Pienoismallit.net

Junkers Ju 88 A-4 (JK-252)

Viime vuonna alkusyksystä Revellin sarjasta valmistunut Junnu saksalaisessa kaaviossa ja syöksyjarruilla. Vaikka Revellin sarja oli 1:72-skaalaiseksi hyvin detaljoitu, niin joitakin detaljeja oli ihan pakko lisäillä, kuten vyöt ohjaamoon, tähtäin nokka-kk:hon, jarruletkut laskutelineisiin, itse uusiksi tehdyt pitot-putki ja mahapuolen antennit mallia "pyyheteline", jne. Konekiväärien piiput ja tähtäimet porailin myös auki, sekä rakensin peräsimen alle sieltä puuttuneet polttoaineen hätäpoistoputket. Sarjan spinnerit olivat vähän oudon muotoiset ja potkurinlapojen aukot liian suuret, joten kannibalisoin paremman muotoiset Hasegawan sarjasta.

Osien sovitteet olivat valtaosin oikein mainiot, mitä nyt modulaaristen osakokonaisuuksien (lähinnä siivenkärjet ja erillinen nokkakokonaisuus) liitokset tarvitsivat paikoin hieman huomiota ja rakojen täyttöä muovilevyllä. Kittaamiselta välttyi kuitenkin melkeinpä kokonaan, kun noiden liitosten pohjatyön muovilevylisäyksineen teki huolella.

koko projektin isoin ongelma tulikin vastaan vasta maalausvaiheessa, kun Bilteman 'Harrastajanmaali'-pohjamaali (tyyppiä "NC-komponenttilakka") alkoi irtoilla rungon kyljestä maskiteipin mukana. Tuohon aineeseen tullutta lohkeamaa oli mieletön riesa yrittää hioa kuntoon paikkamaalausta varten, kun meinasi jatkuvasti vaan lohkeilla pidemmälle. Tarttuvuus muoville aivan luokatonta. Ja tässä oli vielä ennen pohjamaalausta putsattu malli varmasti puhtaasti näppirasvoista ja muista muhjuista.
MPM:n Defiantin kanssa kävi samalla lailla, tosin paljon pienemmssä mittakaavassa. Kuitenkin - ei koskaan enää! Mieluummin odotan vaikka sen pari päivää kovempien myrkkyjen kuivumista kuin käyn tuota via dolorosaa enää kertaakaan läpi.

Maaleina RLM-sävyjen osalta Xtracrylix, muut Vallejoa ja Citadelia. Siirtokuvat sekoitus Techmodia ja Hasegawaa.

Mikäli pidemmän kaavan sepustus & selonteko kiinnostaa, rakennusartikkelia löytyy Mallixin numerosta 1/2017.

4/20 - lisätty muutama rakennusvaihekuva ja kuvatekstejä, päivitetty päätekstiä muutamalla lisäyksellä

Kommentit

AJ 17.4.2017 22:51 Vastaa lainauksella
Moi Eetu, Erittäin onnistunut mallinnos esikuvastaan, kerrassaan upeaa työtä vielä pienessä skaalassa. Yllättävän paljon hienoja yksityiskohtia rakennussarjassa ottaen huomioon skaalan - työvaihekuvat osoittavat sen. Ei mitään nillitystä - hienoa jälkeä. Parhain terveisin, AJ
Voin kuvitella sitä turhautumisen määrää, kun maali lähtee teipin mukana. Takaiskuista huolimatta olet saanut tosi hienon Junkersin aikaiseksi. Kuvien perusteella voisi luulla isommaksikin, kuin 1:72:n.
Myös ohjaamon palikat näyttävät tosi hyviltä ollakseen pikkuskaalaa.
Oikein hieno. Antennilangatkin miellyttävät minua;) Olisiko nuo pakokaasuvanat saaneet olla hieman hillitymmät?
Makuasia se tietenkin on.
Jessus mikä taideteos. Pikkumittakaavaan varsinkin ohjaamo ja sen kirkasosat, sekä sisälmykset tarkkaakin tarkempaa työtä.
Upeaa on myös pintakäsittely ja minua ei ainakaan häiritse pakokaasuvanat mallin alapuolella. Hivenen häiritsee alapuolen liikaa korostuvat luukkujen yms. rajat. Siis uppoviivat. Mallissa ne näyttää hienolle, mutta ei ehkä ihan realistiselle. Tämä on asia, josta ollaan montaa koulukuntaa ja on paljon kirjoiteltukin, mutta jokainen kertoo oman näkemyksen malliinsa.

Kuitenkin työvoittohan tämä on ja siitä pojoni on puolikasta vajaa täydet.
Viikon malli??
-Timppa
Mallix-lehdessä ihastelin jo tätä HELMEÄ!

Yst.terv. Seppo V
Erittäin hieno leko-malli! Pidän erityisesti tuosta yläpuolen maalauksesta (näkyy parhaiten kuvassa 3), jossa paneelilinjat ja värirajat eivät korostu liikaa, mutta silti pinta on elävä ja mielenkiintoinen. Maalaus on samalla kertaa sekä näyttävä että realistinen.
Yksinkertaisesti hieno malli. Kallea komppaan maalauksesta: kaikki erottuu mutta mikään ei hyppää silmille.
Valmista mallia kun katselee niin ei uskoisi että on ollut noin isoja ongelmia maalin kanssa. Voin arvata miten paljon tuo on miestä syönyt. Mutta tuloksena on kuitenkin aivan ykkösluokan malli, joten eipä hukkaan mennyt aika sitä pelastaessa.