Pienoismallit.net

de Havilland D.H.98 Mosquito

Yöhävittäjä

de Havilland D.H.98 Mosquito
NF MK.II 157 SQUARDON

de Havilland D.H.98 Mosquito on toisen maailmansodan aikainen brittiläinen kaksimoottorinen sotilaslentokone. Mosquitoa valmistettiin vuosien 1940 ja 1950 välillä kaikkiaan 7781 kappaletta. Britannian lisäksi sitä valmistettiin myös Kanadassa ja Australiassa. Koneen useita eri malleja käytettiin muun muassa päivä- ja yöhävittäjänä, hävittäjäpommittajana, pommittajana ja tiedustelukoneena. Se oli erinomainen lentokone ja suoriutui useimmista tehtävistä erittäin hyvin.
Mosquiton rakenteen erikoisuus oli, että se oli valmistettu pääosin vanerista; syynä oli sodan aikainen alumiinipula. Koneeseen käytettiin koivusta ja balsasta tehtyä erikoisvaneria, joka oli kevyempää ja vahvempaa kuin normaali vaneri. Varsin edistyksellisessä menetelmässä rungon puolikkaat valmistettiin liimaamalla muotin päällä ja varusteltiin koneen järjestelmillä ennen yhteenliittämistä. Tällainen runkovalmistus voitiin hajauttaa jopa kalustetehtaisiin.
Moottoreina koneessa oli Rolls-Royce Merlin-V12-moottorit. Parasta Mosquitossa oli sen suorituskyky. Kone oli erittäin nopea, eikä se pommikoneena toimiessaan tarvinnut omasuoja-aseistusta, koska se pystyi karistamaan nopeudellaan vihollishävittäjät kannoiltaan. Ensilennolla kone osoittautui jopa sen aikaista Spitfirea nopeammaksi.Toimiessaan yösaattohävittäjänä pommikoneille, sillä oli myös nopeutensa ansiosta etulyöntiasema hitaampiin saksalaisiin yöhävittäjiin. Luftwaffen johtoa ärsyttivät Mosquitojen häirintäoperaatiot, joita varten varattiin tuloksetta hävittäjälaivueita.
Yöhävittäjä
Ensimmäinen yöhävittäjäversio koneesta oli NF.II. Koneessa oli nokassa tutka vihollislentokoneiden havaitsemiseksi yöllä ja aseistuksena oli neljä 20mm tykkiä nokan alla sekä neljä .303 (7,7mm) kaliiperin konekivääriä nokassa. Kone otettiin käyttöön joulukuussa 1941.
Mallissa NF.XII oli kehittyneempi senttimetriluokan taajuudella toimiva tutka. Uuden AI.Mk IX -tutkan antennin takia nokan konekiväärit jouduttiin poistamaan, jolloin aseistukseksi jäi neljä 20mm tykkiä. Mallissa NF.XVII oli vielä uudempi tutka. Mallissa NF.XIX oli uudemmat Merlin 25 -moottorit. Mosquito-yöhävittäjillä saavutettiin sodan aikana noin 600 ilmavoittoa ja ammuttiin alas 486 V1-ohjusta.
Pohjoismaista Norja ja Ruotsi käyttivät tätä konetyyppiä. Ruotsi osti vuonna 1948 60 kappaletta N.F. Mark XIX -yöhävittäjiä. Ruotsin ilmavoimien mallitunnus konetyypille oli J30.
Tekniset tiedot (Mosquito B. Mk.IV)
Yleiset ominaisuudet:
Miehistö: 2
Pituus: 12,43m
Kärkiväli: 16,51m
Korkeus: 4,65m
Siipipinta-ala: 42,18m²
Tyhjäpaino: 5942kg
Lentopaino: 10150kg
Voimalaite: 2 × Rolls-Royce Merlin 21 -V12-moottoria; 932kW 1250hv) per moottori
Suoritusarvot:
Suurin nopeus: 612km/h
Lentomatka: 2400km täydellä aselastilla (DH.98 Mosquito B Mk XVI)
Lakikorkeus: 9450m
Aseet: 4× 227kg pommia, 4 × 20 mm, Hispano Mk II tykkiä (rungossa) ja 4 ×.303 (7,7 mm) Browning-konekiväärejä keulassa.
Mallista:
Taattua Tamiya laatua, kittiä tarvitsin vain pyöräkuilujen luukkujen sovituksessa (suunniteltu pyörät ulkona), mutta eipä ne juuri näy alustan kanssa.
Maalattu, Mr.Hobby H-12 Flat Black, Tamiya XF-56, sekä muilla maaleilla ja päälle mattalakka.

Kommentit

JuhaO 13.5.2017 00:07 Vastaa lainauksella
Hieno malli hienosta koneesta, onnittelut Tuomo!
NF II:n maksinop oli 576 km/t 6 523 m:ssä mattamustana ja 589 km/t 6 523 m:ssä sileäpintaisella mustalla (D.T.D.308) maalattuna.
Taattua Tuomo laatua on jälleen tämä komean näköinen Mosquito.
Kiitoksia kommenteista !
JuhaO, nuo mun nopeustiedot on B. Mk.IV:sesta (netistä).
JuhaO 14.5.2017 15:38 Vastaa lainauksella
Terve Tuomo
ymmärsin kyllä, panin nuo NF. II:n nopeudet vain lisäinformaatioksi.

Juha
Moi,

Hieno yöhävittäjä.

t: Kartsa
Moi Kari !
Kiitos kehuista :) .
Hieno teos Kamppikselta taas.. Maalipinta on näyttävän monotooninen mattapinta, joten se toimii yökköjen koneissa hyvin. Muutenkin katsottuna en napise muista kuin kuvista.
Kuvat aika samasta vinkkelistä, eli olisin toivonut kuvan ohjaamon lasituksesta ja alapuolelta ainakin. Esittelykuva on kuitenkin kivan rakeinen ja tausta niin kuin se olisi otettu yläpuolella olevasta koneesta tuon ajan laitteilla.

Kirjoitit:
"… kittiä tarvitsin vain pyöräkuilujen luukkujen sovituksessa (suunniteltu pyörät ulkona), mutta eipä ne juuri näy alustan kanssa. "
Siis onko ne pyörät sisällä ja suunnittelit ne ulkona olevaksi? Oletan näin, koska vilaus niistä pitäisi jo näkyä noissakin kuvissa.
Terve Timo !
Kiitoksia, meinasin laittaa alapuoleltakin kuvan mutta, se on vain musta (ei mitään merkkejä).
Malli oli jo suunniteltu valmiiksi pyörillään olevaksi, siis kentällä. Päätin kuitenkin tehdä "lentävän" mallin, niin jouduin laittamaan pyöräkuilut kiinni. Pyöriä ei ole "kondoleissa".
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Terve Timo !
Kiitoksia, meinasin laittaa alapuoleltakin kuvan mutta, se on vain musta (ei mitään merkkejä).
Malli oli jo suunniteltu valmiiksi pyörillään olevaksi, siis kentällä. Päätin kuitenkin tehdä "lentävän" mallin, niin jouduin laittamaan pyöräkuilut kiinni. Pyöriä ei ole "kondoleissa".
Ok Tuomo.
Turha kai alapuolelta on mustaa kuvata ainakin mustaa taivasta vasten.. Ja oikeastaan tämä "lunkut" kiinni hienompikin ja ainakis erilaisempi.
Tuo matta on upea.
Terve Timo !
Lisäsäsin kuvapankkiinin kuvan mosquito:n pohjasta.
T.Tuomo