Pienoismallit.net

Ford

1940 Coupe

Tällä kertaa valmistui tälläinen Lindbergin esitys vuosimallin 1940 Fordista.

Purseita ja siistittävää tässä oli melkoisesti, mutta kyseessä onkin jo vanhempaa tuotantoa oleva sarja, joten ymmärtäähän tuon. Kromiosat oli melko heikkoja esityksiä ja lokasuojista sai viilata kulmat pyöreämmiksi. Pölykapselit tuli sarjan mukana, mutta niitten "deluxe" uppokirjaimet oli pelkkää sotkua joten jätin ne pois. Harmittava juttu, koska pölykapseleilla tuo olisi kyllä näyttävämpi.
Sisäosat on melko karut, kuten mottorikin ja valu on pehmeää ja yksityiskohdat on paikoitellen puoliksi näkyvissä. Samoin kylkilistat, joissain kohdissa niitä hädin tuskin erotti. Hiomista siis riitti, mutta muuten meni ihan mukavasti kasaan ja viihdyin kaikesta huolimatta oikein mukavasti tämän parissa.

Tämä on suoraan laatikosta rakennettu, maalattu siveltimellä ja lakattu ruiskulla Vallejon model coloreilla. Olisin maalannut mieluummin korin ruiskulla, mutta purkissa oli kielto maalin ruiskuttamisesta.
Kylkilistat ja puskurit on foilattu. Listojen foilaus oli vaikeaa ja on vähän "huteraa" paikoitellen olemattoman valun ja oman kokemattomuuden takia. Foilit on vetästy kerta laakista ja virheitä tuli tehtyä, mutta en viitsinyt paikkailla tai repiä pois ja laittaa uusiksi.

Alusta oli ihan ok rakennettava, joskin simppeli. Renkaat pyörii, mutta ei käänny ja toinen pakoputki on valettu suoraan pohjaan. Renkaat liimataan akselitappeihin ja niissä on mukavasti välystä, joten kaikki renkaat koskettavat varmasti maata ja ne saa suoriksi. Jossain kuvassa renkaat voi ja varmaan ovatkin kenossa, mutta ne saa kyllä suoraan aseteltua. Moottori oli yksinkertainen ja siihen oli kaksi eri kaasutin/ilmanputsari vaihtoehtoa.

Sarjasta saa rakennettua kolme eri vaihtoehtoa; Stock, custom tai poliisimallin. Customiiin on lieska-siirtokuvat ja erilaiset kaasutin ja ilmanputsari. Poliisi-versioon on radio ja pari valoa sekä siirtokuvat. Rekisterikilpiin löytyy viisi eri vaihtoehtoa.
Sain tämän halvalla joten rahalle tuli vastinetta ja monta rattoisaa tuntia tuli vietettyä tämän parissa, mutta varmastikin joltain muulta valmistajalta löytyy parempi sarja kyseisen vuoden Fordista.

Kommentit

Lindbergin Fordit ei ole kyllä mitään huippuluokan sarjoja, mutta hienosti olet saanut tän kasattua! Itseasiassa luulin aluksi tän olevan Revellin sarjasta tehty, kun näyttää niin onnistuneelta. Kaikinpuolin siistiä jälkeä. Maalipintakin on tuollainen vanhukseen sopiva, eli ei liian kiiltävä, mutta ei mikään mattakaan.
paavo p. 25.4.2017 21:14 Vastaa lainauksella
Hyvin pensselöity kori :-) , upea.
hynkkeli 25.4.2017 22:32 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista.