Pienoismallit.net

talvisota

raatteentie

Raatteentie kirjan kannesta sain idean tähän dioraamaan. En kyllä tiedä oliko poroja käytössä tällä rintamalla, jos ei niin haitanneeko tuo. Arvostella saa vapaasti.

Kommentit

Erinomaisen hieno dio! Plussaa noista hangella näkyvistä suksen jäljistä. Tunnelma on upea. Ainoa nega tulee juuri tuosta porosta!
Poroa lukuunottamatta uskottava ja hieno toteutus.
No jos poro haittaa niin voihan nimen muuttaa vaikka sota pohjoisessa.
Soltuilla näyttää olevan lapikkaat jalassa eli poro sopii kuvaan. Saattaahan sarvekas olla matkalla soppatykkiin, eikä siis välttämättä ole töissä kuten hevoset.
Hieno kuvaelma. Pakkaslumi varsin aidon näköinen. Hengityshuurut vielä mukaan, niin menisi ihan täydestä. Ainakin mulle.
AJ 29.4.2019 10:03 Vastaa lainauksella
Moi Pertti, Komppaan kehuja yllä. Eikä minua tuo poro haittaa yhtään, päinvastoin se tuo oman pikantin lisänsä dioon. Eli olen täysin Mikon linjoilla - Hieno kuvaelma; hyvä idis ja hyvä toteutus. Parhain terveisin, AJ
Nättiä jälkeä olet tehnyt. Kylmään on pysähtynyt vainolaisen kyyti. Raatteentieltä en ole lukenut tai nähnyt että siellä olisi poroja ollut, mutta Sallan/Savukosken rintamilla niitä on varmasti ollut. Sieltä tuli venäläisten 122. divisioona, joka Pelkosenniemelle sitten pysäytettiin. Joten kyllä talvisodassa poro on ollut autenttinen kulkupeli, jonka monet kuvalähteet vahvistavat. Hyvin olet Petterin osannut maalata, figut myös. Tarkalleen mihin Raattentiehen liittyvään kirjaan viittaat? Haluaisin mielelläni tietää kirjan nimen ja tekijän.
Kirja jonka kansikuvassa on tämä tilanne on nimeltään Raatteen tie kirjoittanut Mika Kulju. Ei tosin sitä poroa näy. Kiitokset vaan kaikille arvosteluista.
Itse olen käyttänyt itsensä Ensio Siilasvuon 1940 kirjoittaman "Suomussalmen taistelut"-kirjaa ensisijaisena tietolähteenä oman Raattentie-dion tekemisessä. Tietenkin netistä löytyy huomattava määrä kuvamateriaalia. Mutta talvinen elementti välittyy asetelmastasi. Mitä käytit lumena?
Vastaus kysymykseen lumi. Lumi on tehty perinteiseen tyyliin eli ohennettua erikeepperiä ruokasoodaa kastelu ja lateksimaali päälle.