Pienoismallit.net

Steve McQueen

Le Mans 1970

Steve McQueenin tähdittämä Le Mans on yksi parhaita autourheiluelokuvia ikinä. Vielä lähes 50 vuotta valmistumisensa jälkeen myydään leffan inspiroimia vaatteita, kelloja, julisteita, pienoismalleja jne.

Tämä resiinifiguuri on japanilaisen Swash Designin tuotantoa. Harvinaisempi mittakaava selittyy sillä, että McQueenin ajamaa Gulf Porchea on saatavilla kalliina metallisena keräilymallina samassa koossa.

Figuuri oli valultaan heikohko ja sisälsi paljon muitakin ongelmia. Kasvoissa silmät oli jäänyt tekemättä kokonaan ja poskipäät olivat liian alhaalla. Korjailin näitä parhaani mukaan…
Hartiat olivat aivan liian leveät ja hioin niitä kapeammaksi (ennen käsien liimaamista) pari milliä molemmilta puolilta. Puvun raidat ja hihamerkit oli toteutettu uppoviivoin. Täytin nämä ja tein koholla olevat kitistä ja ohuesta valkometallilevystä. Kypärärään joutui tekemään visiirin ja hihnan itse. Siirtokuvat olivat sen sijaan kelvolliset.

Halusin välttämättä malliin mukaan Gulf Porchen oranssi/siniset värit. Muovimallia ei tietääkseni tässä mittakaavassa ole, joten ratkaisu oli tehdä reliefin omaisesti taustalle metritavarasta pala varikkoa ja autoa. Toimiiko tämä ratkaisu, jakaa varmasti mielipiteitä…:-)

Malli on maalattu akryyleillä. Valkea puku oli taas todella vaikea maalata…

Kommentit

TOIMII! Todellakin ylivoimaisesti paras autourheiluleffa!! Itsellä tallessa sekä digiboksilla että DVD:nä!!
Jälleen kaima pistänyt lähes varman viikon malli figuurin…
Kyllä, maailman paras autourheiluelokuva kyseessä. Itse mallista sen verran -vaikka en figuureista mitään tiedä-, että vaikka onkin teknisesti hienosti toteutettu niin omaan silmään liian yksityiskohtainen. Figuurin muodot ovat nyt ylikorostuneita/varjostettuja ja voisin kuvitella, että hillitymmällä "säistämisellä" Steve näyttäisi vähän luonnollisemmalta. Tämän sanottuani totean uudestaan, että en itse tiedä mitään figuurimallailusta.
Petriltä taas upea malli.
Valoinen ajopuku on varmaan ollut haastava maalattava varjostuksineen ja figuurin kanssa olet saanut näköjään tapella ihan kunnolla. Myös itsetehdyt osat, kittaukset ja viimeistely ei ole mennyt hukkaan.

Lopputulos on kyllä näyttävä ja taustan rakentaminen ihan onnistunut, eli sopii kokonaisuuteen hyvin.
Aavistuksen verran olen samaa mieltä Mikon kanssa, että ajopuvun varjostukset hyppää hieman silmille. Lienee makuasia, niinkuin jossain lekomallissa paneeliurien korostuskin.
Joka tapauksessa - mittakaava huomioon ottaen - tämä on taas suurenmoinen osoitus oikeasta mallintamisesta, jolle löytyy oikea esikuvakin.

Pikkasta vajaa täydet tähdet jälleen kerran figuurien supermallarille.
-Timppa
Henkka H 28.4.2017 01:48 Vastaa lainauksella
Hieno!! Näköisyys on mielestäni ihan spot on. Muistuttaa todella esikuvaansa. Täytyy muistaa että tuohon maailman aikaan ei kuskien ympärillä pyörinyt avustajien armeijaa, vaan samat rynttyyt oli kuskeilla päällä usein koko viikonlopun session ajan ja sen kyllä näkee jos katselee kuvia 70-luvulta. Haalareiden korostus mielestäni vain elävöittää hienosti tehtyä figuuria. Ja kyllä, minullakin on tuo leffa.
Jälleen hienoa ja inspiroivaa työtä. Tästä pitäisi antaa täydet pojot jo siksi, koska Steve McQueen ;D
Heikki 28.4.2017 11:30 Vastaa lainauksella
Upeasti toteutettu figuuri, varsinkin profiileissa näköisyys esikuvaan on ilmeinen. Le Mans -leffa on ollut suosikki jo kultaiselta 70-luvulta.
Kiitoos kaikille kommentoijille :-)
AJ 1.5.2017 10:15 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Tämä kolahtaa, sillä kuten kirjoitit "Steve McQueenin tähdittämä Le Mans on yksi parhaita autourheiluelokuvia ikinä." Juuri näin. Steve McQueen oli myös huippunäyttelijä, jonka useat leffat (miltei kaikki) ovat klassikoita. Steven Le Mans leffassa käyttämiä kelloja on myyty melkoiseen hintaan
www.hodinkee.com…articles/steve-mcqueens-heuer-monaco-from-lemans-sells-for-799500seriously

Joka tapauksessa mestarillinen figu!!! Terkuin, AJ
AJ kirjoitti:
Steve McQueen oli myös huippunäyttelijä, jonka useat leffat (miltei kaikki) ovat klassikoita. Steven Le Mans leffassa käyttämiä kelloja on myyty melkoiseen hintaan
www.hodinkee.com…articles/steve-mcqueens-heuer-monaco-from-lemans-sells-for-799500seriously

Joka tapauksessa mestarillinen figu!!! Terkuin, AJ
Kiitti AJ :-) Steve McCool on ehdottomasti lempinäyttelijöitäni!! Olen itse onnistunut hankkimaan (käytettynä veljeltäni) tälläisen kellon. Sain hiukan edullisemmin kuin tuo linkkaamasi Steven käyttämä ;-)
Petri on taas toteuttanut loistavan figuurin, ja aihekin on hyvä! Steven lisäksi tuo tausta on toteutettu kekseliäästi. Onnittelut viikon mallista!
Kiitti Janne :-)
AJ 27.5.2017 13:44 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Myöhästyneet onnittelut ehdottomasti ansaitusta viikon mallista! Tuo uusi versio Tag Heur Monaco kellosta on kyllä myös hieno; moderni tribute/reissue-versio alkuperäiselle mallille. Mielestäni yksi parhaista ellei peräti paras moderni Tag Heur kello. Kannattaa pitää hyvää huolta siitä; sillä eikös tuo Tag Heur Monaco Gulf kellosi ole 4000 kpl:een LE malli.

Nyanssia vielä Le Mans leffasta ja kellosta: Steve McQueenin elokuvassa käyttämä Heuer Monaco oli McQueenin itse kuvauksiin valitsema ja kuului Heuerin ensimmäiseen automaattikronografien sukupolveen vuonna 1969. McQueen ajoi vuoden 1970 kuvauksissa tosissaan kilpaa aidossa 24 tunnin kisassa ilman stunt-kuskin apuja.

Mielettömän hieno autourheiluelokuva upean kellon kera plus huippufigumalli. Terkuin, AJ