Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109E-8

5.JG52 Black 8 Fritz Schope Stkz KD+EQ WNr 6387

Seuraava mersublogini kone on vähemmän tunnettu 109E-8 malli. Tarkemman rakennuskuvauksen ym voit lukea täältä. www.pienoismallit.net/galleria/malli_13865/rakennusvaihe_2039/

Kone palveli 5.JG52 yksikössä tunnuksella musta 8. Koneen kaatoi katolleen laskunyhteydessä 27.1.1941 Haamsteden lentokentällä Hollannissa kersantti Fritz Schöpe. Kone korjattiin ja muunnettiin E-7 malliksi ja sen palvelus jatkui jäämerellä II.JG5 rivissä.

Fritz Schöpestä tiedetään seuraavaa.

Schöpe jatkoi 5.JG52 yksikössä ja loukkaantui uudelleen laskuonnettomuudessa 26.7.1941 Andrejewossa, koneena 109F-2 werk#5785. Scöpen tuuri loppui 9.12.1941 Klin-Rusa alueella. Hänen 109F-2 musta 9 (werk#6778) tuhoutui tuntemattomasta syystä. En löytänyt tietoa, että Schöpe olisi saavuttanut ilmavoittoja.

Kommentit

PhantomII 23.4.2017 10:12 Vastaa lainauksella
Todella siistiä työtä. Ja vaikuttavan näköinen malli kaikkiaan. Tuollainen pieni historiapläjäys koneyksilöiden kohdalla ja tietysti myös pilottien kohdalla, antaa aina malliin hieman "syvyyttä". Kuten olen jo ennenkin maininnut, omasta mielestäni näteimmät Mersut löytyvät tyypin alkupäästä, kuten tämäkin Eemeli.

Auki oleva kuomu: Tamiyan mallissa mukana ei tule auki olevaa kuomua, joten osa lienee AM-osa tai jostain muusta sarjasta?
Moi.

Kiitos palautteesta. Itselläni ehkä juuri tuo historiaan liittäminen pilotin ym. osalta motivoi rakentamaan. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että alkupään mersut ovat ehdottomasti kiinnostavimpia. Odotankin, että joku laatuvalmistaja ottaisi työkseen tehdä a-d mallit.

Kuomu on Tamiya:n oma. Katkaisin sen askartelusahalla.

Jussi
Hyvin rakennettu ja viimeistelty E-sarjan Mersu. Lentäjän historiikki on mukava lisä. Onko koneessa joku experimental maalaus? Värit ja rajat poikkeavat hieman totutusta E-sarjan ulkoasusta. Vai onko ominainen juuri E-8 alatyypille? Summa summarum, hieno lopputulos.

E-P
Katsoin maalauksen referenssikuvista ja sovelsin sitten itse.

Tässä kyseisessä koneessa oli täplänaamio malattuna sinisen rungon päälle. Vielä ainakaan tässävaiheessa ei keltaisia siivenkärkiä ja moottoripellityksiä ollut käytössä kyseisessä yksilössä. Rungon ja yläsiiven maalauskaavion otin itseasiassa JG54 koneesta. Näytti samalta kuin JG52 koneiden, myös niissä vihreä täplänaamio. Esim. JG26 oli hieman erilainen yläpuolen naamiointi.

Eli referenssistä osa ja osa omaa näkemystä.

Huomasin muuten, että kone, kun kunnostettiin E-7 versioksi ja siirrettiin JG5 riveihin oli se edelleen JG52 naamiossa ja sivuperäsin on otettu toisesta koneesta, koska naamiointikuvio ei jatkunut siinä enään samanlaisena. En enään selvittäyt maalattiinko kone myöhemmin JG5 naamiooon, joka ainakin joidenkin referenssien mukaan oli perinteinen kolmivärinaamio ilman täplänaamiointia.

Jussi
Ainiin, värit voivat vääristyä kuvissa. Huonot laitteet ja valot.
Kiitos selvityksestä. Kysyin väreistä, kun omalla näytölläni kone näyttää pääasiassa harmaalta.

E-P
AJ 1.5.2017 09:43 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Kehuja kompaten hienosti onnistunut pikkuskaalan Mersu - hyvin viimeistelty ja maalattu! Parhain terveisin, AJ