Pienoismallit.net

[email protected] 320 OffRoad matkailuvaunu

Oma kesäkulkine 1:24

Ensimmäinen malli, jonka teen kokonaan "metritavarasta". Esikuva on siis vm. 2010 [email protected] 320 matkailuvaunu OffRoad versiona.

merkinnät

Karavaanitarrat paikoilleen ja siinäpä se. Veturi vaihtuu myöhemmin, kunhan valmistuu.
Hieman breikkiä ollut päivityksissä, mutta puuhanurkassa on kumminkin jotain askarreltu. Vetäisin loppusuoralla kiiltävää lakkaa tummanharmaiden listojen päälle, ja ne näyttää kuvissa liian tummilta. Tukijalatkin laittelin, vaikkei ne juuri mihinkään näy. Toki mallissa on jotain mokiakin tehty, mutta kiva tuommoista omatuotosta oli väkertää, ja luulen, että jonkun toisenkin teen vielä. Vielä puuttuu tarrat ja rekkarikilvet, kun toimiva tulostin on vasta kustin poljettavana.
Maalia pintaan ja vähitellen vaunu alkaa etäisesti muistuttamaan esikuvaansa. Listojen maalaukseen täytyy vielä paneutua, sen verran mutkittelee paikoitellen maalirajat. Ikkunatkin on vielä alkutekijöissään.
Etukulmassa olevalle tavaratellingille pitää laittaa Jerrykannu. Romulaatikoista ei semmoista löytynyt valmiina, joten liimailin styreenilevyn palasia päällekkäin ja viilailin kannun muotoonsa. Siinäpä se sitten on. Takaosaan katolle tuli kolme kiinnityslistaa, jotka on kasattu ohuista muovisoiroista.
Kaasupullokotelo muotoutui runkopalkkien päälle ja saman tien tekaisin reikäiset tavaratelineet nokalle. Niissä voi kuljettaa esim. jerrykannua polttoaineineen, kantavuus on 20 kg 1:1 vaunussa.
Oviaukko sai listansa ja ovi kahvansa. Vaunun alakulmiin kuuluu tuommoiset reikäiset suojukset. Yksi on jo reijitetty, muut odottaa vuoroaan.
Takavaloja viilailin poteroihinsa sopiviksi. Paneelin muotoja haettu liimaamalla pieniä muovinpaloja ja sitten niitä viilailemalla. Vetokahvat taivuttelin valurangan pätkistä. Kohta ovilistat ja pari muuta juttua, sitten voikin vetäistä vähän väriä pintaan.
Valopaneeli on melko mutkikkaan muotoinen, mutta teen siitä pikkuisen soveltaen suunnnilleen sopivan. Muovisilppua limittäin ja lomittain, viilaten ja höyläten, lopuksi kitillä silottaen.
Edistystä tapahtuu vähitelle. Vetopää on jarrutankoa vaille ok. Vetokahvojen paikat laitettu. Pyöränaukkojen levikkeet laitettu. Ikkunanympäryspaneelit laitettu. Takavalopaneelia seuraavaksi.
Seinät kiinnitetty ja niihin liimailin reunasuikaleet. Runkopalkkeja ja vetopäätäkin on nyt laiteltu.
Seinien hahmottelua 0.4 mm styreenilevystä leikkaamalla. Sisäreunoihin liimaan pikku palikat ja niiden ympäri styreenisoirot.