräinen sauma konepellissä on tosiaan virhe tassa Monogram-mallissa joka pitää korjata. Korjasin jo renkulakotelot jotka olisi pitänyt kyllä huomata jo aikaisemminkin referenssikuvista (katso uudet kuvat eväpuolesta). Kalle, työtunteja ei tullut laskettua, mutta MERKITTÄVÄSTI vähemman kun edellisen 1:24 Mersun kanssa. Kaima, Ässä on aina ässa :)
Hyvännäköinen ison skaalan Mersu. Yleisilme on sopivan kulunut. Kaiken kaikkiaan onnistunut lopputulos.
Hieno esitys. Jos vähän saisi tarjota kritiikkiä niin pikkasen alensin pojoja paksun antennilangan ja (hiukan) läpikuultavien siirtokuvien takia. ;-)
Nättiä työtä! Onnistunut maalaus ja uskottava säistys. Edellisten "puutteiden" lisäksi huomioisin, että tuo varoitusteksti jäähdyttimen sijoittamisesta muotosuojukseen (tai jotain sinne päin) ei näissä G2:ssa ollut vielä valkoisella pohjalla. Olisiko ollut niin, että oli peräti alkuperäiskielellä, en nyt tähän hätään löydä kuvaa, mutta musta teksti suoraan maalipohjaan.

Mutta siis: Komea mersu!
AJ 27.5.2017 13:58 Vastaa lainauksella
Moi Pete, Rakentavat kritiikit on jo edellä annettu, joten en toista niitä. Kehuja sen sijaan on aina syytäkin toistaa; joten komppaan yllä olevia kehuja; upea ison skaalan Illu Juutilaisen Mersu. Hieno maalaus ja viimeistely. Mersuissa on sitä jotakin ja erityisesti Suomi-Mersut ovat lähellä sydäntä. Ja onhan Mersu esteettisesti kaunis kone, siitä ei pääse mihinkään; kenties jopa kaunein leko kautta aikojen…

Joka tapauksessa hyvää työtä Pete - toivottavasti tämä lekomalli tulee mukaan suomalaisuus-ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Pete N 4.1.2019 03:39 Vastaa lainauksella
Nonnniin, nyt on ylimaarainen sinne kuulumaton sauma konepellista poistettu, valkotaustainen varoitusteksti alapellissa korvattu ei-valkotaustaisella ja antennilanka vaihdettu ohuempaan. Samaten renkaskuilut fixattu.