Pienoismallit.net

BRE kilpa varikko tiimi.

Testiajo säätö touhut.

Peter Brock (syntynyt Marraskuu usa:sa 1936) on autojen ja perävaunujen suunnittelija, kirjailija ja valokuvajournalisti,joka tunnetaan parhaiten työstään Shelby Daytona Cobra Coupe ja Corvette Sting Ray .
Joulukuussa 1965 Brock aloitti oman suunnittelutoimisto ja kilpa, Brock Racing Enterprises (BRE),joka työskenteli
Hino , Datsun ja Toyota . GT autojen Brock suunniteltu BRE asiakkaita olivat Hino Samurai, Toyota-JP6 ja Triumph TR-250K. Brock jatkoi kilpatoimintaa, nyt ajo oman Lotus 11 MKII ja maksetaan ratsastaa kanssa TVR ja Elohopea NASCAR -sarjassa.
Brock aloitti suorituskyvyn kehittämisen Hino 900, joka sitten kehittyi heidän Hino 1300 Contessa. Kun Toyota otti
Hinon, Brock lähestyi Datsunia. BRE tuli länsirannikolla Datsun tehdas -kilpatallissa ja kilpaili vuonna 1969 SCCA DP
luokassa Datsun 2000 roadsterit, vuonna 1970 ja 1971 CP luokan kanssa 240Zs (SCCA National Champions '70 -'71) ja 1971-72 2.5 Trans-Am sarja rotuja kanssa Datsun 510s (National Champions '71 -'72). Kisa Joukkue lakkautettiin
lopussa 1972 kauteen.Wikipedian tietoa googlen käännös ei ole oikein toimiva ja tieto voi olla hiema vääristynyt. Tuolta selviää paljon muuta Brockin kisahomaa bre2.net/.
Riittämättömän tiedon,kuvien ja materiaalien vuoksi en ryhtynyt orjallisesti tekemään aitoa Bre tallia.Pysytään aiheessa Datsun/nissan,puolikuvitteelinen BRE team varikko näkymä.Hauskuus on tässäkin se pääasia tekemisessä.
UD Uniflow Diesel nykyyään Volvon halinnoima,http://www.wikiwand.com/en/UD_Trucks.Kuljetus rekka UD Nissan Diesel 1970-1979 CW51 Moottorina RD8 V8 380 hv 14,3L diesel.Lindberg 1/24 Dodge L-700 Coca Cola Truck plastic model kit alumperin oli tämä malli,josta muokkasin Nissan dieselin näköis mallin.Koskematonta pintaa ohjaamoon ei jäänyt yhtään,kaikkea levennetty,korotrttu ja jatkettu jos johonkin suuntaan ja uuteen muotoon,myös sisusta sai uudet muodot.Ulkopinnoista löytyijokseenkin hyvin kuvamateriaalin netistä,sisustastapa ei juurikaan mitään kunnollista,jotain kuitenkin pieniä osia joistakinmyynti kuvista jotta sai edes hyvin likelle oikean muotoista sisätiloista ja ohjaamon mitat ovat arvausta.Dodgen moottoriin muutin bensamallin dieseliksi ja likimain oikean näköiseksi päällisinpuolin.
Perävaunu oli ohjaamon suhteeseen aivan liian korkea joten siitä sahasin siivun pois ja katon uudelleen kiinittäminen.Samalla avasin puoli kylkeä huoltohomman toimivuuden takia ja samalla sai katoksen tapaisen huolto toimille.Etuosaan tuli tehtyä,työpöytä,kaappeja katoon ja renkaille roikutinteline,myös kattoon loisteputki lamput,joiden sähköistäminen on ehkätulossa.Lavanpohja on lankkua maalatu ja käytössä kulunut,sai jälleen harjoitella ootrausta.Tiimin miehistöä omissa askareissaan,kuljettaja huilaa ja rekankuljettaja ihmettelee tatsunin konetilaa virvokeputelli kädessä.Joup,on se vaikea saada nuo fikut etes jotenkin näköiseksi,jospa sitä joskus oppis tämänkin taidon.Asiaan liittyvää rojua keräilin ja joitakin valmistin itse,työkalusarjat ja pakkilaatikot evakuoin eräästä kauan sitten tehdystä talli diosta,jotta sai jonkinlaisen huolto kalusto tunnelman.Varikko mopo oli valmiina hyllyssä,jäänyt joskus jonkin mallin mukana tuleena hylyyn lojumaan.Kilpurithan on jo esitelty hiljattain.Värit ovat Nissanin kisa värit Lesonadin automaalia,kynäruiskulla suihkittu,tarroitettu,tutiseva käsialanäyte vaunun kyljessä ja lakka päälle.Rekka on sitten,kuvittelua kun oikeaa ajoneuvomerkkiä en ole onnistunut löytämään,samoin tiimiläiset hatusta temmattu vaatetus ja ilmestys.
Tämä on sitten tehty,pilke silmäkulmassa,joten ei liian vakavasti otettava mallaus.
Tuolla lisää kuvia,kun ei mahdu tähän riittävästi. Linkki

Kommentit

Henkka H 22.4.2017 19:29 Vastaa lainauksella
No on siinä ollut nysväämistä kerrakseen. Aikamoinen suoritus tuo rekan muutostyö, eikä lopputulos ole ollenkaan hullumman mallinen. Mielestäni työn jälki on ihan siistiä, eikä rekkaa ole mitenkään yliampuvasti maalattu tai dekaloitu. Harvinaista herkkua täällä tuollainen race-team.