Pienoismallit.net

A6M5a

1/32 zero

Hasegawan 1/32 A6M5 zero type fighter. Kyseessä on siis vanha hasegawan A6M5c joka on rakennettu a malliksi. Mallin semi ronski kulahtaneisuus sai alkunsa siitä kun laitoin ikivanhoja siirtokuvia ja ne enemmän ja vähemmän mureni käsiin. Toisen siiven roundeli repesi kahteen osaan ja päätin kokeilla sen korjausta maalaamalla raon hopealla ja siitä se ajatus sitten lähti. Päätin että onnistuu tai ei, kokeilen astetta totuttua ronskimpaa vanhennusta ja lopputulos onkin melko mielyttävä. Siipen alapuolen siirtokuvat mureni miljoonaan osaan ja alapuolen ympyrät täytyi maalata. Tein zeron lentäväksi ja jalustan rakensin akryyliputkesta ja laudan pätkästä, mallin mukana tuli myös nimikyltti jonka maalasin ja laitoin jalustaan.

Kommentit

Tätä olen pitkään toivonut, rohkeita ulostuloja mallailun saralta. Tämäkin A6M5A varsin hyvä, tosin mittakaava 1/32 asettaa jo omat vaatimuksensa ja siihen nähden annoin omat pisteeni joiden takana myös seison. Plussat siitä että on ihan hyvin esitetty kulumaa, mutta joissain kohdissa on hieman jäänyt viimeistelyyn päälle tehdyn meiniki, kuitenkin sivellin malaukseksi varsin hyvin onnistunut.
Zero on itselle eräs ikoneista, toisen maailmansodan malleista, kieltämättä eräs kauneimmista koneista ja jos olisi halunnut tehdä Best of the show mallin olisi pitänyt venyä äärimmilleen, mutta tämmöisenään ihan hyvä malli (ja todellakin parempi mitä suurin osa saa aikaan)
Antti T 17.4.2017 10:18 Vastaa lainauksella
Kiitos Jukka. Mallien vanhennus uskottavasti on melko haastavaa, aika varovasti kuitenkin lähdin toteuttamaan jotta ei mene liiallisuuksiin. Zero on myös omasta mielestä yksi kauneimmista toisen maailmansodan koneista, mersu kyllä vie ykkös sijan.
AJ 18.4.2017 17:41 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Jukka tuossa edellä sanoi jo oleellisen, varsin hyvä A6M5 ja vanhennus sopii vallan mainiosti. Plussa myös alustasta. Kuten Mersu, Zero on esteettisesti kaunis kone. Parhain terveisin, AJ