Pienoismallit.net

C.R.D.A Cant Z.506

Heti alkuun tiedoksi ns. niitinlaskijoille, että tämä on kuvitteellinen pienoismalli - ei siis kannata lukea pitemmälle eikä varsinkaan kannata katsella kuvia.
Tämä on Supermodelin vanha 1/72 skaalan mallisarja italialaisesta Cant Z.506 kellukekoneesta/kellukepommittajasta (outo termi) jonka Italeri on nyt uudelleenpaketoinut ja lisännyt laatikkoon metalliosia ja yhden uuden valurangan jossa on mukana mukavasti sisuskaluja koneen ohjaamotiloihin.
Mallissa on kuvitteellinen naamiomaalaus & tunnukset.

Kommentit

Italerin uudelleen paketointi jäisi todennäköisesti itseltä kaupan hyllylle, mutta millainen rakennettava tämä oli? Itse konehan on ulkonäkönsä puolesta huippuluokkaa, ja samoin mallista tulee kehuja (pidän erityisesti kulahtaneesta ulkoasusta ja tähän kuvitteelliseen malliin sopii hyvin kuvien pehmeä värimaailma).
Pasi moi - noh, kauhea rakennettava - mutta muitakaan ei tarjolla ole tästä kauniista italialaisesta meritoimintakoneesta. Rungon puoliskot olivat kierot - eri suuntiin - kaikki kohdistustapit leikkasin/hion pois rungon puolikkaista ja siipien puolikkaista koska tapit eivät niille tarkoitettuihin reikiin olisi kuitenkaan osuneet. Rakennusohjeissa oli virheitä - esim. kellukkeiden tukirakennelmat oli ohjeissa näytetty ikäänkuin peilikuvina - siis väärinpäin! Mukana oli myös metalliosia - kaikki liimasin kiinni - ensin luonnollisesti sormiini, paidan hihoihin, housuihin - ja lopulta jopa mallin ohjaamon sisälle - ja mitään ei tietenkään näy ulospäin - siellä on komeat fotoetsimittaritaulut ja vyöt penkeissä.
Hienon näköinen ilmestys tästä hieman harvinaisemmasta koneesta. Taitavasti olet rakennellut ja ennenkaikkea viimeistellyt tämän pikkuskaalan koneen. Ei varmaankaan ihan helppo nakki pikku osineen.Tykkään todella…upea!
Markku - kiitos kannustavista sanoistasi.
Maalausjälki pistää näissä Raimon töissä ensimmäisenä minun silmään. Sitä ei voi kuin ihailla! Karun kauniita nuo italialaiset 2. maailmansodan aikaiset lentokoneet. Hieno pienoismalli, tehdyn näköinen.
Juha, hyviä huomioita - siis myös omasta mielestäni kauniita olivat Italian meritoimintakoneet.
Mallin pigmentoinnista tunnistaa heti "Pensselisedän" kädenjäljen ja se on taas kerran upea.

Tarkkaa maalaustyötä on havaittavissa muuallakin, joista olisi pari lähikuvaa aika herkkua. Vaikkapa noista kirkasosista, joita olet myös aukinaiseksi liimaillut. Jotenkin tuntuu, että tässä on aika lailla paljon osia ja vielä metallit päälle. Työtä lienee ollut ihan riittävästi ilman metalliosien kaivelemisestä jostain housujen sepaluksista.

Kivan sopiva säistys myös alapuolelta kruunaavat kokonaisuutta ja kuvat myös meleko taiteellisia..

Erikoinen malli joka kuuluu näillä eväillä "mitäs jos" kategoriaan, mutta haitannooko se.
Uppeeta on uppeeta on kuitennii..
Jos pojotuksen olisit laittanut niin nelkun yli mielestäni.
-Timppa
Henkka H 8.4.2017 21:12 Vastaa lainauksella
Upeeta - kellukekone. Nämä vaan jotenkin aina jaksavat viehättää. Nämä kuvitteelliset ovat mukavia kunhan homma ei mene överiksi. Eikä Raimolla mene. Ryökäleen mielenkiintoinen ja nätti konetyyppi. Ja tuo työn jälki…
Miten joku osaakin pensselöimällä saada aikaan noin hienoa jälkeä. Jaaha pitää lopettaa, menee muuten kehumiseksi.
Miska 9.4.2017 09:51 Vastaa lainauksella
Moi! Itsellä tulee näitä lekoja aika harvakseltaan rakennettua ainakin itselle tämä on uusi tuttavuus. Mahtavan näköinen rakennus ja maalausjälki! Komea peli!
Kuvitteellinen tai ei, malli on hieno ja muutenkin upean näköinen laite. Jotenkin tuli tuttu tunne tuosta metalliosien liimamisen kuvauksesta. Sama tilanne itsellänikin joka kerta, eli pikaliima tarttuu ainoastaan silloin kun sen ei pitäisi…
Kyllä on ilo katsella. Todella upea malli!
Kun minulla on paha tapa ymmärtää lukemani miten sattuu, niin sanoisin, että kyllä tämä on ihan todellinen pienoismalli. Esikuva voi sitten olla kuvitteellinen tai mitä lie ;) :b

Mutta vakavasti ottaen, aivan mahtavan upeasti rakennettu ja viimeistelty malli.

E-P
Taaskin loistavasti maalattu ja vanhennettu leko Raimolta.
Koetin tihrustaa kuvista sitä, että jätitkö alkuperäiset kohodetaljit? Näyttäisi ainakin siltä.

Lähikuva ohjaamosta olisi minustakin hieno lisä.
Katselin, että tuossa olisi ollut upeita maalauskaavioita ihan aitoinakin.
Esim. yhdessä näytti olevan jokaisen pensselimaalarin unelma: Punainen raidoitus alumiinipohjalla siivissä.

Yllättävän pitkään ollut tyyppi käytössä. Aina kaiken (joko oikein tai väärin) tietävä wiki sanoo, että tyyppi oli käytössä vuoteen 1959.
Tohinko sanua, sanon kuitenki, en sano,sanonpas: on taas Raimo laittanna huippumallin kehiin!! Antasin 50 pojoa jos voisin…

Kaapasen ties monettako kertaa hatunreuhkan päästä!! Seppo V