Pienoismallit.net

Johan, 1942

Päivitetty versio

Sain ensimmäisen version tästä Verlindenin alkutuotannon mallista valmiiksi noin 25 vuotta sitten. Törmäsin samaan malliin kaupassa ja se tarttui mukaani. En voinut olla vertaamatta nykytaitojani vanhaan minääni.

Figuuri on varsin kelvollinen suoraan paketistakin, mutta parantelin sitä yksinkertaisin keinoin. Figuurin kasvot eivät miellyttäneet vieläkään ja päätin vaihtaa ne. Onneksi satuin löytämään "arkistostani" sopivan pään. Tämän kokoiset vaihtopäät ovat harvassa- Alpinen tuotannosta löytynee vaihtoehtoja. Vaihdoin myös kiikarit ja lisäsin kenttälapion, kypyrä on Tamiyalta.
Figumaalaukseni suurin muutos on öljyvärien käyttöön otto. Niissä on oma opettelunsa, mutta öljyväreillä saadaan elävämmän näköiset kasvot.

Figuuri esittää alkusodan saksalaista Waffen SS -sotilasta. 1943 vuoden puolella materiaalipula alkoi jo näkyä: sotilaiden saappaat vaihtuivat kenkiin ja asepukujen materiaali heikkeni. Maastopukuihin lisättiin lenkit, joihin voitiin pujottaa kasvillisuutta.

Maastokuvioitua pusakkaa käytettiin tavallisen asepuvun päällä ja se oli kaksi puoleinen. Toisella puolella oli kevään vihreitä pöyreäreunaisia kuvioita punertavan ruskean pohjavärin päällä ja toisella puolella oli syksyisen ruskean sävyisiä kuvioita. Päällimmäisenä oli lähes mustanvärinen kuvio, joka peitti alleen kaikki muut.
"Plane tree" -kaavio on helpohko maalattava (käytin pääosin AK -sarjaa AK 3060). Wehrmachtilla oli sodan alkupuolella käytössään maastopukuja, joissa oli hyvin kulmikas kuvio. Sodan loppupuolella kuviot saivat myös pyöreämpiä muotoja.
Saksalaisten maastokuvioitujen asepukujen maailma on hyvin monitahoinen (kaikista kuvioista ei tehty kaksipuoleisia pukuja, telttakankaita eikä kypärän suojuksia, pukujen leikkaukset tehtiin eri paikkoihin eri malleissa ja kuviointi vaihtui ajan myötä). Mallin puvun leikkaus on poikkeuksellinen, olkapäissä ei ollut saumaa, joka olisi katkaissut kuvion.

Mallailuiloja
Tuomo

Kommentit

Ero vanhaan on todella iso! Etenkin tuo pään vaihto on ollut onnistunut operaatio… Maalauksessakin on parantumista havaittavissa - taitaa nuo öljyväritöitä oikeasti olla tällaisessa figumaalauksessa ihan ykköset! Uusi versio on kyllä todella upea! Ensin ajattelin, että liian puhtoinen "solttupoika", mutta tarkemmin ajateltuani päädyin lopputulokseen, parempi näin!
Pidän!!
Kiitos, Petri.

Kaikki sotilaat eivät (tietystikään) aina olleet likaisia. Kuitenkin oli aikakausia, jolloin ei omasta tai vaatteiden puhtaudesta pystynyt huolehtimaan. Vaateiden sotkeminen voi mennä överiksi. Olen tässäkin figussa käyttänyt jauheita, pigmenttejä. Ylimääräiset jauheet saa vielä pyyhittyä helposti pois.
Ero on huomattava ja pelkästään parempaan suuntaan. Hieno figuuri!
Kiitos, Esko.