Pienoismallit.net

Yak 9T

37mm panssari torjunta versio

Malli on siis Modelsvit yak 9dd limited edition. Koneesta pystyi tehdä sekä yak 9T mallin että 9dd mallin. Yak 9t oli siis varustettu 37mm nokka tykillä jonka vuoksi ohjaamo jouduttiin siirtämään 40cm taaksepäin ja myöhemmin siitä tuli standardi. Yak 9dd on myöhäisempi pitkän matkan hävittäjä ja yak 9d erona taaemmas siirretty ohjaamo ja suurempi polttoaine tilavuus.

Malli herätti vaihtelevia tunteita, muvit oli yksityiskohtaisia ja sisustaan oli jopa osina valopistooli. Kuitenkin muovi oli suhteellisen ruovia ja runko täyty massata hirveän vaon takia joka jäi keskelle runko saumaa. Polttoaine tankkien korkit oli kirkkaasta muovista ja ne oli liian suuret ja soikeat, voitte varmaan kuvitella kuinka mukavaa on hioa pari millistä pyöreää muoviosaa joka on kirkas( kerran meinasi hukkua lattialle). Sarjassa oli siis hyvä yritys ja sarja sisältää myös kumipyörät( jotka tosin ovat todella löysät vanteilla, täytyi liimata).

Itse kuitenkin pidän lopputuloksesta, huolimatta siitä että vihreä on väärän sävyinen.

Kommentit

Minä olen varmaan ainoa, ketä häiritsee nimien translitterointi englanniksi.
Minulle tuo on silti aina JAK.

Itse malli on hienoa ja siistiä työtä. En ole näitä neuvostokoneita itse tehnyt, jotenkin niiden ulkonäkö tökkii, vaan tämä on omalla tavallaan hieno. Koneena JaK-9 oli ilmeisesti aivan kelpo hävittäjä.
Antti T 3.5.2017 15:14 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo. Itse taas pidän yakin/jakin ulkonäöstä, se on jotenkin simppelin kaunis.
Tyylikäs menopeli se on tämäkin. Kyseinen alatyyppi taitaa olla harvinaisempi tuttavuus tällä saitilla. Tämä taitaa olla viimeisiä musta-vihreä väreissä olevia Jakkeja. Siisti kokonaisuus.

E-P
Antti T 4.5.2017 07:52 Vastaa lainauksella
Totta puhut E-P, jakit muutenkin harvinaisempia malleja tällä hetkellä( ainakin 1/48 ja isommat). Vimeisimpä musta vihreitä on, tietääkseni enää jak 3 ei ollut musta vihreänä ja useimmat ysit ainakin myöhemmät oli harmaita.
JuhaO 5.5.2017 01:44 Vastaa lainauksella
Ihan mukavan näköinen malli minustakin. Kyllä Jak-9T oli ihan ilmataisteluihin tarkoitettu. Venäläiset pitivät noista osuma ja vainaa aseista. Heidän mukaansa nämä 37 mm aseistetut veivät Fw 190A lentäjiltä innon vastakkaintulituksiin. siihen asti raskaasti aseistettujen, hyvin suojattujen ja tähtimoottorilla varustettujen Fw:ien pilotit olivat harrastaneet mielellään vastakkaistulituksia mutta 37 mm:ten osumat olivat liikaa Fw 190:illekin.
Antti T 5.5.2017 16:47 Vastaa lainauksella
Kiitos JuhaO. Itse olen lukenut että kone oli nimenomaan suunniteltu panssaritorjuntaan, mutta sitä kuitenkin käytettiin ilmataistelussa.
JuhaO 6.5.2017 02:08 Vastaa lainauksella
Kyllä ainakin Yefim Gordonin mukaan Jak-9T kehitettiin ihan ilmataisteluihin, ja venäläisten mukaan menestyi niissä ainakin testausvaiheessa (Kurskin taistelujen aikana) muita Jakeja paremmin.