Pienoismallit.net

JAS-39A/C Gripen

"Kiinniotettu" :^)

KittyHawk Modelsin sarjasta kasattu Gripen(kiinniotettu på finska). Valmistaja on melko nuori ja harjoiteltavaa on vielä jonkin verran. Sarjassa oli muutama osien yhteensopimisongelma ja kaikki yksityiskohdat eivät olleet 2010-lukua. Myös osien numeroinnissa oli sekoiltu. Esimerkiksi ohjeissa moottorin ilmanottoaukot neuvottiin asennettaviksi väärille puolille. Hyvää sarjassa on muun muassa tarkat paneelirajat. Ehostin mallia Eduardin ohjaamoetseillä ja laskutelinekuiluihin lisäsin reilusti piuhoja. Sävyt sekoittelin silmämääräisesti Vallejon harmaista sävyistä. Maalasin ensin tummemmalla sävyllä ja sitten ruiskutin vaaleampaa maalia paneelien keskikohtiin.

Kommentit

Juuso 1.5.2017 11:00 Vastaa lainauksella
Komea Gripen! Pienenä huomautuksena tosin kuvaukseen että Gripen taitaa på finska olla aarnikotka.
Jonkka 1.5.2017 12:22 Vastaa lainauksella
Hieno JASsi!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Hauska yritys, gripa eli kiinni ottaminen taipuu:
fi.bab.la/taivutus/ruotsi/gripa
silti poliisi käyttää tuotakin taivutusmuotoa:
polisen.se/Lagar-och-regler/Misstankt-gripen-anhallen-haktad/
Hyvännäköinen kiinniotettu aarnikotka (oma tulkintani kieliopillisesta pilkunviilauksesta ;p ). Pikku väripoliisi sisälläni sanoo, että kone voisi olla hitusen tummempi ja siniharmaampi. Makuasioita. Teknisenä suorituksena hienosti kasattu ja viimeistelty. Meteorit ovat varmaankin nuo siivenkärjissä nököttävät hieman eksoottisemman näköiset ohjukset. Milloinkas Flygvapnet on ottanut Meteorit käyttöön?

E-P
Siipien kärjissä on IRIS-T -ohjukset.
en.m.wikipedia.org/wiki/IRIS-T
Werner Hämäläinen kirjoitti:
Siipien kärjissä on IRIS-T -ohjukset.
No ilmankos ne näyttivät hieman erikoisilta. Kiitokset linkistä. Se Meteor teksti ei sitten taida liittyä mihinkään näkyvillä olevaan.
E-P
Hyvin tehty ja tyylikäs malli. Eikä tuo Kittyhawk:n sarja tiettävästi ihan helpoin lähtökohta ole.

Vähän makuasiana: Varjostukset ja korostukset ovat teknisesti hyvin tehty, mutta itse pitäisin hiukan epäsymmetrisemistä ja epäsäännöllisemmistä korostuksista.