Pienoismallit.net

Aavikkorotat

Oli aika tyhjennellä varastoa vanhoista figuureista. Samalla kertaa sain tilaisuuden harjoitella niiden maalaamista, sillä harvemmin siihen rutinoituu. Edelleen on todella vaikea uskaltaa maalata vaatteisiin reilut valokohdat, sillä kuvittelen aina, että lopputulos on kumminkin liian räikeä. Esimerkiksi näiden tyyppien paitoihin olisi voinut sutia huolettomasti todella vaaleitakin sävyjä.

Brittien Pohjois-Afrikka -aiheinen setti tuli muistaakseni jonkun toisen Dragonin alemallin kylkiäisenä ilmaiseksi. Jotenkin nuo asennot näyttivät laatikon kannessa kömpelöiltä eikä figujen välille tullut luonnollista vuorovaikutusta. Asettelin ne sitten tiiviiseen ryhmään, jottei yksittäisen ukon luonnottomuus paistaisi läpi. Saksalainen radio on Tamiyan 70-luvun tuotantoa ja tuunasin sitä vähäsen mielenkiintoisemman näköiseksi.

Kommentit

Mielestäni olet onnistunut todella hyvin! Nuo asennot kyllä hieman oudoilta näyttää, mutta olet saanut - kuten itse mainitsitkin- sen häivytettyä tuolla figujen asettelulla. Maalaus näyttää hyvältä. Itse pidän erityisesti tuosta upseerin polvessa olevasta haavasta; erinomainen pikku detalji ja sopii todella hyvin aavikko-sotseihun pukeutuneen sotilaan pikku tapaturmaksi… Muös tuo sakemannien radio näyttää tosi hyvältä!!
Hieno kokonaisuus!! Pidän!!
Varsin hyvin tehty! Pidän dioraamaa onnistuneena, jos se antaa mielikuvan sarjakuvasta tai elokuvasta. Tämä on juuri sitä. Sotasaaliit vielä radion edessä.. Hienosti olet saanut häivytettyä käsivarsien ja olkapäiden liitoksen. Maalaus on tasaisen korkealuokkaista. Ei ole yritetty liikaa, mutta kaikki, pieninmätkin kohdat on mietitty. Silmä lepää.
Kiitoksia kommenteista!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Itse pidän erityisesti tuosta upseerin polvessa olevasta haavasta;
Tätä piti vähän miettiä, sillä en ole tietoisesti tehnyt mitään haavaa. Polven varjostukset voi kuitenkin tulkita moniselitteisesti:-)
Upea toteutus!