Pienoismallit.net

1957 Chevrolet Bel Air - Copper Rich

60- luvun mild kustom

Vedämme mallarikaverini Ascon kanssa täällä Maskussa Kurittulan pienoismallikerhoa ja tuli tarvetta rakentaa vetäjien toimesta joku malli esitellen kerholaisille samalla uusia rakentelukikkoja.
Valitsimme kohteiksemme muutaman AMT:n 57 Chevyn ja tämä minun versioni alkaa olla jo sen verran valmis että sen voi esitellä täällä vaikka mm. takapuskuri, kilvet ja muutama muu pikkujuttu vaatiikin vielä huomiota osakseen.

Alusta asti oli selvää että vaikka rakentaisin mallin pääosin box stock- tyyliin, sarjan vanhemman painoksen mukana tullutta Buickin maskia olisi ihan pakko käyttää.
Maskin käyttäminen johti sitten muutamiin muihin hillittyihin ja 60- luvun mild custom- tyylisiin muutoksiin kuten maavaran laskemiseen ja vakiopyörien korvaamiseen Pegasuksen tuotteilla sekä erikoisempaan maalausteemaan.

Scallopeissa, sisustassa ja muuallakin käytetty maali on Tamiyan mattapintaista kuparinsävyä joten siitä auton nimi Copper Rich.

Kommentit

Nipa K. 10.3.2017 19:34 Vastaa lainauksella
Tyylikkäästi onnistunut ´57! Tämän tyylisiä malleja olisi kiva nähdä rakennettuna enemmänkin.

-Nipa
Kiitoksia!
Voi olla että tämäntyylisiä täältä suunnasta tulee valmistumaan enemmänkin…
Nipa K. 10.3.2017 20:49 Vastaa lainauksella
Jarkko Antikainen kirjoitti:
Voi olla että tämäntyylisiä täältä suunnasta tulee valmistumaan enemmänkin…
Hienoa! Luultavasti täältäkin jossakin välissä :)
Hienosi onnistunut malli.Kattopinta on tyylikäs,kuvaa harjattua rosteripeltiä.Moottoritilaankin olisi kiva kurkata ja alustaan.
paavo p. 12.3.2017 22:30 Vastaa lainauksella
Upea malli :-) . Miten toteutit nuo kupariset raidat konepellissä ja takaboksissa?
Janne R 13.3.2017 09:09 Vastaa lainauksella
Tää on kyllä hieno 57. Noi scallopit on komeat. Mulla kans on projektina yks AMT:n 57 Chevy josta myös tulee 60´s Mild Kustom.
Kupariset raidat eli scallopit on maalattu rajaamalla ne kapealla teipillä ja ihan vaan pensselillä maalasin. Muutama raita kerrallaan. Konehuoneen ja alustan kuvat eivät enää mahtuneet tiedostokokojen vuoksi mukaan mutta eipä alustassa ja konehuoneessa muuta ole kuin siististi rakennetut kokonaisuudet vakio - osia käyttäen. Alustan pääväri on satiinimusta gun metal- bensatankilla ja sarjan omilla kromatuilla etu- ja takajousituksen osilla.
Komehuone on korin värinen ja moottori sekä apulaitteet kuparin väriset sarjan omilla kromiosilla höystettynä.
Lawrence 13.3.2017 12:03 Vastaa lainauksella
Tyylikäs peli. Erityisesti katto tai lähinnä sen pintamateriaali herättää positiivisia tuntemuksia. Hyvää työnjälkeä. Konehuoneeseen olisi tosiaan kiva kurkata; entä jos vaihtaisit jonkun nykyisen kuvan tilalle konehuonenäkymän?