Pienoismallit.net

Type 10 Tank & rouva Rokka

Kuules, vänskä.

”Kuule, vänskä. Mis sie tarvitset oikei hyvvää pyssymiestä. Täs siul on sellane.”

Tätä en olisi uskonut ikinä tekeväni.

Herätyksen aiheeseen sain PM.netin Anime-keskusteluketjusta ja etenkin tyrmäävästä videosta. Jostain käsittämättömästä syystä kaksi varastoitua(!?!) sarjaa tuotantolinjani ulkopuolelta rävähti silloin aktiivitajuntaani. Isosilmä-hahmo ja Type 10 -tankki. Osittain harrastuskollegojen/ystävien painostuksesta syntyi haave osallistua Nordic Challenge -näyttelyyn. Asiat vyöryivät eteenpäin - kuten niin useasti - järkeä nopeammin. Heräsin epätodelliseen todellisuuteen kuitenkin lokakuussa 2016 asettaessani mallia NC-pöydälle A51. Area51-osastolokeroon (mallit, joita mallari ei ole ennen rakentanut = mukavuusalueen ulkopuoliset, eli tämä oli 1. rakentamani tankki).

Chibi-Maru Type 10 Tank with Dozer Fujimi
Sarjan rakensin ja maalasin tuntemattomien demonien vallassa, johtuen myös kohtuullisesta kiireestä. Ehdin kyllä kysellä Puolustusvoimilta virallisia värejä kotimaiseen panssariin. Sarja meni kokoon hyvällä tarkkuudella ja kotimaista maastokuviota vapaasti mukaileva camo syntyi Vallejon ja Akan akryyleillä. Pirtsakalla kiiltävällä keltamustalla puskulevyllä koetin luoda itsevarmaa Warhammer 40k -henkeä ja kontrastia muuten kovin tummaan tankkiin. Kokardit ovat perinteistä oivaa Kuivalainen-laatua.

Isosilmäinen hirven(?)sarvikypäräinen rouva Rokka oli ongelmallinen maalattava. Kautsun ja muovin yhdistelmänkaltainen materiaali hylki akryylipohjamaalia ja putsailinkin osia Tamiyan keltakorkkisella tinnerillä moneen otteeseen. Pohjamaaliksi tarttui sitten Mr. Surfacer. Rokan suojalasit koetin saada kiiltäväksi monenkertaisella lakkapinnalla, mutta kirkas-efekti näkyy vain tietystä kulmasta katsellessa. Isosilmähahmon alkuperäsarjaa en kehtaa tässä yhteydessä mainita.

Fantasiana oli lisäksi tarkoitus kyhätä pieni dio vehkeen ympärille, jotta olisin päässyt hammasharjalla roiskimaan keinomutaa tankin kylkeen. Mutta haaveeksi jäi. Pieni toivo kyllä vielä kytee, jotta jos muutaman kummallisuuden tankkiin rakentelisin . . .

P.S. Ymmärtääkseni voitin kyseisen NC-kisan A51-luokan. Malli palkittiin runsain lahjakortein. Huikea kokemus. Kiitokset tuomaristolle ymmärryksestä ja Mallistolle sekä Combat Models-organisaatiolle lahjakorteista. Luokkavoittoon siivitti arvatenkin Scale Supplyn hieno jalusta. Malli oli A51 -sarjan ainut osanottaja, joten se varmaan myös vaikutti sijoittumiseen. Etenkin kun ko. luokan voittaja arvottiin.

Rentoa mallailua ja kirkkaita ohjaamokuomuja!

IT

Kommentit

Oikein piristävä pienoismalli: )
Todella hauska. Sait norosta toipuat aidosti hyvälle mielelle kuvillasi ja kirjoituksellasi. Kiitos :)

T: Anne ja Marko
Et pelkästään voittanut vaan sait kaksoisvoiton - arvonnasta yhden mallin kesken.
Kiitokset mielenkiinnosta.

Juha, kiitos osanotosta. Piristävä on veikeästi sanottu panssarivaunusta.

Annelle ja Markolle tsemppiä noron selätykseen. Hyvä mieli toivottavasti edistää kuntoutumista. Kokemuksesta muistan, että post-noro-aika ei ole niitä mukavimpia. Mukava myös huomata, että teillä on täysin yhtenevä mielipide molemmilla.

Kiitos Ilkka tarkennuksesta. NC olikin vähän bipolaaria meininkiä meikeläiselle.

Lisää rakentavaa feedbackiä toivotaan, panssarivaunutkaan kun eivät ole vahva lajini. Olen mieleltäni lekomiehiä. Toki Parolan Panssarimuseossa on tullut muutama kerta käytyä ja keväällä mennään taas. Ja yksi tankkimalli odottaa välivarastossa sitä oikeaa aloitushetkeä.
Hauska kapistus. Ilmeisesti ruis kannaksella on saatu leikattua, kun joutaa ajelemaan tuollaisella.;)
Joskus huumori on paikallaan…
Feedback-väliaikakiitokset kaikille asianosaisille. Mukavaa, että osa teistä on ilmaissut positiivisiakin (>0) arvioita. Hienoa, että suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä on riittänyt. Itseä kyllä hirvitti laittaa moinen amalgaami tänne julkisesti näytille. Alkuperävastuun siirrän surutta Anime/Manga-pläjäyksille, jotka mieltäni manipuloivat ja provosoivat moiseen.
Karin hienon diplomaattisen kommentin tulkitsen positiivisena ja se tallennetaan kestomuistiin.