Pienoismallit.net

Matkalla kohti etulinjaa

Itärintama 1943

En ole vakavissani tehnyt panssarivaunumallia yli kymmeneen vuoteen. Päätin aloittaa helpolla sarjalla ja 90-luvulla tuotettu Tamiya on varma valinta, Panzerkampfwagen III Ausf.L. Kasausongelmia ei ollut, vain muutama seikka vaivasi. Tamiyan mallien tyyppivirhe oli liika avonaisuus. Tässäkin mallissa kannattaa lisätä kuskille lasi ja komentajan kupoliin vaalean vihreän väriset läpikuultavat muovipalat periskooppien paikoille. Lisäksi hankin Aberin syövytesarjan 35038, mistä käytin noin 20% (mm takaosan verkot ja työkalukiinnikkeet).
Figuurit ovat Dragonin tuotantoa. Luukussa istuva kaveri ei sopinut suoraan paikoilleen. Mallin käsiä joutui fiksaamaan, pää on otettu Alpinen tuotannosta. Vaunun komentajan pää on Hornetin, kuullokkeiden sangan pituuden kanssa oli ongelmia.
Vihollisen ilmavoimista tuli sodan edetessä vakavasti otettava uhka. Niinpä vaunut jouduttiin naamioimaan ja yleinen tapa oli katkoa pensaiden oksia (Woodland Scenis Foliage -sarjan tuotteita). Takakannen polkupyörä on Master Boxin tuotantoa. Yleensä em. firmalta tulee hyviä malleja, mutta pyörän etsien kanssa joutui tappelemaan. Vaunun takaosassa on mukana ämpäri.

Mallailuiloja
T. Mäenpää

Kommentit

Miska 24.3.2017 21:21 Vastaa lainauksella
Hienot on kuvat ja itse malli! Mistä materiaalista olet tehny nuo risukasat? Itsellä on kans työnalla tamiyan vanhempaa tuotantoa itseä kyrsii se kun ei ole kaikkia värejä saatikka sävyjä ilmoitettu ohjeissa.
Tyylikäs kokonaisuus! Johtopyörän olisin kuvitellut olevan likaisempi… Johtajafiguuri on todella upea!!
Kokonaisuutena erinomainen: PIDÄN!
Täydellistä mallia ei olekaan, mutta tämä alkaa olla aika lähellä!!!!!
Kiitos kommenteista.

Puiden oksat on tehty kasvien juurista, joihin on liimattu Woodland Scenics'in Foliage sarjan tuotteita (4 eri väriä). Näitä myydään pienoisrautatie tarvikkeiden myymälöissä.
Käytin AK -sarjan maaleja vaunussa ja Andrean maaleja uniformuissa.

PS. Kyllä täydellisiä malleja on. Tosin niitä ei synny minun käsistä, vaikka parhaani yritän…
Aivan mahtava työ! Komppaan Sepon kommenttia. Hienosti olet saanut "rähjäisen realistista" tunnelmaa mukaan. Vaununjohtaja tosi upea myös. Sinultakin kysyn kun tuo kiinnostaa, että paljonko kului kokonaistyöaikaa?
YT
Kalle
Kiitos Kalle.
Työaikaa on vaikea arvioida, koska mallia väsätään kymmenissä 30 min…3 tunnin pätkissä. Karkea arvioni on 100…150 tuntia, josta noin kolmasosa meni figuurien ja takaosan tavaroiden väsäämiseen. Yksityiskohtien työstäminen ja maalaaminen on aikaa vievää touhua. Ts. jos olisin tehnyt pelkän vaunun, malli olisi tullut valmiiksi selvästi nopeammin.