Moi Jussi,
Samoin kuin Jari B:n silmään osuu nuo avoimet lento/syöksyjarrut joista alajarrun voi avata vain lentotilassa ja samassa formaatissa siipien arsenaali sekä moottoripellit auki. En ole nähnyt yhtään kuvaa, jossa oikea Douglas A-1H Skyraider leko olisi vastaavassa kuosissa/tilassa - toki pienoismalliksi rakennettuja Skyraidereita voi olla missä tahansa formaatissa; eri asia on sitten se onko se realistista. Kuten Jari B sanoo edellä, jos taas ko. huolto, tällöin lento/syöksyjarrut ja moottoripellit voivat olla auki, muttei siivissä olisi tavaraa.
Lekomallisi esikuva on Douglas A-1H Skyraider TS628 (BuNo. 53-137628), 22nd Special Operations Squadron, 56th Special Operations Wing, USAF. Ko. koneesta löytyy muutama valokuva ja profiilikuvia useampia, kuten tämä:
wp.scn.ru/en/ww3/a/593/3/14
Esim. hyvä lähdeteos mallareille Skyraidereista on SAM Publicationin uusi Modellers Datafile opus The Douglas A-1 Skyraider A Comprehensive Guide, jonka ovat tehneet Andy Renshaw ja Andy Evans. Ko. teoksesta löytyy hyvin kirjoitettuna Skyraiderin historiikki höystettynä lukuisilla mv- ja värikuvilla. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat rakentaa Skyraider lekomallin.
Kaikki USAF:n Skyraiderit (Sandy) tulivat alunperin USN:ltä ja niiden missiot olivat joko CAS:ja (Close Air Support) tai CSAR:ja (Close Search And Rescue). USAF:n Sandyjen CAS:t olivat lähinnä Counter-Insurgency-tyyppisiä ja niissä käytettiin yleensä tiettyä aseistusta; joten eroa oli USN:n ja USMC:n CAS:hin. Puolestaan Spadien (Skyraider) CSAR:t olivat samantyyppisiä USN:n, USMC:n ja USAF:n osalla ja niissä käytettiin melkolailla vakioarsenaalia. Joten ihan mitä tahansa arsenaalia ei ripustettu miten sattuu mihinkään USN:n, USMC:n tai USAF:n Spadiin/Sandyyn. Em. MDF Skyraider opuksessa käydään missiokohtainen arsenaali pääpiirteittäin läpi ja kirjassa on myöskin oma kappaleensa asialle: Skyraider Weapons Load-Outs. Kaikki USAF:n Sandyt kuuluivat erikoislaivueisiin, joita olivat: 1. Air Commando Sqn, 6. Special Operations Sqn, 22. Special Operations Sqn ja 602. Special Operations Sqn., joten tst-doktriini oli kaikilla laivueilla sama.
Sinänsä hienosti toteutettu Skyraider-lekomalli, jossa on selkeästi nähty vaivaa; hyvin rakennettu, maalattu ja viimeistelty. Säistys näyttää vähän liikaa maalatulta, kuten Pete edellä toteaa. Kun näkee paljon vaivaa rakentamiseen yms…, kannattaisi nähdä vaivaa myös referenssien hankintaan ja tavaamiseen, silloin lopputulos olisi vieläkin näyttävämpi. Mutta hyvä näinkin. Parhain terveisin, AJ