Pienoismallit.net

f-117a

Farewell scheme

Tässä mallissa kaikki valot ja varjot on maalattu, eli nämä valokuvat on otettu niin, ettei luonnollisia varjoja pääsisi syntymään. Miksasin ensin erilliseen purkkiin valkoista, punaista ja sinistä. Maalasin vaaleimmat kohdat ensin ja siitä etenin sävy sävyltä aina noin 10% tummentamisella. Tummensin aina puhtaalla mustalla. Tai jos vaalensin niin aina puhtaalla valkoisella. Maskiteippiä kului varmaan sata metriä.

Alapuolella ainoastaan tähdet ovat siirtokuvia. Muu on maalattua.

Käytin referenssinä netistä löytynyttä kuvaa. Revellin sarjasta löytyi melkoisella tuurilla siirtokuvat oikeaan koneeseen. Näitä maalattiin minun tietojeni mukaan vain kaksi kappaletta koneen jäädessä eläkkeelle 2008.

Kiitoksia mielenkiinnosta jo etukäteen! :)

-JT

Kommentit

Konehan on ruma kuin p*****e, mutta mallisi sitä vastoin todella hieno! Iso hatun nosto sille, että olet maalannut pohjan lipun..! Upea suoritus!!
Pidän!!
Lipun maalauksessa on myös varmaan ollut oma hommansa: ) Kommee on konneessa pohja. Upea pienoismalli!
Kiitoksia herrat! Lisäsin muuten tuon referenssinä käytetyn kuvan.

-JT
AJ 12.3.2017 21:30 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Komppaan kehuja edellä, erittäin nätti ja onnistunut F-117A lekomalli. Hyvin olet mallintanut esikuvaa, maalaus on ehdottomasti huippu ja kyllähän kone kaikinpuolin muutenkin on loistavaa työtä.

Tykkään tuosta lentävän koneen viritelmästäsi ja plussana tuossa asennossahan esikuvakin on. Ei mitään narinaa, nillitystä tai purnaamista, ainoastaan kehuja. Erinomaisesti onnistunut lekomalli - hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kieltämättä varsin hyvin kasautunut ja erityisesti maalattu lekomalli. 1/48 hienouksista en tiedä, joten jätän kommentoinnin tähän;)

PS: Nuo "valot ja varjot" efektit eivät voi oikeasti mennä noin vaikka mallia pyöriteltäisiin mihin asentoon tahansa. Idea on hyvä, mutta nyt on pakko tästä mainita.
Mika Kauranen kirjoitti:
PS: Nuo "valot ja varjot" efektit eivät voi oikeasti mennä noin vaikka mallia pyöriteltäisiin mihin asentoon tahansa. Idea on hyvä, mutta nyt on pakko tästä mainita.
Täähän on ihan huipusti maalattu ja omasta mielestä noi varjot on just eikä melkein ton upeen jenkkiteeman kanssa. Lainaukseen vastaten, miten noi varjot "ei voi" mennä noin? Kyllä ne tossa oikeassa kuvassa on just noin ja siitä ne varmaan aika pitkälti on referenssinä otettukin.
Maalausteknisistä syistä lippuoli on ikäänkuin ylösalaisin, eli valo tulee oikealta alhaalta vaikka mustalla puolella se tulee vasemmalta ylhäältä. Mielessään kun kääntelee koneen niin kyllä nuo valot ja varjot aikalailla on samat, kuin siinä kuvassa mitä käytin.

Tarkemmassa referenssikuvassa näkyy nuo varjot ihan tarkasti. Löytyy googlesta f-117 usa flag scheme

-JT
Erinomainen työ Jussi! Ihan mielenkiinnosta kysyn, paljonko kului maalaukseen aikaa?
YT
Kalle
Huomenia,

karkea arvio sellanen 20 tuntia, poislukien kuivumisajat.

-JT
Moi Jussi!

Todella hienoa maalaustyötä, ja valot ja varjot on juuri niin kuin pitääkin.

Terv Pekka.
M.A. 13.3.2017 08:40 Vastaa lainauksella
Life is a great in Amerikka, vai miten se nyt meni? Uskomatonta maalaustyötä näin tavallisen kuolevaisen silmään. Tästähän saa inspiraation kokeilla itsekkin jotain erilaista.
Kiitoksia! Mukava saada palautetta.

-JT
JussiTee 'Ukonvasaramodels' kirjoitti:
Maalausteknisistä syistä lippuoli on ikäänkuin ylösalaisin, eli valo tulee oikealta alhaalta vaikka mustalla puolella se tulee vasemmalta ylhäältä. Mielessään kun kääntelee koneen niin kyllä nuo valot ja varjot aikalailla on samat, kuin siinä kuvassa mitä käytin.
Aivan.
Tuo se hämäsi, kun malli on 180 astetta käännetty referenssikuvaan nähden, eli mallissa valo tulee hieman epärealistisesti juurikin oikealta alhaalta. Sorry!
Niin sanotusti "Norttia" olisi palanut projektin aikana, arvelisin. Mutta komea on lopputulos. Ja persoonallinen esillepano. Uniikki on kyllä kohdekin olemukseltaan. Ei kai alapuolen tähtiä tarvinnut yksitellen liimailla…
Tähdet on yksitellen liimattu. :) Kiitos kommentista.
Virkistävä mallivalinta!
AJ 18.3.2017 13:10 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, ohessa originaalit hienon lekomallisi esikuvan kuvat.

Originaalikuva originaalilla tekstillä
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/37/80/133780.jpg[/img]
Stealthy stars and stripes
Pilots from the 121st Air Refueling Wing of the Ohio Air National Guard based at Rickenbacker IAP, refuel a pair of F-117 Stealth Fighters from the 49th Fighter Wing based at Holloman AFB in New Mexico. The aircraft is being retired and this was the last refueling operation of The Pilots on this mission were Major Paul Hughes, Captain Danny Slater and the Boom Operator was MSgt Bob Derryberry. The photographs are by SMSgt Kim Frey of the 121st ARW. The aircraft were at Wright Patterson AFB where the F-117 program is managed for an informal retirement ceremony. The F-117 is being replaced by the F-22 Raptor which also uses stealth technologies to avoid detection.

Toinen originaalikuva originaalilla tekstillä samasta aiheesta
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/37/81/133781.jpg[/img]
F-117 retires
WRIGHT-PATTERSON AFB, Ohio -- An F-117 Nighthawk performs a flyover through the fog during the conclusion of the F-117 Nighthawk Farewell Ceremony here on 11 March. (U.S. Air Force photo/Staff Sgt Joshua Strang)

Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia, tuo eka kuva mulla olikin tuossa mallin kuvien jatkona.