Pienoismallit.net

AMX-13

Tamiyan uudempaa tuotantoa oleva AMX-13.

AMX valittiin kolmen eri valmistajan joukkosta tuotantoon 1951. Tarjouskilpailussa oli haettu kevyttä, kotimaista panssarivaunua jota pystyisi kuljettamaan ilmateitse Ranskan siirtomaihin. AMX-13 erikoisuudet ovat erittäin kevyt runko sekä kaksiosainen "oskilloiva" torni joka oli tehty kahdesta eri osasta. Miehistöön kuului 3 henkilöä. AMX-13 on tehty monta eri versiota kuten; ilmantorjunta ja miehistönkuljetus. AMX-13 sai myös lisättyä ohjuksia.

Tamiyan malli oli helppo rakentaa ja kaikki osat meni helposti paikoillen. Malli on maalattu ja vanhenettu vallejon ja tamiyan väreillä. Naamioverkko on joskus ostettu vihreänaamioverkko mikä on kiinitetty malliin puuliimalla.

Kommentoikaa ja kertokaa mielipiteene, etenkin naamioverkkosta.

Kommentit

Eikös naamioverkon tarkoitus ole peittää naamioitavan kohteen muoto. Tuolla tavalla käytettynä siitä ei ole mitään hyötyä. Naamiovärit voidaan maalata suoraan vaunun pintaan.
Hienosti viimeistelty malli. Silmä kyllä lepää. Naamioverkko on tässä edukseen. Hukuttaa vaunun metsäiseen maastoon.
Vaunu ja naamioverkko kaikinpuolin yleisesti hyvä! Tehokkaamman naamioinnin aikaansaamiseksi yleensä pelkästään naamioverkko ei riitä vaan sen päälle on laitettava vielä oksia kts. linkki/kuva.
Hiukan olisin itse toivonut enemmän muotojen rikkomista nave + oksa yhdistelmällä, mutta kenttäolosuhteissa tämä sopisi hyvin nopeaksi naamioinniksi.

Linkki
AJ 4.3.2017 14:30 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Hyvännäköinen AMX-13 ja kyllä tuo naamioverkko noinkin täysin toimiva on; se riittää, että naamioverkko rikkoo rajat ja sen voi toteuttaa usealla tavalla; pari kuvaa AMX-13 + naamioverkoista weaponsystems.net/image/s-lightbox/n-AMX-13%20DCA/--/img/ws/ad_spaag_amx13dca_m3.jpg ja s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e5/d7/3e/e5d73e45625837407839f77b36e94d19.jpg
Ehkä aavistuksen verran kulumaa ja säistystä lisää, mutta hyvä näinkin - makuasia, kunhan ei mene överiksi. Mainio AMX-13 vaunumalli. Parhain terveisin, AJ
Kiitos palautteesta kaikkille. Kiitos etenkin kuvatiedostoista. Naamioverkko oli vähän ex temporee juttu. Barracuda verkko olis ollut ehkä se ihan oikee valinta mutta taidot ei oikein riitänyt.
www.plasticwarfare.se/2007/10/how-to-make-realistic-barracuda-camouflage-netting-in-135/

Tuossa ohjeet 1/35 Barracuda camoverkon tekoon.
Kyllä tää sun verkkokin hyvältä näyttää :) *peukku*