Pienoismallit.net

Sturmgeschütz 40 Ausf. G

Sd. Kfz 142/1

Uskaltaisin väittää, että Stug mallina ei paljon esittelyä kaipaa.

Tämä malli oli jo hyvän aikaa kummitellut puolivalmiina, mutta en vain tuntunut löytävän aikaa mallin loppuun viemiselle. Itse kokoaminen oli suurelta osaa vaivatonta, mutta maalatessa meinasi niin sanotusti iskeä pensseli santaan, kun maaliruiskun kanssa tuli ongelmia maastokuvion maalaamisessa. Myös sarjan dekaalit olivat hapertuneet käyttökelvottomiksi, joten lainasin Dragonin sarjasta tähän dekaaleja. Muutoin tämä malli on rakennettu suoraan laatikosta. Maalin levätessä mallin pinnassa sain uutta motivaatiota tähän projektiin. Mallia säistin halvoilla öljyväreillä sekä Migin erinäisillä litkuilla. Chippaukset suoritin perinteisesti vaahtomuovia apuna käyttäen. Telaston muta on sekoitus multaa, maaleja, pigmenttejä ja erikeeperiä. Mudan kuivuttua maalasin osan mudasta kostean näköiseksi kiiltävän lakan ja ruskean maalin sekoituksella.

Albumin kokorajoituksen vuoksi en voinut lisätä kaikkia kuvia, joten voit käydä katsomassa loput kuvat paremmalla kuvanlaadulla Täältä

Kommentit

Nätti peli, hieno maalaus!
YT
Kalle
Hieno sturmi!
Pete N 25.3.2017 03:09 Vastaa lainauksella
Hienosti tehty Sturmi, ei ole maalaukseen laitetut ylimaaraiset ponnistelut menneet hukkaan! Yksi kommentti; pitaisiko komentajan kupolissa olevat 'prismat' olla kirkkaat, kuvassa ne nayttavat maalatuilta?
Pete N kirjoitti:
Yksi kommentti; pitaisiko komentajan kupolissa olevat 'prismat' olla kirkkaat, kuvassa ne nayttavat maalatuilta?
Kiitos kommentistasi!
Olet oikeassa tuosta komentajan kupolista. Sarjassa ei tullut kirkasosia kyseiseen paikkaan ollenkaan, vaan ne olivat valettuna tuohon kupoliin valmiiksi. Täten minulta unohtui niiden maalaaminen erikseen.
YT
Ilmari