Pienoismallit.net

Grumman Hellcat Mk.I Royal Navy

HMS Emperor, Normandia 1944.

Jukan hienon Hellcatin seuraksi laitoin rakentamani brittien käyttämän yksilön, joka kuvaa Normandian maihinnousuun osallistunutta konetta. Hellcatit toimivat lentotukialus HMS Emperorilta Tämä on Eduardin dual combo paketointi, missä on kaikki etsit jne mukana. Paketista on kaksi konetta, ja tunnukset muistaakseni kuuteen eri yksilöön.

Malli on maalattu Tamiyan sävyillä, ja suoritettu pientä säistämistä, sekä myöskin sävytetty maalipintoja öljyväreillä.

Alla pieni lainaus Wikipediasta
Brittien Fleet Air Armille toimitettiin Lend-Lease-lain nojalla 1263 konetta. Se sai aluksi nimen Gannet, mutta nimi muutettiin 1944 yksinkertaisuuden vuoksi Hellcatiksi, jolloin F6F-3 sai nimen Hellcat F.I, F6F-5 nimen Hellcat F.II ja F6F-5N nimen NF.II. Koneet taistelivat Norjassa, Välimerellä ja Kaukoidässä. Sodan jälkeen ne korvattiin brittiläisillä koneilla. Monet Fleet Air Armin hävittäjä-ässät, kuten Stanley Orr ja Blyth Ritchie, saavuttivat ilmavoittoja Hellcatilla.

Kommentit

Yritin itsekkin saada kuvan "The low budget aircraf carrier with Hellcat", mutta ne näytti ihan paskoilta verrattuna tähän sun ottamaan. Briteillä oli joku himo nimetä uudestaan lend and lease vehkeitä, eikös villikisu ollu Martlett tjsp. Eipä sillä, juurikin tämä malli innoitti jatkamaan Hellcatin parissa kun oli hieman puhti pois Classic Airframesin Iman Ro:n jälkeen, mielessä oli koko ajan tämän upea ulkoasu ja tähän verraten yritin itsekkin saada omastani jonkinlaisen.
American steel in british hands… Upeasti onnistunut malli ja älyttömän upeat kuvat kruunaa kokonaisuuden!! Maalipinta etenkin tuo lähes kyynelet silmiin… Tai sitten nuo kyynelet johtuu siitä, että jääkiekko joukkueeni pääsi liigan finaaleihin yli 1/4-vuosisadan odottelun jälkeen…
Mutta: UPEA malli!!
Nyt on komean dramaattinen starttikuva - vaikuttava tunnelma kohdallaan. Ei kyllä maisemat lopu kesken, kun on monitori taustakuvana. Hieno idea ja toteutus.
Maalaus ja viimeistely siirtokuvineen on omaan makuun aivan nappiin. Siirtokuvat ja maali ovat kuin samaa tavaraa. Tukialusrapaisuuttakin on saatu hillityn hienostuneesti esille. Ohjaamo ja lasitus kruunaavat kokonaisuuden. Taitaa olla nuo antennit partakarvoja? 1/48 skaala näyttää olevan oikeissa käsissä oikein messevä kokoluokka.
AJ 17.4.2017 22:47 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Mitäs tässä enää ylläoleviin kehuihin on lisättävää muuta kuin, että huippulekomalli jälleen kerran. Oletuskuva on niin ässä kuin vain olla voi - sairaanhieno! Eihän tästä löydä mitään nillitettävää edes hakemallakaan - loistavaa työtä - huippua! Terkuin, AJ
Moi
Kyllä on hieno malli!!!!!
Kiitos kiitos hyvät herrat, :) Mukava kuulla että malli on miellyttänyt.

Jukka, rakentamasi Hellcat on mielettömän upea, mutta se CA:n Iman Ro vasta upea on, et laittaisi näytille sitä tänne?

I.T, Antennilangan pätkät ovat ohutta savun väristä siimaa. Omat partajouhet ovat pitkiä, mutta hentoja mallailukäyttöön :)

Petri, Onneksi olkoon lätkäjengin jatkoon pääsystä. Itse ei ole tarvinnut jännittää vuosiin kun oma jengi katosi rajan taakse.

AJ,. Kiitos ja tulehan mallaileen taas joskus

Kari, Kiitos ja hyvät päivän jatkot.
Hieno malli ja hieno tausta!!

yst.terv. Seppo V
Kiitos Seppo!

Terv, Pekka
Onnea Pekka.
Malli on lipsunut ohi meikämaurilta, mutta nytpä tuo aukko on korjattu.
Komea on..komea on--
Kiitos Timo ja kiitos kaikille muillekin.:) Hyvää alkanutta viikkoa.

Terv, Pekka
Onnittelut Viikon malli-arvosta!!!

yst.terv. Seppo V
JuhaO 25.4.2017 18:47 Vastaa lainauksella
Terve Pekka
todella mahtava malli ja todella lyömätön idea tuo näytön kuvan käyttö taustana, antaa todella elävän vaikutelman.
Kiitos Seppo ja Juha!

Tulee aika paljon tehtyä tällaisia "tunnelmakuvia" nettiin. Jos kiinnostaa niin tuolta niitä löytyyunclejoe64

Terv, Pekka
Tyylikkäästi toteutettu Hellcat, ja vielä FAA:n väreissä joita ei ainakaan tällä sivustolla ole hirveästi nähty. Edun Hellcat on kyllä hyvä sarja ja tässä on vielä toteutus erittäin onnistunut. Onnittelut viikon mallista!
Kiitos Janne!

Tämä on kyllä Edun sarjoista parhaammasta päästä. Hellcateissa on vain se vika että niissä ei ole hirveesti erilaisia maalaus vaihtoehtoja.

Terv Pekka
AJ 1.5.2017 09:38 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Myöhästyneet onnittelut ansaitusta viikon mallista ja ajankohtaiset Iloisen Wapun 2017 toivotukset! T. AJ