Pienoismallit.net

Skoda Fabia S2000

Teemu Suninen, Konecranes Open day

Teemu Suninen ajoi hienosti Meksikon rallissa 2016 WRC2-luokan voittoon. Hänen auto oli Toni Gardemeister Services -yksityistallin Skoda Fabia R5, sama automalli millä hän ajoi muut rallit Team Oreca -tallin autolla. Teippaukset olivat mielestäni Meksikon rallissa todella tyylikkäät ja halusin rakentaa mallin samantien. Harmillisesti R5:stä ei ole pienoismallia 1:24 koossa.

Yllätyin iloisesti kun Konecranes järjesti kesäpäivän Hyvinkään tehtaalla ja paikalla oli myös Teemu Suninen ja Mikko Markkula ralliauton kanssa. Auto ei kuitenkaan ollut R5 Fabia vaan vanhempi S2000 mallin ralliauto. Kyseessä oli sama TGS tallin auto, millä Suninen voitti ensimmäisen WRC2 luokan osakilpailun, Walessissä 2015. Auto tosin oli teipattu lähes samalla tavalla kuin Meksikon rallin R5. Tämä pienoismalli siis esittää sitä autoa mikä oli Konecranesin kesäpäivillä näytillä. Kuvasin referenssikuvia tapahtumassa ja hommasin Belkitsin sarjan. Piirsin siirtokuvat lähes kokonaan itse ja Petteri Nyholm tulosti ne upeasti. Etenkin siirtokuvien fluorisoiva punainen näyttää todellä upealta. Onneksi Petterillä oli ammattitaitoa asiasta, itse en olisi tajunnut mitään fluorisoivia punaisia osata kaivata siirtokuvien väreihin.

Sisätiloihin tuli väkerrettyä jonkin verran "modelling for the god" detaljeja mitkä eivät kyllä enään näy ulos. Etenkin kun ryssin ikkunat upeasti… Figut oli kiva tehdä, tosin kypärien siirtokuvatilkkutäkki oli aivan karmivaprojekti. Kummassakin kypärässä on parikymmentä irrallista siirtokuvaa! Ei ihan fiksuin tapa tehdä asioita. Suninen tosin näyttää mielestäni enemmän Mikko Hirvoselta, mutta menköön. =D

Siirtokuvissa kokeilin ensimmäistä kertaa laajemmin Tamiyan litkua mikä toimi ihan ok. Jälki oli ainakin siistimpää kuin Vallejon litkujen kanssa. Toki siirtokuvien reunat eivät menneet niin hyvin piiloon mitä Vallejon Decal Fixillä ja olisi sitä voinut jossain paikoissa laittaa tämänkin mallin kanssa. en vain tiennyt kuinka hyvin Decal fix jää lakan alle peittoon. Noh, ensi kerralla sitten. Paitsi ensi kerralla tekisi mieli näin vaikeat siirtokuvat maalata (etenkin takalokarien päälle).

Olen tyytyväinen malliin, vaikkakin nätti vahattu kori näyttäisi vielä upeammalta. Tämä luonnollisesti on mukana "Suomalaisuus"-ryhmiksessä.

Kommentit

Upea pienoismalli! Ja skoda on tänä päivänä tyylikäs auto: )
Kiitos paljon Juha! Keskiarvoni nousi täpärästi niin että pystyin lisäämään työvaihekuvia. Nyt mm. figut on nahtävillä paremmin.
Hieno malli! Tiedä nyt sitten olisiko nuo takalokarien väritykset helpommin maalattavissa, ainakin rattoisa teippaussavotta olisi tiedossa.